عزیز امانی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با بیان اینکه با وجود اینکه تعداد کمی از قارچها سمی هستند، ولی به دلیل شباهتهای ظاهری، تشخیص قارچهای سمی از غیرسمی امکان پذیر نیست و به همین دلیل ممکن است قارچهای سمی به ویژه در فصل بهار و پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گرفته و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شود.
او با اشاره به افزایش نزولات آسمانی، رشد انواع قارچها در طبیعت و استفاده ناآگاهانه خانوادهها از قارچهای وحشی اضافه کرد: از طریق ویژگیهای ظاهری، بو و رنگ قارچ نمیتوان بطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچکترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیبهای جدی به اعضای بدن شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه ۱۰ واحد تولیدی صنعتی پرورش قارچ خوراکی با ظرفیت تولید دو هزار تن در سال و ۶۵ واحد نیمه صنعتی با ظرفیت هزار تن در سال، در سطح استان فعالیت میکنند، اضافه کرد: با توجه به ادامه فصل رویش اینگونه قارچها در عرصههای جنگلی و مرتعی تا اواخر خردادماه سالجاری و عدم امکان تشخیص قارچهای خودرو سمی و غیرسمی، توصیه میکنیم کلیه مصرف کنندگان، قارچهای خوراکی موردنیاز خود را به صورت بسته بندی شده برچسب دار و دارای پروانه بهره برداری از وزارت جهادکشاورزی که در مراکز و فرشگاههای معتبر کشور عرضه میشوند، تهیه نمایند.
امانی با بیان اینکه هنوز ویروس کرونا در جامعه شیوع دارد و بر ضرورت پیشگیری در این زمینه تاکید میشود، گفت: تنها راه پیشگیری در خانه ماندن و در تجمعات نبودن است؛ بنابراین در روز سیزده بدر که روز طبیعت است و سنت دیرینه ایرانیان است، نیز باید در خانه بمانیم، تا این زنجیره قطع شود و به یک وضعیت متعادل برسیم. امیدواریم که این دوره هر چه سریعتر به پایان برسد.
انتهای پیام/ ن م