به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان ، پایگاه اینترنتی روزنامه واشنگتن پست در مطلبی به افزایش شمار حملات راکتی به مواضع آمریکا در عراق پرداخت و نوشت در حالی این حملات در روز روشن ادامه مییابد که آمریکاییها در خصوصو نحوه پاسخگویی به آن دچار تردید شده اند.
مقامات آمریکایی میگویند تقریبا روزانه گزارشهایی از حملات «قریبالوقوع برنامهریزی شدهای» علیه تاسیسات نظامی یا دیپلماتیک آمریکا در عراق دریافت میکنند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در تلاش بوده است بدون هزینههای اضافی، حملات اخیر را که منجر به کشته شدن سربازان آمریکایی و انگلیسی شد را پاسخ دهد. اما سوال این است که آیا میتوان بدون آنکه سربازان آمریکایی را در معرض خطر قرار داد، از وقوع حملات بیشتر به مواضع آمریکا جلوگیری کرد یا این امر فقط نشان دهنده این است که موقعیت آمریکا در عراق تضعیف شده است.
دیوید شنکر، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک، هفته گذشته به خبرنگاران گفته بود واشنگتن اقداماتی را برای پاسخ به حملات اخیر به نیروهای آمریکایی اتخاذ کرده است، اما در مورد زمان و چگونگی آن نتیجه گیری نشده است.
با وجود بیش از ۵ هزار نیروی آمریکایی در عراق، مقامات واشنگتن از مسئولان عراقی میخواهند عاملان حملات راکتی به مواضع آمریکا را بازداشت و محاکمه کنند. در خواستی که به گفته یک مقام ارتش عراق غیرواقع بینانه است.
درگیری بین آمریکا و ایران - اصلیترین قدرتهای خارجی فعال در عراق – پس از حمله پهپاد آمریکایی که منجربه شهادت سردار سلیمانی و همرزمانش شد، به طرز چشمگیری افزایش یافت. از سوی دیگر، اتهام زنی واشنگتن به نیروهای تحت حمایت ایران درخصوص حملات راکتی اخیر، دور جدید این درگیریها را افزایش میدهد.
یک مقام پنتاگون گفته است کتائب حزبالله بدون شکبه دنبال تلافی ترور [ابومهدی] المهندس است. به گفته او پس از حمله به پایگاه التاجی هنوز مشخص نیست که آیا آنها به خواسته خود رسیده اند یا هنوز درصدد تلافی هستند. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد همچنان کتائب حزبالله عراق بهدنبال حمله به نیروهای آمریکایی هستند.
همچنین گمانه زنیها درباره احتمال حملات بیشتر شبه نظامیان عراقی، آمریکاییها را وادار به پیش بینی پاسخ مناسب کرده است. هر چند برخی از مقامات دولت آمریکا چنین اقداماتی را عامل تشدید تنشهای بیشتر عنوان کرده اند.
«کریستن فونتنرز» مدیر موسسه امنیت خاورمیانه «اسکاوکرافت» در شورای آتلانتیک و مقام ارشد سابق شورای امنیت ملی آمریکا معتقد است رئیسجمهور آمریکا در شرایطی که این کشور با بحران کرونا مواجه است و انتخابات ریاست جمهوری را پیش رو دارد تمایلی به تشدید چنین تنشهایی ندارد.
علاوه بر این شواهدی که آمریکاییها در خصوص دخالت کتائب حزبالله در حمله به پایگاه تاجی به انگلیسیها ارائه کرده اند، موثق نبوده است و این امر لندن را از شرکت در عملیات مشترک با واشنگتن بر علیه این گروه شبهنظامی منع کرده است.
آمریکا از بیم حملات بیشتر به مواضعش، در صدد استقرار سامانههای پدافند هوایی نظیر «سی-رام» و پاتریوت در عراق است. پیشتر وزارت دفاع آمریکا با صدور یک بخشنامه محرمانه، از فرماندهان نظامی خواسته است که خود را آماده نابودی گروه مقاومت کتائب حزب الله در عراق کند.
مارک اسپر، به عنوان مقام اصلی در وزارت دفاع آمریکا علی رغم مخالفت خود، دستور تهیه طرح حمله نظامی را صادر کرده است.
یک منبع سیاسی آگاه نیز در گفتگو با پایگاه خبری المعلومه از هدف اصلی آمریکا در افشای نقشه پنتاگون به وسیله روزنامه نیویورک تایمز برای هدف قرار دادن گردانهای مقاومت عراق پرده برداشت. پیش از این روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) با صدور یک بخشنامه محرمانه، از فرماندهان نظامی خواسته است که خود را برای نابودی یکی از گروههای مقاومت (کتائب حزب الله) در عراق آماده کند.
انتهای پیام/