به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان،قلیه ماهی از غذاهایی است که فصل گرما و سرما نمیشناسد، این غذای لذیذ و پرخاصیت جنوبی، هم برای مهمانی خوب است و هم بهعنوان یک وعده غذای روزانه طبخ میشود.
قلیه ماهی
قلیه ماهی یکی از خورشتهای معروف و لذیذ جنوب کشور است، این خورشت با ماهیهای جنوبی، سبزی معطر و تمر هندی درست میشود و باید حسابی تند باشد، طعم و مزۀ قلیه ماهی بهقدری بینظیر است که اگر تا به حال آن را امتحان نکرده اید، حتماً درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم:
ماهی: ۷۰۰ گرم
تمرهندی: ۱۰۰ گرم
گشنیز: ۴۰۰ گرم
شنبلیله: ۵۰ گرم
پیاز بزرگ: یک عدد
سیر: ۵ حبه
آرد به میزان لازم
نمک، فلفل قرمز، پودر گشنیز، زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم
سبزی قلیه را خوب سرخ کنید و کنار بگذارید.
پیازها را نگینی خرد کرده و تفت میدهیم. وقتی طلایی شدند، سیرهای خردشده را هم به آن افزوده و تفت میدهیم. ادویهجات را به سیر و پیاز میافزاییم و به تفت دادن ادامه میدهیم. در این مرحله، برخی کمی رب هم به مواد اضافه میکنند. البته رب در دستور اصلی قلیه ماهی آبادانی نیست.
سبزی قلیه را با مواد مخلوط میکنیم. کمی آب جوش روی تمر هندی میریزیم. پس از چند دقیقه که تمر در آب حل شد، آن را صاف میکنیم. شیرۀ تمر را به مواد افزوده، روی حرارت میگذاریم تا آب آن کشیده شود.
کمی آب جوش روی خورشت میریزیم و حرارت را کم میکنیم. در قابلمه را نیمهباز میگذاریم و یک ساعت زمان میدهیم تا قلیه جا بیفتد.
آرد، زردچوبه و نمک را با هم مخلوط میکنیم. تکههای ماهی را در مخلوط زده و در روغن داغ سرخ میکنیم.
ماهیهای سرخشده را یک ربع آخر پخت به خورشت اضافه میکنیم.
قلیه ماهی خورشتی است که میتوانید بدون برنج، با نان میل کنید.
فراموش نکنید که برای پختن این غذا باید از ماهیهای بدون استخوان استفاده کنید. ماهیهایی مانند: شوریده، سنگسر، هامور، حلوا و سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند.
انتهای پیام/ د