به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نان سیمیت یک نان خوشمزه و مشهور ترکی است. تهیه این نان در خانه بسیار ساده و راحت است. مواد اولیه برای تهیه نان سیمیت آرد، شکر، روغن مایع و شیره انگور است. سیمیت نانی است که بدون تخم مرغ درست میشود، ظاهر آن پوک و بافتش کمی سفت است. این نان لذیذ را میتوانید در وعده صبحانه یا عصرانه همراه با چای و قهوه تان میل کنید.
سیمیت به نان خیابانی ترکیهای نیز مشهور است. این غذا در خیابانهای استانبول توسط دستفروشها به رهگذران فروخته میشود. برای پخت این نان یک نوع شیره غلیظ مثل شیره انگور را روی آن میمالند سپس کنجدی کرده و در تنور میپزند. دستور تهیهای که امروز برایتان قرار دادیم کاملا مطابق با ذائقه و سلیقه ما ایرانیها است. این نان را میتوان همراه پنیر و کره میل کرد. سیمیتهای ترکی نانهایی حلقوی با پوششی ترد و خمیری نرم و خوشمزه اند.
خمیر فوری یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده این نان است دقت کنید از خمیر فوری استفاده کنید که از زمان انقضا آن نگذشته باشد، زیرا اگر اینگونه باشد خمیر نان بقدر کافی پف نمیکند و نان خشک و سفتی خواهیم داشت. در نتیجه اگر به کیفیت نان اهمیت میدهید بهتر است این نکات را رعایت کنید. یکی دیگر از نکات مهمی که در زمان پخت باید به آن دقت کنید این است که اگر از فر برای پخت نان استفاده میکنید در دقیقههای آخر باید شعله بالایی فر را روشن کنید تا روی نانها نیز طلایی رنگ شود. برای تهیه این نان باید زمان زیادی را صرف کنید تا به اندازه کافی پف کند. باید در تهیه نان دقت کنید تا تمام استراحتهای لازم را به آن بدهید.
دو ماده اصلی سیمیت یعنی کنجد و شیره انگور خواص بسیاری دارند. شیره انگور غنی از ویتامینهای A,B,C است. کنجد دیابت را کنترل کرده و برای سلامت قلب مفید است. کنجد غنی از فیبر است و عملکرد دستگاه گوارشی را بهبود میبخشد. روی موجود در کنجد سلامت و تراکم استخوانها را تقویت میکند. کنجد ضد افسردگی و اضطراب و اسپاسم عضلانی است. هر نان سیمیت حدود ۳۰۰ کالری انرژی دارد.
از انواع دیگر نان میتوان به: نان فطایر پنیری، رول پنیر و کنجد، نان آچما و نان پنیر گردو اشاره کرد.
مواد لازم
آرد: ۵۰۰ گرم یا ۳ پیمانه
مایه خمیر:یک قاشق غذاخوری
آب:۲ لیوان
شکر:یک قاشق غذاخوری
نمک:یک قاشق چایخوری
روغن مایع:نصف پیمانه
شیره انگور:۳ قاشق غذاخوری
مراحل پخت
مرحله ۱
ابتدا یک لیوان آب ولرم و شکر را خوب مخلوط کنید.
مرحله ۲
سپس مایه خمیر را روی آن بربزید و در آب حل کنید و بعد روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۱۵ دقیقه در جای نسبتاً گرمی قرار دهید تا مایه خمیر عمل آید.
مرحله ۳
آرد را داخل کاسه بریزید و وسط آن را گود کنید.
مرحله ۴
سپس مایه خمیر، نمک و باقیمانده آب ولرم را اضافه کنید.
مرحله ۵
اول با چنگال کمی هم زده و بعد با دست شروع به ورز دادن کنید و روغن مایع را کم کم به خمیر در حال ورز دادن اضافه کنید.
مرحله ۶
بعد از اینکه خمیر به شکل نسبتاً منسجمی در آمد، گرد کنید و روی آن را کمی با دست چرب کرده و داخل ظرف گودی بگذارید و روی ظرف را با یک حوله نمدار گرم پوشانده و به مدت ۲ ساعت در جای گرمی قرار دهید. (در تابستان یک ساعت هم کافیست)
مرحله ۷
ابتدا دو عدد چانه ۱۰۰ گرمی از خمیر برداشته (به اندازه یک نارنگی متوسط) و به صورت یک استوانه بلند و باریک داخل دست و بعد روی میزکار شکل دهید.
مرحله ۸
نوارها را کنار هم قرار دهید.
مرحله ۹
یک سر هر دو نوار را روی هم بگذارید و کمی فشار دهید و با یک دست آن قسمت را نگه دارید.
مرحله ۱۰
سپس به آرامی دست را روی سر دیگر نوارها بگذارید و خیلی آرام روی میز غلط دهید تا دو نوار به صورت مارپیچ به دور هم پیچیده شود.
مرحله ۱۱
دو سر نوارهای پیچیده شده را کمی با آب نمدار کرده و به هم وصل کنید و با دست قسمت اتصال دو سر نوار را کمی فشار دهید.
مرحله ۱۲
داخل یک بشقاب ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری کنجد بریزید.
مرحله ۱۳
داخل بشقاب دیگری ۳ قاشق غذاخوری شیره انگور و ۳ قاشق غذاخوری آب را مخلوط کنید.
مرحله ۱۴
سیمیت را ابتدا داخل سس شیره انگور غلطانده و بعد دو طرف آن را درون کنجد بغلطانید (این کار را به آرامی انجام دهید تا نانهای شما دفرمه نشده و تغییر شکل ندهد)
مرحله ۱۵
سپس خمیرهای آغشته شده به کنجد را با فاصله داخل سینی بگذارید (کاغذ روغنی فراموش نشود!)
مرحله ۱۶
سعی کنید سس را ابتدا همین مقدار که گفته ایم درست کنید و اگر کم آمد دوباره درست کنید تا دور ریز نداشته باشید.
مرحله ۱۷
همه نانها را به همین شکل انجام داده و داخل سینی فر بچینید
مرحله ۱۸
در آخر ۱۵ دقیقه دیگر به خمیرهای آماده استراحت دهید.
مرحله ۱۹
سینی را در فری که از ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۹۰ درجه گرم کرده اید قرار دهید
مرحله ۲۰
وقتی روی نانها طلایی شد، آماده است!
منبع: غذالند
انتهای پیام/