به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آب دوغ خیار یکی از خوشمزهترین غذاهای سنتی ایرانی است که مصرف آن در روزهای گرم تابستانی بسیار میچسبد. این غذا نوعی فست فود سنتی محسوب میشود و به دلیل وجود ماست در مواد اولیه خود، خوابآور است. شما میتوانید با اضافه کردن مواد خاصی مانند گردو، کشمش و... طعم بهتری به غذای خود ببخشید و طبع سرد آن را معتدل کنید. اگر دوست دارید با دستور تهیه این غذای تابستانی خوشمزه آشنا شوید با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه این غذا بسیار سلیقهای است و مقدار آن بر اساس ذائقه سلیقه شما قابل تغییر است؛ لذا توصیه میشود که در مورد اندازه مواد حساسیت زیادی به خرج ندهید و به حس چشایی خود اعتماد کنید.
مواد لازم:
ماست پرچرب یک پیمانه
خیار بومی سه عدد متوسط
دوغ پرچرب نعنایی یک و نیم پیمانه
شیر پرچرب یک پیمانه
خامه (اختیاری) پنچاه گرم
کشمش، گردو به مقدار لازم
پیازچه سه عدد
سبزی خوردن دویست و پنجاه گرم
نان خشک به مقدار لازم
نمک، نعنا خشک و فلفل سیاه به مقدار لازم
منظور از پیمانه، لیوان دستهدار فرانسوی است.
با اینکه استفاده از خامه این غذا را بسیار لذیذ میکند، اما اگر تمایل دارید، چربی موجود در غذای خود را کم کنید، میتوانید خامه آن را حذف نمایید.
در صورتی که سبزی خوردن تازه ندارید، میتوانید از خشک شده آن استفاده کنید.
اگر نعنای تازه دارید، میتوانید نعنا خشک را از مواد لازم خود حذف کنید.
کشمش و گردو قابل حذف هستند.
مراحل آمادهسازی این غذا بسیار ساده و راحت است و زمان زیادی از شما نخواهد گرفت. تنها کافی است، مراحل شرح داده شده را انجام دهید:
ماست، دوغ، شیر و خامه را در کاسهای مناسب بریزید و هم بزنید تا یکدست شود. در صورت نیاز میتوانید مقدار بیشتری دوغ یا شیر به آن اضافه کنید.
نان خشک را به اندازه دلخواه خرد کرده و در آن بریزید. بهتر است اندازه تکههای نان خشک درشت باشد تا به سرعت نرم و خمیر نشود.
پس از گذشت چند دقیقه نمک، فلفل سیاه و نعنا خشک را اضافه کنید.
سبزی خوردن را کاملا ریز کرده و خیار و پیازچه را به صورت نگینی خرد کنید.
کشمش، گردو، سبزی خوردن، خیار و پیازچه را به آب دوغ اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شود.
آبدوغ خوشمزه شما آماده است. میتوانید آن را برای مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد و خنک شود.
در این مطلب طرز تهیه یک غذای سنتی سبک را به شما آموزش دادیم. همانطور که مشاهده کردید در دستور تهیه آن از آب استفاده نمیشود، زیرا شیر و دوغ مزه بهتری به آن خواهد داد. برای خنک کردن غذا توصیه میکنیم از یخ استفاده نکنید تا غذا آب نیندازد. اگر زیاد دوغ میخورید بهتر است فواید و مضرات دوغ را نیز بدانید.
نظر شما درباره آب دوغ خیار چیست؟ شما چگونه این غذای خوشمزه را در خانه درست میکنید؟ فراموش نکنید که میتوانید نظرات، پرسشها و تجربیات خود را با ما و سایر همراهان ستاره به اشتراک بگذارید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/