در شرایط فعلی تحریم با توسعه صادرات غیرنفتی و رفع موانع پیش رو دیگر نیازی به درآمدهای نفتی نداریم.

سیستم بانکی مانعی جدی برای صادرات محصولات کشاورزی/به گزارش خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به پتانسیل بالای بخش کشاورزی و تنوع اقلیم در ایران این امکان وجود دارد که در صورت استفاده حداکثری از مزیت های نسبی بتوان حضور خود در بازارهای هدف را پررنگ کرد.


در شرایط فعلی تحریم، توسعه صادرات غیر نفتی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی یکی از اهداف مورد توجه دولتمردان است که از حیث ایجاد اشتغال و ارز آوری از اهمیت بالایی برخوردار است.


بسیاری از مسئولان بر این باورند که موانع و مشکلات متعددی همچون کمبود کانتینرهای یخچالی، گرانی حمل و نقل جاده ای و ترانزیت، افزایش قیمت سوخت، عدم بیمه فساد پذیری کالا و تعهد بازگشت ارز سد راه صادرات کالاهای کشاورزی به عنوان مهم ترین بخش صادرات غیر نفتی است که در شرایط فعلی تحریم با رفع بحران های پیش رو دیگر نیازی به درآمدهای نفتی و مشتقات آن نداریم.


حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم‌تا از دلایل و موانع پیش روی صادرات لاک پشتی محصولات کشاورزی با خبر شویم:

 نقل و انتقال ارز در شرایط تحریم‌ مانعی سد راه توسعه صادرات/رونق صادرات محصولات کشاورزی راهی برای بی نیازی از درآمدهای نفتی


سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به موانع پیش روی صادرات محصولات کشاورزی اظهار کرد: اولین چالش پیش روی صادرات محصولات کشاورزی بحث سیاست خارجه ما با کشورهای دیگر است که بخشی از آن مربوط به نظام و بخش دیگر چالش بحث تحریم هاست.


وی افزود: شرایط تحریم و مشکلات نقل و انتقال ارز بر تمامی بخش های اقتصادی از جمله صادرات اثر می گذارد که برای گذر از بحران فعلی و ثبات تولید، الگوی کشت باید اجرا شود.


حسینی یکی دیگر از چالش های پیش روی صادرات را نبود الگوی کشت و برنامه ریزی مدون تولید اعلام کرد و افزود: عدم اجرای الگوی کشت و مازاد یا کاهش تولید محصولات کشاورزی همگی دست به دست یکدیگر داده تا صادرات رونق چندانی نداشته باشد.


مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: کشورهای همسایه با برنامه ریزی مدون بازارهای محصولات کشاورزی کشورهای اطراف را بدست آوردند که با این وجود جایی برای بی برنامگی ما در این کشور ها نیست.


به گفته وی، علی رغم پتانسیل تولید و اقلیم ۴ فصل نتوانستیم به درستی از ظرفیت موجود در کشور استفاده کنیم.


حسینی ادامه داد: با وجود اراضی مستعد و اقلیم متنوع نه تنها هیچ کشوری قدرت رقابت با ما را ندارد، بلکه در صورت استفاده حداکثری از ظرفیت های تولید نیازی به درآمدهای نفتی نداریم.

 اطمینان خاطر تجار خارجی راهی برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی


علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت و گو با طبیعی در گفت و گو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به راهکارهای توسعه صادرات محصولات کشاورزی اظهار کرد: اگر زیرساخت های تولید و محصولات تولیدی مطابق با استانداردهای صادراتی باشد، بدون تردید شاهد رونق صادرات خواهیم بود.


وی با تاکید بر ایجاد زیرساخت های صادراتی بیان کرد: اگر موانع پیش روی صادرات همچون مواد اولیه، کمبود کانتینرهای یخچالی، نقل و انتقال ارز مرتفع شود، بدون تردید صادرات رونق می یابد.


وی افزود: تجار کشورهای دیگر برای واردات محصولات در زمان مقرر به کشورشان نیازمند تعهد از کشور صادرکننده هستند که متاسفانه چنین امکانی در کشور ما وجود ندارد.


خان محمدی ادامه داد: با ایجاد قوانین مدون باید شرایطی را فراهم کنیم تا تجار طرف خارجی به ما اطمینان کامل را داشته باشند.


مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی با تاکید بر ایجاد زیرساخت های صادراتی بیان کرد: اگر موانع پیش روی صادرات همچون مواد اولیه، کمبود کانتینرهای یخچالی، نقل و انتقال ارز مرتفع شود، بدون تردید صادرات رونق می یابد.


وی در پایان تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های بالقوه و خدادادی کشور در بخش کشاورزی پیش بینی می شود که در صورت استفاده حداکثری از ظرفیت ها و فراهم کردن زیرساخت های صادرات دیگر نیازی به درآمدهای نفتی نداریم.

 حل و فصل مشکلات بانکی راهی برای گذر از صادرات لاک پشتی

رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه موانع و مشکلات متعددی سد راه توسعه صادرات محصولات کشاورزی است، اظهار کرد: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی و رشد ۲ برابری تولید، انتظار می رفت ‌که صادرات در سال گذشته نسبت به سال ماقبل خود ۲ برابر افزایش یابد که متاسفانه این امر محقق نشد.


وی افزود: اگرچه میزان صادرات در سال گذشته نسبت به سال سال ماقبل از نظر وزنی چند درصد افزایش یافت، اما این میزان نسبت به سال ۹۷ که سرمازدگی و تولید داشتیم، بسیار ناچیز است.


