به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آبغورا آشی (بامادور آشی) یکی از آشهای سنتی استان تبریز است نام دیگر این آش، آش گوجه فرنگی ست که تقریبا در تمام شهرهای ترک زبان آن را تهیه میکنند و از محبوبیت خاصی میان آنها برخوردار است.
نوعی که در تبریز تهیه میشود بسیار آسان است و تنها مواد مهم آن برنج، گوجه فرنگی و آبغوره میباشد. اما در شهرهای دیگر از انواع حبوبات در تهیه این آش استفاده میکنند. آش گوجه انواع مختلفی دارد و در هر شهری به یک نام خوانده میشود. یکی از مواد مورد استفاده در این آش گوجه فرنگی است.
این گیاه بومی امریکای جنوبی و مرکزی ست که طی دوره استعماری اسپانیا به سایر نقاط جهان راه یافته است. این گیاه بسیار خوشرنگ، آبدار و خوش عطر است. این گیاه در دسته سبزیجات قرار دارد.
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین سی و لیکوپن است. این گیاه به صورتهای مختلف خام و پخته در انواع سالاد و غذاها استفاده میشود و در اکثر غذاها خود آن و یا پوره آن که رب نامیده میشود مورد استفاده قرار میگیرد. گوجه فرنگی خاصیت اسیدی دارد و به همین دلیل ذخیره و نگاهداری آن در انبار به صورت خام، سس و رُب آسان میباشد.
این میوه همچنین میتواند به صورت ورقههای نازک خشکشده در روغن زیتون نگاهداری و مصرف شود. گوجه فرنگی حاوی ویتامینهای آ، ث و لیکوپن است. رنگ قرمز گوجه فرنگی از لیکوپن موجود در آن ناشی میشود. این ماده آنتیاکسیدان بسیار قویای محسوب میشود، تحقیقات نشان میدهد که مصرف بسیار بالای گوجه فرنگی خام خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد.
با مصرف گوجه فرنگی هم لاغر میشوید و هم دچار بیماریهای قلبی نخواهید شد. گوجهفرنگی بخش مهمی از رژیمهای غذایی مدیترانهای را تشکیل میدهد. در بسیاری از غذاهای مدیترانهای از گوجهفرنگی یا سس آن استفاده میشود.
مواد لازم
برنج: یک پیمانه
آبغوره: یک پیمانه
گوجه فرنگی متوسط: ۲ تا ۳ عدد
پیاز متوسط: یک عدد
روغن: ۳ قاشق غذاخوری
نعنا خشک: به میزان لازم
جعفری: ۲۵۰ گرم
تره: ۲۵۰ گرم
مراحل پخت
مرحله ۱
ابتدا پیاز را خورد کرده و در داخل قابلمه تفت میدهیم.
مرحله ۲
سپس برنج را با آب کافی به آن افزوده صبر میکنیم تا کاملا پخته وله شود.
مرحله ۳
لوبیا را جداگانه میپزیم، سپس سبزیها را به آش اضافه میکنیم.
مرحله ۴
پس از پختن سبزی لوبیاها، گوجه فرنگی ونمک را اضافه میکنیم وصبر میکنیم تا آش جا بیفتد.
مرحله ۵
در پایان نعنا خشک را روی آش میریزیم وحدود یک ربع در حالی که زیرش خاموش است روی قابلمه را با دم کنی میپوشانیم.
مرحله ۶
استفاده هم زمان از گوجه فرنگی ورب بهتر است.
مرحله ۷
در آخر آبغوره را اضافه میکنیم.
منبع: غذالند
انتهای پیام/