به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان اسپیس ایکس اعلام کرده اند نسل جدیدی از کپسول فضایی کرو دراگون با نام Dragon XL را در دست ساخت دارند که برای ارسال محموله و لوازم مورد نیاز ساخت پایگاه قمری Gateway درآینده نزدیک مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
کپسول فضایی Dragon XL نمونه جدید و پیشرفتهتر کپسول فضایی کرو دراگون است که به گفته کارشناسان اسپیس ایکس دگرگونیهایی در ساختار آن به ویژه ابعاد کپسول داده شده است.
قراراست از کپسول فضایی Dragon XL برای حمل محمولههای باری استفاده شود تا ناسا به همراه دیگر آژانسهای فضایی پیشتاز بتواند جانشین ایستگاه فضایی بین المللی در مدار کره زمین را طراحی کند.
بنا به اعلام کارشناسان ایستگاه فضایی بین المللی در سالهای پایانی عمر مفید خود قرار دارد و جانشین آن پایگاه قمری Gateway خواهد بود که در مدار کره ماه قرار خواهد داشت.
هدف از ساخت پایگاه قمری Gateway امکان ارسال فضانوردان و سفینههای فضایی به کره ماه و دیگر ماموریتهای فضای عمیق، چون سیاره مریخ است.
ساخت کپسول فضایی Dragon XL حاصل تفاهم نامه همکاری ما بین ناسا و اسپیس ایکس برای تجهیز و ارسال محموله به مدار کره ماه برای ساخت ایستگاه دروازه قمری است.
ازجمله هدفهای ناسا از ساخت این پایگاه قمری انجام ماموریت آرتمیس برای ارسال دوباره فضانوردان به کره ماه در حدود سال ۲۰۲۴ میلادی است.
بیشتر بخوانید: وقتی شرکتهای فضایی به دنبال جوشکار حرفهای میگردند
با اقامت در این پایگاه قمری پیش از سفربه کره ماه، فضانوردان میتوانند آموزشهای لازم برای تحقیق و حضور در کره ماه را به دست آورند و حتی از این پایگاه به سفرهای فضایی طولانی مدت، چون سفربه سیاره سرخ بروند.
بنا به گفته کارشناسان اسپیس ایکس، از موشک فالکون هوی Falcon Heavy برای انتقال کپسول فضایی Dragon XL به مدار کره ماه استفاده خواهد شد.
این کپسول فضایی جدید یک فضاپیمای استوانهای به رنگ سپید است که ظرفیت حمل ۵ تن محموله باری به پایگاه فضایی را دارد. موشک فضایی فالکون هوی نوع قدرتمندی از موشک فضایی فالکون ۹، از سه هسته موشکی تشکیل شده است.
در هر ماموریت فضایی کپسول Dragon XL به مدت ۶ تا ۱۲ ماه به بدنه پایگاه فضایی Gateway متصل باقی میماند. این کپسول فضایی میتواند مواد خوراکی، تجهیزات ساخت بدنه ایستگاه فضایی و دیگر موارد مورد نیاز خدمه پرواز و ساکنان ایستگاه فضایی را در اختیار آنها قرار دهد.
به گفته کارشناسان برای بازگشت به کره ماه و ساخت پایگاه فضایی Gateway در مدار کره ماه به تجهیزات فراوان نیاز است که کار ارسال تجهیزات از زمین به فضانوردان و رباتهای سازنده پایگاه به شرکت اسپیس ایکس محول شده است.
کارشناسان اعلام کرده اند هنوز زمان قطعی شروع به ساخت پایگاه قمری Gateway مشخص نیست، اما کارشناسان امیدوار هستند پیش از شروع ماموریت آرتمیس بتوانند ساخت پایگاه قمری را به اتمام برسانند.
به گفته کارشناسان ناسا با توجه به همه گیری ویروس کرونا و تعلیق ساخت تجهیزات و ماموریتهای فضایی احتمال به تعویق افتادن ساخت پایگاه قمری Gateway متحمل خواهد بود.
ناسا همچنین ساخت موشک فضایی SLS خود را متوقف کرده است، بنا بر پیش بینیها قرار است فضانوردان ناسا با استفاده از فضاپیمای اوریون که برموشک فضایی SLS قرار میگیرد به کره ماه سفر کنند.
کارشناسان اسپیس ایکس هنوز زمان استفاده از کپسول فضایی Dragon XL برای انتقال محموله به فضا برای شروع ساخت پایگاه قمری Gateway را اعلام نکرده اند.
منبع: theverge
انتهای پیام/