در این مطلب دستورالعمل تهیه کباب سرداشی همدان را به شما عزیزان آموزش داده‌ایم.

کباب سرداشی (همدان)//دپویبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کباب سرداشی از دسته غذا‌های محلی و سنتی ایرانی و نوعی کباب مخصوص استان همدان است.

مواد اولیه این کباب به راحتی در دسترس هستند، و این کباب به راحتی و در مدت زمانی کوتاه آماده می‌شود. کباب سرداشی شباهت زیادی به کباب تابه‌ای دارد.

تفاوت اصلی کباب سرداشی با کباب تابه‌ای، استفاده از سیب‌زمینی در مواد اولیه آن، و نحوه پخت آن داخل فر یا تنور است. گوشت، پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی از مواد اصلی کباب سرداشی هستند، اما در صورت تمایل می‌توانید از فلفل سبز و انواع ادویه‌ها برای خوشمزه‌تر کردن آن نیز استفاده کنید.

از ادویه‌هایی که استفاده آن‌ها در کباب سرداشی توصیه می‌شود “مرزنجوش” است که گیاهی معطر از خانواده نعنا است و به تقویت معده، آرامش اعصاب، و کاهش استرس کمک می‌کند.
کباب سرداشی اصیل در ظرف رویی و داخل تنور سنگی مخصوص نان سنگگ تهیه و پخت می‌شود. در گذشته افراد مایه کباب را در منزل آماده می‌کردند و سپس ظرف آن را به نانوایی‌های سنگکی می‌بردند تا برای آن‌ها داخل تنور، یا به قولی، “سر داش”، قرار دهند. از همین رو این نوع کباب به “کباب سرداشی” معروف شده است. از آنجا که زندگی شهری دسترسی بسیاری از ما را به تنور‌های سنتی سخت کرده است، در این دستور طرز تهیه و پخت کباب سرداشی با استفاده از فر را برای شما عزیزان شرح می‌دهیم.

در ترکیه هم غذای مشابهی دارند که به آن تپسی کباب (Tepsi Kebabı) می‌گویند، یعنی کبابی که در سینی درست میشود. تنها تفاوتی که کباب تپسی با کباب همدانی ما دارد این است که در مواد آن از سیب زمینی استفاده نشده و از جعفری خرد شده استفاده می‌شود. در ضمن معمولاً قبل از گذاشتن سینی در فر سسی روی کباب ریخته میشود که از رب گوجه، فلفل قرمز، آب و ادویه تهیه شده است.

امروز قصد داریم طرز تهیه کباب سرداشی همدان که یک غذای ستنی به شمار می رود را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

مواد لازم:

گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد
سیب‌زمینی ۲ عدد
گوجه‌فرنگی ۱ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم 

طرز تهیه:

سیب‌زمینی و پیاز را پوست بگیرید و خوب بشویید. سپس پیاز و سیب‌زمینی را رنده کنید و آب آن‌ها را بگیرید.

گوشت را داخل چرخ گوشت بریزید و با سیب‌زمینی و پیاز رنده شده چرخ کنید. نمک، فلفل، و سایر ادویه‌هایی که تمایل دارید را به مخلوط چرخ شده اضافه کنید و آنقدر ورز دهید که چسبندگی خود را تا حد خوبی از دست بدهد.

سینی فر یا کف تابه خود را با مقداری کره چرب کنید. مخلوط گوشت، سیب‌زمینی، و پیاز را روی سطح آن پخش کنید. در صورتی که چربی گوشتی که استفاده کرده‌اید کم است، در این مرحله مقداری روغن اضافه کنید. یک سیب‌زمینی و یک گوجه‌فرنگی را ورقه ورقه کنید. ورقه‌های سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی را روی سطح مخلوط گوشت بچینید. در این مرحله می‌توانید انواع فلفل دلمه و فلفل تند را هم قطعه قطعه کنید و کنار گوشت قرار دهید.

مرحله آخر:

فر را در دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی یا ماهیتابه را داخل آن قرار دهید. مخلوط کباب سرداشی باید بین ۱ الی ۲ ساعت داخل فر قرار بگیرد تا خوب مغزپخت شود و ورقه‌های سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی هم برشته شوند. کباب سرداشی همدانی شما آماده است. کباب سرداشی را با نان تازه یا برنج در کنار ماست و سبزیجات تازه سرو کنید. نوش جان!

کباب سرداشی وعده‌ای مناسب برای نهار، شام، و افطار است. این غذا همچنین می‌تواند انتخابی متنوع برای میهمانی‌های خانوادگی شما باشد.

نکته ها:

– برای مزه‌دار کردن گوشت می‌توانید از انواع ادویه‌ها مانند سماق، مرزنجوش، دارچین، و زردچوبه استفاده کنید. همچنین استفاده از زعفران هم به کباب شما عطر دلچسبی می‌بخشد و آن را خوشمزه‌تر می‌کند.

– قرار دادن چند شاخه کوچک رزماری کنار گوشت در مرحله سوم، عطر بسیار خوبی به کباب می‌بخشد.

– تپسی کباب هم غذ‌ای مشابهی است. این کباب ترکی در سینی تهیه میشود. سینی را معمولا در تنور قرار میدهند تا کباب پخته شود.

– در همدان میتوانید این کباب خوشمزه را در رستوران‌ها هم پیدا کنید.

منبع: ایران کوک

انتهای پیام/

برچسب ها: آشپزی ایرانی ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۹:۳۴ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
بسیار عالی من خودم همدانی هستم
پرچم همدانی بالاست
Iran (Islamic Republic of)
کیان
۰۰:۵۷ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خیلی مطالبی که میزارید تو گوشی ها ی اندروید جابه جا ومعنی جمله ها درست نمیلاشد تو متن ها جملات جابه جا شدند ،مثلا من زمین رادوست دارم
تو نمایش اینطوری دوست دارمن زمین رادوست دارم ،همه مطالب قاطی میباشند