از زمان های دور که شوینده های شیمیایی برای تمیز کردن سطوح مختلف وجود نداشت، از مواد طبیعی مانند آبلیمو برای جلا دادن موارد مختلف در آشپزخانه استفاده می شد.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همیشه لازم نیست برای تمیز کردن و جلا دادن وسایل خانه از انواع و اقسام مواد شیمیایی استفاده کنید. بسیاری از مواد طبیعی که تقریباً در هر خانه‌ای یافت می‌شوند علاوه بر خواصی که همه از آن آگاه هستند، ویژگی‌ها و کاربرد‌های دیگری نیز دارند.

 

سرکه سفید مانند کلر خاصیت پاک کنندگی و قابلیت ضدعفونی کردن دارد. با اضافه کردن چند قطره روغن زیتون به یک چهارم فنجان سرکه و کمی نمناک کردن دستمال گردگیری با این محلول می‌توانید بسیار بهتر اشیای منزل را تمیز کنید.

 

جوش شیرین نیز قابلیت پاک کنندگی بسیار زیادی دارد. برای بهتر تمیز کردن ظروف بسیار چرب می‌توانید یک ظرف بزرگ را پر از آب کنید و به ازای هر پنج لیتر آب نصف فنجان جوش شیرین به آن بیفزایید و سپس ظروف چرب را در آن غوطه ور کنید. همچنین برای کندن جرم‌های چسبیده به کتری یا سایر ظروف می‌توانید آن‌ها را پر از آب کرده و به ازای هر لیتر آب دو قاشق غذاخوری جوش شیرین به آن اضافه کنید. ظرف را روی شعله گاز بگذارید و صبر کنید تا محلول به نقطه جوش برسد. سپس ظرف را از روی گاز بردارید و صبر کنید تا مایع محتوی آن خنک شود. در این صورت جرم‌های چسبیده به ظرف بسیار راحت‌تر جدا می‌شوند.

 

آب لیمو علاوه بر از بین بردن بوی نامطبوع می‌تواند برای تمیز کردن وسایل چوبی و مبلمان نیز مورد استفاده قرار گیرد. برای این کار کافیست به اندازه یک سهم آب لیمو و یک سهم روغن زیتون را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. قبل از استفاده دقت کنید که در محلول آب لیمو و روغن زیتون از هم جدا نشده باشند و در این صورت، بار دیگر آن را خوب به هم بزنید. سپس این محلول را به میزان بسیار کم روی وسایل چوبی بمالید و بعد از یک تا دو دقیقه سطح چوب را با یک دستمال نرم و خشک پاک کنید. نمک نیز کاربرد‌های بسیار بیشتر از طعم دادن به مواد غذایی دارد.

 

با اضافه کردن نمک به آبلیمو می‌توانید از آن برای تمیز کردن مس استفاده کنید و سرکه و نمک نیز برای جلا دادن وسایل برنجی کاربرد دارد.

منبع: بیتونه

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.