معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بر اساس محتوای نشست مطبوعاتی سازمان جهانی بهداشت گفت: برای انتقال ویروس، فرد ناقل باید علامت دار باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد نشست مطبوعاتی دبیر کل سازمان جهانی بهداشت درخصوص آخرین اخبار مربوط به ویروس کرونا گفت: بیش از نیم میلیون مورد ابتلا و بیش از ۲۰ هزار جان باخته بر اثر شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان گزارش شده است. تدروس روز گذشته با ۲۰ اقتصاد برتر جهان گفتگو کرده و با بیش از ۵۰ وزیر بهداشت کشور‌های شرق آسیا ملاقات داشته است. این وزرا تجربیات خود را در مهار کرونا با یگدیگر به اشتراک گذاشتند.

به گفته سهراب پور در این نشست بر افزایش دفعات انجام آزمایش کووید ۱۹ تاکید فراوان شده است و بر این واقعیت که ساخت واکسن کرونا حداقل ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان می‌برد. سازمان جهانی بهداشت همچنین بر عدم استفاده از دارو‌هایی که در مقالات مختلف بر اساس اظهار نظر برخی‌ها معرفی می‌شود و یا حاصل نتایج مقطعی در مورد اثربخشی برخی از آنهاست، تاکید شده است.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: طبق آنچه در این نشست مطبوعاتی مطرح شد، تاکنون ۱۰۸ میلیون دلار از طریق ۲۳۰ هزار نفر جمع‌آوری شده است؛

بر اساس اظهارات او و با توجه به نشست سازمان جهانی بهداشت هنوز هیچ دارویی برای کووید ۱۹ ساخته نشده است و در مورد اینکه آیا افراد ناقل می‌توانند بی علامت باشند، در حال حاضر مطالعاتی در این زمینه در بیش از ۱۲ کشور جهان در حال انجام است، اما هنوز نتایج آن اعلام نشده است.


بیشتر بخوانید: هشدار و توصیه سازمان جهانی بهداشت به سیگاری‌ها


بر اساس ترجمه سهراب پور، در این نشست مباحثی هم پیرامون ابتلا کودکان به ویروس کرونا و میزان خطراتش انجام شده است که بر مبنای آن، علاتم ویروس کرونا در کودکان بسیار خفیف است و تنها دو مورد مرگ کودک در جهان داشته‌ایم که یکی در چین و دیگری در آمریکا رخ داده است و ناگفته نماند طبق آمار افراد زیر ۶۰ سال هم می‌توانند دچار علائم شدید این ویروس باشند گرچه میزان مرگ و میر در آن‌ها بسیار کمتر است.

راه‌های انتقال نکته دیگری بود که معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص این نشست عنوان کرد؛ سهراب پور با اشاره به اینکه افراد زمانی که علامت دار هستند می‌توانند ناقل ویروس باشند، بیان کرد: منظور از علامت، نشانه‌های بسیار خفیف تا سرفه‌های حاد و تنگی نفس است.

نکته مطرح شده مهم دیگری که سهراب پور به آن اشاره کرد این بود که برای چندین بار در این نشست تاکید شده است این ویروس از طریق هوا منتقل نمی‌شود. سازمان جهانی بهداشت درباره ادامه تعطیلی‌ها در جهان و پایان قرنطینه در کشورها هم اظهار بی‌اطلاعی کرد.

سازمان جهانی بهداشت در پایان هم از تمام کشور‌هایی که آمار ابتلا در آن‌ها افزایش یافته به دلیل تلاش‌هایی که در راستای تشخیص بیشتر افراد بیمار انجام داده‌اند تشکر کرده و تاکید کرده است که نباید این کشور‌ها را سرزنش کرد. باید مراقب حقوق بشر هم باشیم زمانی که افراد را از کسب و کارشان محدود کرده و احتمالا حقوق و آزادی آن‌ها را سلب می‌کنیم. یادمان باشد موفقیت یک کشور، موفقیت همه و شکست یکی به منزله شکست همه جهان است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.