به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قطاب از شیرینیهای خوشمزه سنتی ما ایرانی هاست که خوردن آن مخصوصا به همراه چای به عنوان عصرانه بسیار لذت بخش میباشد.
قطاب شکل خاصی دارد و از دو لایه یا دو سمت تشکیل شده است؛ لایه خارجی که نان سرخ شده است که با آرد، زرده تخم مرغ، ماست و … درست میشود. مغز داخل آن هم معمولا از مواد شیرین و انواع مغز پر میشود.
در نهایت روی قطاب رو هم پودر قند میریزن و تزیین میکنند. اما تا حالا به این فکر کرده اید که مواد داخل قطاب را عوض کنید و آن را به عنوان میان وعده در دورهمی هاتون سرو کنید؟ امروز به شما طرز تهیه قطاب گوشتی رو یاد میدیم تا این غذای خوشمزه و لذیذ رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرید. در واقع قطاب گوشتی نوعی پیراشکی محسوب میشه و مواد اولیهی اونها تقریبا مثل همه. ولب قطاب گوشتی شکل ظاهرش دقیقا مثل شیرینی قطاب میمونه. برای درست کردن قطاب گوشتی هم باید درست کردن خمیر مخصوص اون رو بلد باشید و هم مایه داخلش رو. البته مایه داخل قطاب گوشتی تا حد زیادی سلیقه ایه و میتونید از هر مادهی اولیهای به دلخواه خودتون استفاده کنید. ما سادهترین روش طرز تهیه قطاب گوشتی رو بهتون یاد میدیم تا هم خمیر قطاب و هم مایه داخلش رو خیلی راحت درست کنید.
مواد لازم برای قطاب گوشتی
برای خمیر:
ماست ۳ قاشق غذا خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری
روغن مایع ۲ قاشق غذا خوری
بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
آرد به مقداری که خمیر به دست نچسبد
جعفری ۲ قاشق سوپ خوری
تخم مرغ ۱ عدد
برای مواد میانی:
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
رب ۲ قاشق غذا خوری
فلفل دلمه خرد شده به مقدار لازم
قارچ خرد شده به مقدار لازم
نمک، زرد چوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، آویشن به مقدار لازم
پنیر پیتزا به مقدار لازم
طرز تهیه قطاب گوشتی
مرحله اول: درست کردن خمیر قطاب
۱- برای درست کردن خمیر قطاب ابتدا بیکینگ پودر را داخل ماست بریزید، با هم مخلوط کنید و آن را به مدت ۲ دقیقه کنار بگذارید تا ماست حجیم و پف دار شود.
۲- سپس داخل ظرفی دیگر زردهی تخم مرغ و نمک را ریخته و با هم مخلوط کنید. بعد جعفری خرد شده را به همراه ماست به آن اضافه کنید و خیلی خوب به هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
۳- حالا زمان آن است که آرد را کم کم در ۲ مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری به دست بیاید. بعد از آن که خمیر آماده شد، روی آن یک کیسه فریزر پلاستیکی بکشید و حدود ۳۰ دقیقه به آن استراحت دهید.
۴- بعد از ۳۰ دقیقه، روی تختهای آرد بپاشید، خمیر را روی آن قرار دهید و با وردنه صاف کنید. خمیر را به شکل مستطیلی باز کنید، آن را تا کنید تا سبک شود و معده را اذیت نکند. آن را چهار لا کنید، آرد اضافی را از آن بگیرید و خمیر را بردارید. مجددا تخته را آردپاشی کنید، خمیر را روی آن قرار دهید و به نازکی نیم سانتی متر باز کنید. خمیر را دور وردنه بپیچید، مجددا آردهای اضافی آن را بگیرید. میتوانید از خمیر گلولههایی جدا کنید و هر کدام را با دست یا وردنه پهن کنید.
مرحله دوم: مواد داخل قطاب گوشتی
۱- پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ کنید.
۲- گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید.
۳- قارچهای خرد شده را به همراه ادویه، فلفل دلمهای خرد شده و ذرت به گوشت اضافه کنید. بعد از آن که مواد را خوب تفت دادید، کمی به آنها رب بزنید.
مرحله سوم: سرخ کردن قطاب گوشتی
۱- داخل گلولههایی که پهن کرده اید کمی از مواد بریزید، روی آن پنیر پیتزا بپاشید، دو لبهی قطاب را روی هم قرار دهید و لبههای آن را به هم بچسبانید. با استفاده از یک چنگال لبهی قطاب را شیار دهید یا آن را با دست پیچ دهید تا کاملا بسته شود و مواد بیرون نریزد.
۲-داخل تابه مقدار زیادی روغن بریزید. تا اندازهای که روی قطابها را بپوشاند. بعد از آن که روغن داغ داغ شد، قطابها را داخل روغن داغ بیندازید و سرخ کنید.
۳- وقتی رنگ قطابها طلایی شد، آنها را از تابه خارج کنید و به دلخواه تزیین کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه قطاب گوشتی
– اگر فرصت کافی برای درست کردن خمیر قطاب گوشتی را ندارید میتوانید از خمیر نانوایی آماده هم استفاده کنید.
– برای داخل قطاب میتوانید علاوه بر مایه ماکارونی از مواد دلخواه دیگری نیز استفاده کرد.
– برای استراحت خمیر آن را در دمای محیط قرار دهید کافی است.
– استراحت خمیر در فرایند درست کردن آن اجباری است. چون باعث میشود هنگامی که آن را با وردنه باز میکنید، خمیر برنگردد. استراحت بیش از ۳۰ دقیقهی خمیر هم خوب نیست، چون خمیر لاستیکی میشود.
– اگر خمیر را بیش از اندازه نازک کنید، مواد داخل آن هنگام سرخ کردن میسوزد.
– حتما آردهای اضافی خمیر را پاک کنید، چون در غیر این صورت خمیر خشک و سنگین میشود.
– آرد را قبل از مصرف الک کنید.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/