میثم جعفرزاده، مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وقوع سیلاب در استان کرمان گفت: در اثر بارندگی و وقوع سیلاب در استان کرمان طی روزهای اخیر، به تاسیسات تامین آب آشامیدنی ۵۹ روستا (۵۶۲۵ خانوار) خسارت وارد شده است.
او ادامه داد: با تلاش تیمهای عملیاتی، تاکنون شبکه توزیع آب در ۳۴ روستا ترمیم شده است، اما با توجه به فروکش نکردن سیلاب در ۲۵ روستای باقیمانده، عملیات رفع عیب همچنان ادامه دارد.
مدیر کل بحران وزارت نیرو در ادامه با اشاره به آخرین وضعیت سدهای استان خوزستان گفت: میزان مجموع ورودی روزانه طی ۲۴ ساعت گذشته به تمامی سدهای استان خوزستان ۱۷۷۹ مترمکعب بر ثانیه بوده که به ازای آن مجموع خروجی به سمت دشت خوزستان ۱۱۳۰ مترمکعب برثانیه است.
وی ادامه داد: طی ۹ روز گذشته میزان ورودی به سدهای استان خوزستان ۱۵۱۰ میلیون مترمکعب بوده است که در مقایسه با آمار بلندمدت ۵ درصد کمتر است.
جعفرزاده اظهار کرد: در مقایسه با نرمالهای ورودی حوضه کرخه بیش از نرمال (۳۷ درصد افزایشی)، حوضه دز شرایط نرمال (۲ درصد افزایشی) و حوضههای کارون، مارون، زهره و جره همگی زیر نرمال (۲۶ تا ۵۰ درصد کاهشی) هستند.
وی تصریح کرد: تخمین روانآبهای ورودی برای ۱۶ روز آینده بیانگر آن است که حدود ۳۲۰۰ تا ۳۴۰۰ میلیون مترمکعب آب وارد مخازن سدهای استان میشود که این میزان حجم ورودی همچنان با خروجیهای معادل تابآوری رودخانهها، قابل کنترل بوده و نیازی به تغییرات خروجی فزاینده در سدها نیست.
مدیر کل بحران وزارت نیرو افزود: طی بارشهایی که از روز ۹ فروردین در سطح حوضههای آبریز استان آغاز شده است، حداکثر ورودی ساعتی در کرخه به حدود ۱۶۳۰ مترمکعب بر ثانیه و در سد دز به ۸۵۰ مترمکعب بر ثانیه رسید که این جریانهای سیلابی در سدهای مذکور بهطور کامل مهار و تعدیل شد.
وی تصریح کرد: هم اکنون متوسط ورودی به حوضه کارون ۵۸۰ مترمکعب بر ثانیه، حوضه دز ۵۲۱ مترمکعب بر ثانیه، حوضه کرخه ۵۷۶ مترمکعب بر ثانیه و در حوضه مارون ۹۴ مترمکعب بر ثانیه است.
انتهای پیام/