چاشنی‌های غذایی به ویژه آن دسته که تجارتی یا صنعتی هستند با چربی ناسالم تهیه شده بنابراین اثر سو بر سلامت بدن دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، سس های مایونز مخصوصا آن دسته از سس‌هایی که تجارتی یا صنعتی هستند با چربی ناسالم تهیه شده‌اند  و ارزش افزوده بسیار کمی دارند،  به همین دلیل استفاده از سس های خانگی بهتر از سس های کارخانه ای یا صنعتی است زیرا دارای روغن گیاهی بوده و مقدار بسیار زیادی از امگا ۶ را برای بدن تامین می کنند.

امگا ۶ موجود در روغن‌های گیاهی در سس‌های صنعتی به نسبت امگا ۳ بسیار زیاد است و می تواند مقاومت بدن انسان را در مقابل بیماری‌های التهابی کم کند.

روغن گیاهی در سس مایونز کدام بیماری‌ها را به دنبال دارد؟

سس‌های مایونز به دلیل اینکه حاوی مقدار بسیار زیادی روغن گیاهی هستند می‌توانند باعث تشدید بیماری های گوناگونی مانند بیماری‌های قلبی_ عروقی، بعضی سرطان ها، بیماری های خود ایمنی، دیابت نوع ۲ و پوکی استخوان در افراد شوند .

روغن های گیاهی در برنامه غذایی روزانه افراد نیز مورد استفاده قرار می گیرد و متاسفانه این روغن ها به قدری ضرر دارد که می توانند سیستم ایمنی بدن را از همه جهات کم توان کرده و افراد را با مشکلات جدی رو به رو سازند.

روغن زیتون از آنجایی که امگا ۳ بسیار زیادی نسبت به بقیه روغن‌ها دارد، اما حاوی مقدار زیادی هم امگا ۶ است و بهتر است افراد در مصرف این روغن حد تعادل خود را رعایت کنند.

در یک قاشق غذا خوری سس‌های کم چرب یا معمولی یک گرم شکر و در سس های پر چرب بیش از چهار گرم شکر (یعنی معادل یک قاشق چای خوری) وجود دارد پس، افرادی که به فکر سلامتی خود هستند نباید از این ماده غذایی مضر استفاده کنند.

کارخانه ها نگهدارنده های موجود در سس های مایونز را به دلیل عمر طولانی و پیشگیری از خراب شدن به آنها اضافه می کنند و مصرف زیاد آنها سبب ایجاد حالت تهوع، سردرد و زخم های عفونی می شود.


بیشتر بخوانید: سس مایونز چه بلایی سرتان می‌آورد؟


بهترین جایگزین برای سس های مایونز استفاده از مواد غذایی سالم و کم کالری مانند ماست، لیموی تازه، نارنج تازه و مقدار بسیار کمی روغن زیتون همراه با مصرف سالاد است.

مصرف سس های مایونز به طور مکرر بر گروه های حساس و آسیب پذیر مانند خانم های باردار، شیرده یا جنین تاثیر منفی می گذارد و باعث کم شدن دریافت مواد مغذی سالم و انرژی زا در آن ها می شود.

 افزايش شديد فشارخون، بروز سنگ‌های صفرا، ناراحتی‌های کبدی، آلرژی ، چرب شدن سریع پوست و مو،  گرفتگی عروق  و چاقی از جمله عوارض استفاده مکرر از سس‌های تجاری است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.