به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مجموعه شعر«خیال قوشو» سروده ایمان قلی پور بازگشتی به اسفندماه سال ۱۳۶۲ است.
بیانی شاعرانه از رزمندگان بهویژه رزمندگان لشگر ۳۱ عاشورا در عملیات خیبر، گفتهها و ناگفتههای مردان خفته در خاک مجنون و طلائیه در این کتاب دیده میشود. این منظومه، ضمن روایت این نبرد عظیم و پر رمز و راز، حس و حال منتظران پشت میدان نبرد را هم به تصویر می کشد و به همت مرکزآفرینشهای ادبی حوزه هنری تولید و سال ۱۳۹۸ در ۱۸۰ صفحه با شمارگان ۱۲۵۰ در انتشارات سوره مهر منتشر شد.
کتاب «خیال قوشو»، نقل شاعرانه اتفاقات واقعی عملیات خیبر و نقش لشگر ۳۱ عاشورا و رزمندگان آن است. رزمندگان این عملیات عمدتا آذری زبان بودند. قلی پور در این مجموعه به خاطرات رزمندگان عملیات و احساسات نهفته در این خاطرات ماهیتی شاعرانه داده است. او رویدادها و زمان و مکان عملیات را بر اساس واقعیت نقل میکند. درواقع شاعردر این مجموعه ضمن نقل اتفاقات و احساسات واقعی رزمندگان، با اتکا به خیالپردازیهای خیالی خود، ظرفیتهای شعری این اتفاقات را کشف کرده و بدین ترتیب ادای دینی شاعرانه به شهدا و رزمندگان شرکت کننده دراین عملیات کرده است. شاعر از این طریق به درونیات و احساساتی که زمان اجازه بروز به آنها را نداده پرداخته است.
پرداختن به ماجرای شهیدمفقود الاثرحسن جنگ جو نیز به نوعی پایان بندی این کتاب شده است. اینکه شهید جنگ جو درعملیات خیبرمفقود شده بود و مادرش سالها به انتظاربازگشت این شهید مفقود الاثر نشست تا اینکه در تابستان سال ۱۳۹۶، که مادر دربیمارستان بستری بود، پیکرشهید «حسن جنگجو» پیدا و به تبریز آورده شد، اما مادرش همان روز روی تخت بیمارستان فوت کرد و پیکرشهیدجنگجو ومادرش درکنارهم دفن شدند.
شعری ازاین کتاب :
گیریش
گؤزوم گزیر، روحوم اَسیر،
سسلهییرم: هایانداسان؟
شاخمیرسان؟ شاخیب منه باخمیرسان؟!
عمر بوزو اَریییب، یئره باتیب،
باتی گؤزومده یاتیب!
یئنهده گَل، گَل، آی حیاتیمین یازی!
قوی اوزولوب ایتسین یئرین پاییزی!
آی منیم گونشیم، چیخ، >دجله<نین گونش چیخان یئریندن!
سؤیله سئوگیلی گونلری!
اود آلوو ایچینده شنلیک ائدن گونلری!...
آی بوندان سونرا دونیایا اوز قویانلار،
قیزلار، اوغلانلار!
دونیادا اَن کؤتو اولای ساواش دیر!
شعر دیگری از این کتاب
نئچه ایل دیر، خیال اَلیمدن اوچور
«مجنون» و گؤرمه یه، «مجنون» ا کؤچور.
نئچه ایل دیر خیال منی داغلاییر
«شحیطاط» دا دوروب گولور، آغلاییر.
«طلائیه» جاداسیندا سسله ییر
«امام حسین» گردانینی بسله ییر.
سؤزوم یوخدور، اونا نه سؤز سؤیلهییم؟
کؤپرو اوسته یاتیم یا دا کویلهییم.
«طلائیه» منی قوناق ائیله سین
زمان مسافرین ایناق ائیله سین.
سونرا یئتیر «مجنون» ون آداسینا
قربان اولوم آدینا، قاداسینا.
ایسته ییرم او توپراغی یوخلایام
اوزونه اوز قویام، بیرآز یوخلایام
انتهای پیام/