معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سیاهک یکی از مهمترین بیماری‌های گندم و جو است که باعث کاهش کمی و کیفی عملکرد محصول می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حمیدرضا دانش معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سیاهک یکی از مهمترین بیماری‌های گندم و جو است.

او افزود: این قارچ دارای جنس و گونه‌های مختلفی است و می‌تواند بیماری‌های مختلفی از جمله بیماری سیاهک پنهان، سیاهک پنهان پاکوتاه، سیاهک ناقص، سیاهک آشکار و سیاهک سخت جو ایجاد کند که باعث کاهش کمی و کیفی عملکرد محصول می‌شود.

دانش اضافه کرد: سیاهک پنهان علاوه بر خسارت مستقیم بیماری، ارزش نانوایی آرد حاصله نیز به علت آلودگی بذور به اسپور‌های سیاه رنگ بد بوی قارچ عامل بیماری کاهش می‌یابد.

او ادامه داد: همچنین اسپور‌های مزبور شدیداً قابل اشتعال بوده و در اثر کوچکترین جرقه در کمباین باعث آتش سوزی می‌گردد.

دانش گفت: بیماری سیاهک پنهان پاکوتاه باعث کاهش رشد بوته شده و بوته‌ها کوتاه می‌مانند.

او افزود: در بیماری سیاهک آشکار گندم و جو خوشه‌ها تماما تبدیل به توده سیاه رنگ که در واقع همان تلیوسپور‌های قارچ عامل بیماری است تبدیل می‌شوند.

دانش اضافه کرد: بهترین روش کنترل بیماری سیاهک گندم و جو ضدعفونی صحیح بذور قبل از کاشت با یکی از سموم سیستمیک است.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.