به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان به افرادی که برای محافظت از خود و اعضای خانواده در خانه اقامت دارند تا مانع از گسترش و همه گیری ویروس کرونا شوند توصیه میکنند در کار با ابزار الکتریکی و الکترونیکی توجه کافی داشته باشند.
این روزها میلیونها انسان در کشورهای مختلف دنیا از خانه به صورت دورکاری به انجام کارهای خود میپردازند و از وسایلی مانند تلفن همراه، تبلت، رایانه و لپ تاپ به میزان فراوان استفاده میکنند.
تمامی این وسایل دارای باتری یون لیتیوم هستند که نیاز به منبع انرژی الکتریکی برای شارژ دارد. به گفته کارشناسان در هنگام استفاده از شارژرها افراد باید توجه ویژهای به نحوه شارژ وسایل داشته باشند، رها کردن لپ تاپ، تلفن همراه و تبلت در حال شارژ برروی تخت خواب یا کنار ملحفه میتواند با افزایش حرارت وسیله الکتریکی سبب افزایش خطر آتش گرفتن و بروز آتش سوزی شود.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند وسایل الکترونیکی را بر روی سطوح سخت و عایق، چون میز چوبی شارژ کنند و درصورت هرگونه خرابی یا وجود اتصالی درسیم و سوکت شارژر از استفاده از وسیله خودداری کنند.
با وجود توصیه کارشناسان به اختصاص بخشی از خانه به محل کار و نشستن پشت میز و بر روی صندلی استاندارد برای افزایش تمرکز، عده زیادی از افراد به صورت نشسته بر روی تخت خواب به انجام کارهای خود میپردازند که میتواند خطر آتش گرفتن وسایل الکترونیکی را به همراه داشته باشد.
همچنین در اتصال چندین شارژر وسایل الکترونیکی به چند راهی برق هم باید احتیاط کرد، زیرا اتصال همزمان چندین شارژر به یک چند راهی میتواند سبب افزایش بار الکتریکی و احتمال قطع فیوز جریان برق یا حتی اتصالی در سیستم برق کشی داخلی خانه شود.
بیشتر بخوانید: چگونه خانه را در مقابل ویروس کرونا ضدعفونی کنیم؟
کارشناسان توصیه میکنند پس از هربار شارژ وسایل الکترونیکی، شارژ را از چند راهی جدا کنید تا بار جریان برق کاهش یابد. این وسایل همچنین میتوانند به دلیل مصرف مقداری انرژی الکتریکی سبب افزایش قبض برق خانواده شوند.
آتش سوزی در اثر اتصالی وسایل الکتریکی میتواند بسیارخطرناک و به شدت گسترش پیدا کند. چند راهی برق در خانه نباید روی فرش یا موکت که قابلیت اشتعال دارند قرار بگیرد، این وسیله برروی سرامیک یا کفپوش سنگ باید قرار گیرد و در زمان خاموشی تمامی تجهیزات باید خاموش شود یا از پریز برق جدا شود.
کارشناسان توصیه میکنند افراد با توجه به حضور تمام وقت این روزها درخانه توصیههای مربوط به جلوگیری از بروز خطرهای آتش سوزی، مسمومیت، بروز جراحت و تروما را جدی بگیرند تا موجب جلوگیری از صدمه دیدن اعضای خانواده و درگیر شدن نیروهای آتش نشانی شوند که این روزها به شدت درگیر مقابله با ویروس کرونا هستند.
شارژ وسیله الکترونیکی برای بازه زمانی طولانی مانند تمامی ساعتهای شب تا صبح بدون نظارت برآن افزون بر افزایش خطر بروز آتش سوزی میتواند سبب ضعیف شدن و کاستن از طول عمر مفید باتری شود.
در صورت حضور کودک درخانه، شارژ وسایل الکترونیکی باید با احتیاط انجام شود، زیرا هرگونه اتصالی یا آسیب سیم شارژ میتواند سبب افزایش خطر برق گرفتگی کودک شود.
درصورت بروز هرگونه برق گرفتگی ضمن حفظ خونسردی تماس با نیروهای امدادی به فوریت انجام شود.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/