مدیرکل دفتر شهری و امور شورا‌های استانداری فارس گفت:اختیارات استاندار در صدور حکم برای شهردار محدود و مقید به قوانین خاص و عام است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شهردار فیروزآباد خرداد سال ۹۸ استعفا کرد و این شهر تاکنون (فروردین ۹۹) شهردار ندارد که مدیرکل دفتر شهری و امور شورا‌های استانداری فارس گفت: اختیارات استاندار در صدور حکم برای شهردار محدود و مقید به قوانین خاص و عام است و گزینه پیشنهادی شرایط اختصاصی تصدی این منصب منطبق با مصوبه هیات وزیران را ندارد.

پرویز کهندل مدیرکل دفتر شهری و امور شورا‌های استانداری فارس، در مورد انتقاد‌های رئیس شورای اسلامی شهر فیروزآباد مبنی بر  صادر نکردن حکم شهردار توسط استاندار گفت: به استناد تبصره سه ذیل ماده ۸۰ قانون شوراها، شهردار به پیشنهاد شورای اسلامی شهر و با حکم استاندار منصوب می‌شود.

او، با اشاره به اینکه فردی که قرار است شهردار شود باید صلاحیت‌های اختصاصی و عمومی لازم را داشته باشد، بیان کرد: صلاحیت استاندار در صدور حکم شهردار یک صلاحیت محدود و مقید قوانین عام و خاص است یعنی وقتی فردی به عنوان گزینه پیشنهادی معرفی می‌شود باید شرایط اختصاصی مندرج در آیین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار موضوع مصوبه هیات وزیران را داشته باشد.

کهندل تصریح کرد: برای هر شهری با توجه به جمعیت آن شهر، شهردار باید مدرک تحصیلی و سابقه اجرایی را دارا باشد.

مدیرکل دفتر شهری و امور شورا‌های استانداری فارس ادامه داد: طبق ردیف ۳ از بند چ ذیل ماده ۳۳ آیین نامه مذکور، برای شهر فیروزآباد در قانون آمده است که گزینه پیشنهادی باید دارای سابقه مدیریت میانی باشد و سابقه مدیریت میانی طبق مصوبه شورای عالی اداری، داشتن پنج سال سابقه اجرایی در حد معاون مدیرکل است.

او، افزود: جهانبخش حیدری گزینه پیشنهادی شورای اسلامی شهر فیروزآباد تنها ۱۵ سال سابقه وکالت و یک دوره سابقه عضویت در شورای اسلامی شهر داشته است که این سوابق به عنوان سابقه اجرایی محسوب نمی‌شود.

کهندل اضافه کرد: طبق دستورالعمل وزارت کشور هر چهار سال عضویت شورای اسلامی یک سال سابقه اجرایی محسوب می‌شود که گزینه پیشنهادی شورای شهر فیروزآباد، چهار سال سابقه عضویت در شورا را دارد و یک سال سابقه کار اجرایی برای او محسوب می‌شود، در صورتی که وی باید پنج سال سابقه اجرایی (مدیریت میانی) داشته باشد.

مدیرکل دفتر شهری و امور شورا‌های استانداری فارس اظهار کرد: پس از معرفی گزینه پیشنهادی از سوی شورای اسلامی شهر فیروزآباد به آنان اعلام شد در اجرای ماده ۳ آیین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار موضوع مصوبه چهارم دی ماه ۱۳۹۷ هیات وزیران و به استناد ردیف ۳ بند چ ذیل ماده سه آیین نامه یاد شده مشارالیه فاقد شرایط لازم به لحاظ سوابق اجرایی جهت تصدی سمت شهردار است.

او، گفت: به آنان اعلام شد به منظور جلوگیری از رکود فعالیت‌های عمرانی و خدماتی شهرداری فیروزآباد، شورای اسلامی شهر بر اساس تبصره ذیل ماده ۸۳ قانون شورا‌های اسلامی کشور و برابر مفاد آیین نامه با لحاظ گرایش‌های تحصیلی مندرج در دستورالعمل مورخ ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ وزیر کشور نسبت به انتخاب فرد واجد شرایط دیگری اقدام کند.

مدیرکل دفتر شهری و امور شورا‌های استانداری فارس بیان کرد: وقتی به شورای اسلامی شهر اعلام شد گزینه پیشنهادی سابقه اجرایی لازم درج شده در آیین نامه را ندارد و استاندار اختیارش برای صدور حکم شهردار محدود و مقید به قوانین خاص و عام است، که آن‌ها به این موارد اعتنا نمی‌کنند و بر انتصاب گزینه پیشنهادی اصرار می‌کنند.