نورانی گرانی حمل و نقل جاده ای، ترانزیت و کشتیرانی، کمبود کانیترهای یخچالی، افزایش قیمت سوخت، عدم بیمه فساد پذیری کالا و تعهد بازگشت ارز از صادرکنندگان را دلیل صادرات مویگرگی و لاک پشتی محصولات کشاورزی اعلام کرد.


رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به راهکارهای توسعه صادرات کالاهای کشاورزی گفت: اگر تمامی نهادهای دخیل در صادرات زیر یک سقف به عنوان کمیته صادرات تصمیم گیری کنند و مشکلات بانکی را حل و فصل نمایند، صادرات محصولات کشاورزی توسعه می یابد.


وی ادامه داد: علی رغم پتانسیل بالای بخش کشاورزی، اما صادرات محصولات به سبب کمبود کانتینرهای یخچالی و حمل و نقل ریلی ضعیف تعریفی ندارد.


نورانی با اشاره به اینکه بعد از نفت، محصولات کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است، بیان کرد: با توجه به آنکه محصولات کشاورزی از خاک و آب تولید می شود، از این رو به سبب اقلیم متنوع و چهار فصل پتانسیل بالایی در صادرات غیرنفتی وجود دارد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی سطح زیر کشت فعلی محصولات کشاورزی را ۱۶ میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: این در حالی است که ۳۸ میلیون هکتار اراضی کشور قابل کشت است و هم اکنون کمتر از نصف این رقم را استفاده می کنیم.


نورانی با اشاره به اینکه سالیانه ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می شود، بیان کرد: با استفاده حداکثری از ظرفیت و پتانسیل کشور امکان افزایش تولید محصولات کشاورزی وجود دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۴:۳۳ ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
همین الان هم خیلی از محصولات کشاورزی گرانتر از کشورهای دیگر به مردم فروخته می شود حتی با حساب دلار 16000تومانی مثال بارز ان پیاز است البته همه در امد در جیب دلالان است!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۴:۳۳ ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
همین الان هم خیلی از محصولات کشاورزی گرانتر از کشورهای دیگر به مردم فروخته می شود حتی با حساب دلار 16000تومانی مثال بارز ان پیاز است البته همه در امد در جیب دلالان است!!!!!!!!
Belgium
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
به عمل کار برآید به سخندانی نیست.متاسفانه ما کشوارزا هر سال باید چند نوع محصول بکاریم ک یکیش خوب بشه و بقیشم اکثر سالها پولِ کارگرشم در نمیاره و همینطور تو زمین میپوسه یا غذای دام میشه هر سال مسئولین هم میگن باید برنامه ریزی بشه این اتفاقها نیفته.ولی کو برنامه ریزی؟؟؟وقعا نمیشه با ی برنامه ساده کاری کنیم ک هیچ محصولی بیش از اندازه یا کم کشت نشه و قیمتها جوری باشه ک هم واسه کشاورز و مصرف کننده به صرفه باشه؟
Iran (Islamic Republic of)
میهن آریایی
۱۲:۱۳ ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
خدا را شکر
امیدوارم این دولت نتواند یک دانه ارزن هم صادر کند
مردم در گرانی و بدبختی دست و پنجه نرم میکنن و خودشون در کاخ ها و ویلاهای زندگی میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناصر
۱۲:۰۹ ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
صادرات شود،قیمت داخل چ قدر میشه؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
با و جود موانع در صادرات میوه ، قیمتهای بازار میوه بسیار غیر متعارف و بالا می باشد یک کیلو لیمو شیرین 23 هزار تومان و.... حالا اگه راه برای صادرات هموار بشه ، قیمت میوه به کجا می رسه
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۰:۰۶ ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
ایران که چیزی مازاد نداره که صادر کنه هر چیزی صادر میکنه در بازار کم میشه و قیمت آن چند برابر میشه در حقیقت از سفره فقرا و قشر متوسط بر می دارند و صادر میکنند مردم هیچ ارزشی ندارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
سیستم بانکی هیچگاه حامی کشاورز و تولید کننده و بطور کلی ملت نبوده و نیست تحریم براشون بهونه ی خوبیه. تو این اوضاع که بهترین متخصصین ما در راه درمان بیماران دارن شهید میشن و همه ی ما میدونیم که مرگ یک متخصص توی این بحران چه فاجعه ای خواهد بود و چند سال طول میکشه تا چنین نیرویی دوباره جایگزین بشه جالبه که بانکها اینقدر به فکر خودشون و پرسنلشون هستند که از دریافت پول نقد امتناع می کنند پس اگه اینطوریه مغازه دار هم میتونه بگه چون پول برام خطر داره نمی گیرم ولی بخاطر رفع مشکل مردم این کار رو نمیکنه این رورها هم میگذره ولی ملت این خیانت تو ذهنشون می مونه در ضمن اگه یک کارمند بانک بمیره به راحتی یک نیرو بدون هیچگونه آموزشی میتونه جایگزینش بشه چون تخصص خاصی نمیخواد ولی آیا درباره یک پزشک و متخصص که این روزها داره توی متن آلودگی کرونا فعالیت میکنه هم همینطوره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
سلام لطف کنند اول تولید داشته باشند بعد فکر صادرات باشند درحالی که همه روستایان در شهرها مشغول دست فروشی هستندکسی برای تولید وجود ندارد تولید فعلی جواب گوی مصرف داخلی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۱۲ فروردين ۱۳۹۹
سلام لطف کنند اول تولید داشته باشند بعد فکر صادرات باشند درحالی که همه روستایان در شهرها مشغول دست فروشی هستندکسی برای تولید وجود ندارد تولید فعلی جواب گوی مصرف داخلی نیست
آخرین اخبار