به گزارش خبرنگارحوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، امسال به دلیل لزوم پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال این بیماری، مسئولان توصیه اکید کرده اند که از سفر نوروزی پرهیز شود. البته ماندن در خانه هم برای خود مزیتهایی دارد؛ از جمله اینکه بیشتر کنار یکدیگر هستیم، میتوانیم بیشتر مطالعه کنیم و فیلم ببینیم. فرصتی برای انجام کارهای عقب افتاده داریم و مهمتر از همه اینکه در چنین شرایط بحرانی جامعه، سالم میمانیم تا بتوانیم دوباره در تعطیلات تابستانی با خیال راحت چمدان سفر ببندیم و به هر کجای این سرزمین پهناور در نهایت آرامش و لذت سفر کنیم. حال با این وصف، شاید بد نباشد که در خانه و پای سایت ما کمی گردشگری مجازی انجام بدهید. ما در این گزارش به معرفی یکی از جاذبههای گردشگری تهران پرداخته ایم که شاید یکی از گزینههای سفر شما در تعطیلات تابستان ۹۹ و بعد از شکست کرونا باشد.
محمدباقر قالیباف، شهردار سابق تهران در روز۱۶مهر ماه سال۱۳۸۷ برجی را با شعار"آسمان نزدیک است"در تهران افتتاح کرد. این برج با ارتفاع بالغ بر ۴۳۵متر بلندترین برج ایران، ششمین برج بلند مخابراتی و نوزدهمین سازه بلند نامتکی جهان است. این برج که با ۱۳ هزار متر زیربنا از نظر وسعت کاربری سازهٔ رأس برج در میان تمامی برجهای مخابراتی دنیا مقام نخست را دارد، با نام برج میلاد شناخته میشود.
در اینجا بهتر است بدانید در خصوص دلایل ساخت برج میلاد ۲روایت وجود دارد. در برخی از منابع سخن از ایدهٔ ساخت یک برج مخابراتی به عنوان بخشی از طرح شهستان پهلوی آمده است. شهستان پهلوی نام یک مجموعه بزرگ شهری بود که طرح اجرای آن در زمان سلطنت محمدرضا شاه پهلوی ریخته شد. اجرای این طرح با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی متوقف شد البته برخی از افراد معتقد هستند مختصات و مشخصات اجرای برجی که قرار بود در قالب طرح شهستان پهلوی ساخته شود، الزاما مختصات و مشخصات برج میلاد امروزی نیست.
برخی دیگر از منابع طراحی و ایده ساخت برج میلاد را متعلق به بعد از پیروزی انقلاب اسلامی میدانند. براساس آنچه در این منابع آمده است، ساختن نماد جدید برای شهر تهران در اوایل دهه ۷۰ مطرح شد. در مطالعات اولیه ۲۱نقطه از تهران برای احداث این برج بررسی شدند و در نهایت تپههای کوی نصر برای ساخت آن انتخاب شد.
امروزه برج میلاد یکی از نمادهای شهر تهران و جاذبه گردشگری این شهر است.
انتهای پیام/