کهندل تصریح کرد: بنابراین هر پیشنهادی که واجد شرایط مندرج در آیین نامه نباشد، آن پیشنهاد مغایر با الزام مندرج در ماده ۸۰ قانون شورا‌ها و فاقد وجاهت قانونی است.

او، تاکید کرد: پس از اصرار آنان پرونده به هیات حل اختلاف استان ارجاع داده شد که این هیات طبق آیین نامه احراز تصدی سمت شهردار اعلام کرد فرد معرفی شده شرایط اختصاصی شهردار شدن را ندارد.

مدیرکل دفتر شهری و امور شورا‌های استانداری فارس افزود: این پرونده باید ۲۰ روزه در جلسه هیات تخلفات رسیدگی می‌شد، اما این پرونده با ۲ روز تاخیر در این هیات رسیدگی شد و شورای اسلامی شهر فیروزآباد به استناد همین تاخیر به دیوان عدالت اداری شکایت کرد و گفت خارج از موعد پاسخ داده شده است.

کهندل ادامه داد: حتی اگر در موعد مقرر هم پاسخ داده می‌شد فرقی نمی‌کرد چرا که فرد معرفی شده سابقه اجرایی لازم را ندارد.
او، اضافه کرد: طبق رای شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری، استانداری ملزم شد حکم گزینه پیشنهادی شورای اسلامی شهر فیروزآباد را صادر کند.

مدیرکل دفتر شهری و امور شورا‌های استانداری فارس اظهار کرد: بلافاصله و به محض ابلاغ رای شعبه ۴۵ دیوان عدالت اداری به استانداری، درصدد اجرای آن برآمدیم و به همین منظور از مراجع تعیین صلاحیت عمومی استعلام کردیم، چون شهردار علاوه بر صلاحیت اختصاصی باید دارای صلاحیت عمومی نیز باشد.

او، تصریح کرد: شهرداری جزو مشاغل مدیریتی است و مشاغل مدیریتی جزو مشاغل حساس محسوب شده و اخذ استعلام برای مشاغل حساس الزامی است.

کهندل گفت: در پاسخ به استعلام در خصوص صلاحیت‌های عمومی از سوی مراجع ذیربط اعلام شد این انتصاب به صلاح نیست.
مدیرکل دفتر شهری و امور شورا‌های استانداری فارس بیان کرد: دیوان عدالت اداری به لحاظ صلاحیت‌های اختصاصی رای به صدور حکم گزینه پیشنهادی شهرداری فیروزآباد داده، اما مراجع ذیربط به عنوان مرجع تعیین صلاحیت عمومی اجازه صدور حکم را نمی‌دهد.

او، ادامه داد: شورای اسلامی شهر فیروزآباد با مراجعه به شعبه ۶ اجرای احکام دیوان عدالت اداری، اعلام کرد که استانداری رای شعبه ۴۵ را اجرا نمی‌کند.

کهندل گفت: به شورای اسلامی شهر فیروزآباد اعلام شد که مراحل اجرای حکم در استانداری در حال انجام است، اما گزینه معرفی شده تایید صلاحیت نشده، بنابراین قوانین عام و خاص دست استانداری را برای صدور حکم بسته است.

مدیرکل دفتر شهری و امور شورا‌های استانداری فارس بیان کرد: شورای اسلامی شهر فیروزآباد، عطا جوکار را به عنوان گزینه جدید برای تصدی شهرداری این شهر معرفی کرد، اما پس از معرفی وی جهانبخش حیدری که گزینه قبلی این شهرداری بود از دیوان عدالت اداری دستور موقت را گرفته و این به معنای آن است که تا پرونده قبل تعیین تکلیف نشود اجازه مطرح شدن گزینه دیگری وجود ندارد.

او، افزود: باید پرونده اولیه در دیوان عدالت اداری بسته شود تا شورای اسلامی شهر فیروزآباد بتواند فرد دیگری را معرفی کند.

کهندل ادامه داد: در حال حاضر که گزینه معرفی شده قبلی شرایط لازم را برای تصدی شهرداری فیروزآباد ندارد، بنابراین طبق قانون شورا‌ها انتخاب و معرفی گزینه پیشنهادی واجد شرایط برای تصدی سمت شهردار از جمله وظایف قانونی شورای اسلامی شهر است.

فاصله مرکز این شهرستان با شیراز حدود ۹۰ کیلومتر است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.