به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، انواع خورشها و غذاها در استان گیلان علاقهمندان بسیاری را به خود اختصاص داده است. از پر طرفدارترین غذاهای شمال کشور که پخت آن در دیگر مناطق کشور نیز رایج شده، میتوان به خورش خوش عطر چغرتمه اشاره کرد.
استفاده از مواد غذایی خوش عطر و متنوع را میتوان راز خوش طعم بودن این خورشت گیلانی به شمار آورد. خورش چغرتمه یکی از این غذاهای معروف گیلان است که طرز تهیه راحتی دارد و توصیه میشود که آن را تهیه و نوش جان کنید. این خورش با آب نارنج، آبلیمو یا دیگر ادویهها و چاشنیهای ترش مزه طعمی ترش و ملس پیدا میکند. چغرتمه خورشی است که در آن از مرغ و تخم مرغ استفاده میشود و با آب لیمو، آب نارنج و ادویهجات خوش عطر دیگری طعم داده میشود.
چغرتمه طعم و خواص فوق العادهای دارد و امیدواریم پس از آشنایی با طرز تهیه این خورش، از پخت آن لذت کافی را ببرید. در این خورش پر خاصیت استفاده از آب نارنج موجب طعم متفاوت آن شده است. آب نارنج دارای طبع سرد و خشک است و سرشار از انواع ویتامینها است و ویتامین c به میزان فراوانی در آن یافت میشود.
آب نارنج خاصیت ضدعفونی کنندگی بدن را دارد، فشار خون بالا را کنترل میکند، در درمان ترش کردن و رفع عفونتهای معده موثر است و همچنین در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی و کاهش ورم گلو استفاده میشود. در تهیه انواع غذاها به ویژه خورشهایی مانند چغرتمه از آب نارنج استفاده میشود. علاوه بر نارنج زعفران مورد استفاده در این خورش نیز که از برترین ادویههای گرم و معطر محسوب میشود باعث شده تا خورش عطری ویژه به خود بگیرد و به خوبی جا بیفتد. از نمونه خورشهای مشابه میتوان به خورش نازخاتون، مرغ ترش، خورش تره و خورش فسنجان با مرغ … اشاره کرد.
مواد لازم
ران مرغ متوسط: ۱ عدد
تخم مرغ: ۲ عدد
رب گوجه: نصف قاشق غذاخوری
پیاز داغ: ۱ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی: ۱ عدد
زعفران: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
دارچین: به میزان لازم
آب لیمو یا آب نارنج: به میزان لازم
مراحل پخت
مرحله ۱
ابتدا مرغ را با کمی آب، زردچوبه، فلفل و نمک بپزید.
مرحله ۲
سپس تخم مرغها را در ظرفی با چنگال هم بزنید تا سفیده و زرده باهم مخلوط شوند.
مرحله ۳
پیازداغ، زعفران، دارچین و کمی نمک و فلفل را به تخم مرغها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
مرحله ۴
حال در تابه روغن بریزید و هنگامی که داغ شد گوجه فرنگی ریز خورد شده را اضافه کنید و اجازه دهید کمی نرم شود و پس از آن رب گوجه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله ۵
مایه تخم مرغی را داخل آن بریزید و تا زمانی که خودش را گرفت، آن را هم بزنید و به مرغ پخته اضافه کنید.
مرحله ۶
کمی آب نارنج بریزید و اجازه دهید تا خورش بجوشد.
مرحله ۷
سپس زیر شعله را کم کنید تا خورش جا بیفتد.
مرحله ۸
پس از پخت خورش را به همراه چلو نوش جان کنید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/