کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت : در شرایط شیوع کرونا افراد بیش از هر زمان هنگام خرید مواد خوراکی رعایت نکات بهداشتی را داشته و مراحل پاکسازی و ضدعفونی خوراکی‌ها را به دقت انجام دهند.

به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه بهمن خدادادیان کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با اشاره به شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت بیش از پیش نکات بهداشتی، گفت : رعایت این نکات، بویژه در بحث مواد خوراکی از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که این ویروس می‌تواند از طریق خرید مواد خوراکی وارد منازل شود و افراد را آلوده کند.

او گفت : برای انجام خرید روزانه ترجیحا باید یک نفر از منزل خارج شود و این یک نفر هم باید ماسک و دستکش داشته و ژل ضدعفونی کننده را نیز همراه خود داشته باشد.

خدادادیان گفت: افراد هنگام خرید مواد خوراکی برای چند روز خرید کنند که مجبور نباشند در این شرایط شیوع بیماری روزانه برای خرید این اقلام از منزل خارج شوند.

او افزود: اولین توصیه در بحث مواد خوراکی، بویژه خرید گوشت و مرغ، خرید این اقلام از فروشگاه‌ها و مغازه‌های معتبر است.

خدادادیان گفت: در این شرایط شیوع بیماری به هیچ عنوان خرید مواد خوراکی از دستفروشان توصیه نمی‌شود، چرا که این افراد به هیچ عنوان نکات بهداشتی را رعایت نکرده و انتقال بیماری از طریق آن‌ها احتمال بیشتری دارد.

این کارشناس بهداشت محیط با بیان اینکه یکی از راه‌های انتقال ویروس کرونا از طریق گوشت و مرغ است، گفت: افراد این اقلام خوراکی را حتما از فروشگاه‌ها و قصابی‌های معتبر تهیه کرده و از خرید مرغ یا گوشت تکه تکه شده خودداری کنند و خودشان در منزل اقدام به تکه کردن گوشت و مرغ کنند.

او افزود: این اقلام اگر بسته بندی بودند، باید بسته بندی آن‌ها را با استفاده از دستکش جدا کرده و در سطل زباله در بسته بیندازند و در مرحله بعد با استفاده از دستکش اقدام به تکه کردن آن‌ها کرده و گوشت و مرغ را با آب بصورت دقیق بشویند.

خدادادیان گفت: توصیه می‌شود گوشت و مرغ بعد از خرید مدتی در فریزر مانده و سپس مصرف شود.

این کارشناس بهداشت گفت: افراد برای مصرف گوشت و مرغ حتما از روش آبپز و بخار پز استفاده کنند و در این شرایط ترجیحا گوشت را کباب شده مصرف نکنند، چرا که احتمال دارد قسمتی از گوشت خام بماند و همین امر می‌تواند زمینه ساز احتمالی انتقال ویروس کرونا شود.

خدادادیان در خصوص نحوه خرید میوه و سبزیجات گفت: این مواد خوراکی باید در کیسه بهداشتی انداخته شده و به محض ورود به منزل با خروج از کیسه مراحل گندزدایی آن‌ها انجام شود.

او افزود: ابتدا باید با استفاده از دستکش این مواد خوراکی با آب شسته و گل و لای آن‌ها گرفته شود و در مرحله بعد باید آن‌ها را در ظرف آب انداخته و مقداری مایع ظرفشویی (به ازای هر یک لیتر آب سه قطره مایع ظرفشویی) به آن اضافه شود و مدتی در این محلول بماند.

خدادادیان گفت: در مرحله بعد باید از محلول‌های گندزدایی میوه و سبزیجات طبق دستور العمل آن‌ها استفاده شود و بعد از آبکشی می‌توان از این خوراکی‌ها استفاده کرد.

این کارشناس بهداشت محیط در خصوص نحوه خرید نان در این شرایط گفت: افراد باید کیسه نخی با خود همراه داشته باشند و نان را مستقیما داخل این کیسه قرار دهند.

او گفت: به نانوایی‌ها مکررا هشدار داده ایم که نان را روی توری‌های فلزی نگذارند و مستقیما دست مردم بدهند و مردم هم باید به این مسئله توجه داشته باشند.

خدادادیان افزود: از طرفی افراد باید در هنگام خرید نان یا هر خوراکی دیگر از پرداخت و دریافت پول نقد خودداری کرده و حتما از کارت بانکی استفاده کنند.

این کارشناس بهداشت محیط گفت: بار‌ها به نانوایی‌ها تذکر داده ایم که باید یک نفر نان دست مردم بدهد و یک نفر دیگر بحث دریافت پول و کارت را انجام دهد و مردم در صورت تخلف دراین زمینه هم می‌توانند به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.

خدادادیان گفت: در خصوص اقلام خوراکی دارای بسته بندی مانند روغن و رب گوجه فرنگی و چیپس و پفک و ... هم افراد باید بسته بندی این‌ها را با آب و مایع ظرفشویی به دقت شسته و سپس اقدام به بازگشایی بسته بندی این خوراکی‌ها کنند .

 

 

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.