به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تنها ۱۷ روز و چند ساعت به شروع ماه مبارک رمضان باقی مانده و تمام دستگاههای دولتی برای تأمین اقلام اساسی مورد نیاز در این ایام آماده شدند. هر ساله با نزدیک شدن به این ایام میزان تقاضا برای کالاهای مثل خرما شکر برنج روغن گوشت قرمز و سفید و سایر اقلام خوراکی افزایش پیدا میکند.
عباس قبادی دبیر ستاد تنطیم بازار در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ذخیزه کالاهای اساسی برای ایام ماه مبارک رمضان اظهار کرد: با توجه به برنامه ریزیهای انجام شده ذخیره کالاهای اساسی از مدتها قبل برای ایام سال نو و ماه مبارک رمضان در نظر گرفته شده است و هیچ کمبودی در هیچ یک از اقلام اساسی مردم وجود ندارد.
او با اشاره به ذخیره مناسبی که از اقلام اساسی در کشور وجود دارد گفت: همانطور که پیش از این نسبت نبودن کمبود این اقلام در ایام نوروز اطمینان دادیم و این امر محقق شد، به مردم اطمینان میدهیم که تا پایان ماه مبارک رمضان این تامین کالا بدون نوسان قیمتی ادامه خواهد داشت.
قبادی با اشاره مصوبات اخیر ستاد تنظیم بازار برای بهبود شبکه تامین مرغ گوشتی و کاهش تعرفه صادرات از ۵ هزار تومان به هزار و ۵۰۰ تومان گفت: ما برای بیش از زمان تعیین شده ذخیره داریم و در صورت بروز مشکل، ذخیره تنطیم بازاری روانه بازار شده و از بروز نواسانت قیمتی جلوگیری میکند.
دبیر ستاد تنظیم بازار با اشاره به ذخیره مناسب خرما برای این ایام، درباره احتمال بروز نوسانات قیمتی گفت: هیچ دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد؛ ذخیره مناسبی از تمامی این اقلام در انبارهای کشور وجود دارد و اجازه بروز نوسان قیمتی را نخواهیم داد. این اطمینان را به شما میدهیم که نوسان قیمتی در ایام ماه مبارک رمضان وجود نخواهد داشت، حاضر هستیم شما را بعد از این ایام ملاقات کرده و درباره بازار در ایام نوروز و ماه رمضان پاسخگو باشیم.
او ادامه داد: برای تامین شکر، روغن و برنج مقادیر لازم تدارک دیده شده است، تا به امروز ۳۰ هزار تن شکر، ۳۰ هزار تن روغن و ۳۰ هزار تن برنج برای این ایام پیش بینی شده و به ما ابلاغ شده است که محل تامین و توزیع آن را مشخص کردهایم. توجه داشته باشید که این مقدار تغییر پذیر بوده و در صورت نیاز افزایش پیداخواهد کرد.
سیف با تاکید بر این که کرونا تاثیر چندانی بر حمل و نقل اقلام اساسی و مورد نیاز کشور نخواهد داشت، گفت: ممکن است به صورت موقت و در مقاطع مختلف با مشکل مواجه شویم اما در همین شرایط ۳ محموله باری کشور ما از ۳ کشور مختلف در حال بارگیری است پس در نتیجه لجستیک و حمل و نقل با تعطیلی مواجه نخواهیم شد.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران تصریح بیان کرد: یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج در سال گذشته وارد کشور شده که حدود یک سوم آن به ۳ ماه اخیر مربوط میشود پس هیچ دلیلی برای افزایش قیمت در این حوزه وجود ندارد. توزیع برنج مورد نیاز ایام ماه مبارک رمضان هم به زودی آغاز خواهد شد.
او تاکید کرد: مقدار شکر ذکر شده صرفا به صورت بسته بندی متناسب با خانوار و با قیمت مصوب در فروشگاهها و مراکز تعیین شده توزیع میشود. با برنامه ریزیهای انجام شده به امید خدا تغییری در قیمت ۳ قلم کالای ذکر شده ایجاد نخواهد شد.
سیف با اشاره به آغاز خرید تضمینی گندم بیان کرد: در تامین آرد مناسب نانواییها هم تمام اقدامات لازم انجام شده است همچنین نظارت بر واحدهای نانوایی بهبود پیدا کرده است.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران بیان کرد: اقلام ذکر شده همگی جزو کالاهای اساسی بوده و از پایههای غذایی به خصوص در ایام ماه مبارک رمضان محسوب میشود، برنامه ریزی مناسب برای تامین این اقلام میتواند تامین مناسب اقلام خوراکی در ایام ماه مبارک رمضان را تضمین کند.
این مقام مسئول در پایان گفت: گوشت قرمز و سفید بخش دیگری از اقلام ضروری و پر مصرف مردم در این ایام هستند، اگر چه قیمت گوشت در چند روز اخیر نوسان کمی را تجربه کرد اما این نوسان بیشتر روند افزایشی داشت.
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش ۱۰ هزار تومانی قیمت گوشت نسبت به روزهای اخیر در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۱۰۰ هزار تا ۱۰۵ هزار تومان به مغازه دار و ۱۱۰ هزار تا ۱۱۵ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می شود.
وی رکود و کسادی بازار را دلیل اصلی افت قیمت گوشت در بازار اعلام کرد و افزود: افزایش خرید گوشت قبل از عید، افت محسوس قیمت مرغ و ازدیاد تقاضا برای خرید این محصول پروتئینی منجر به افت نرخ گوشت در بازار شده است.
ملکی درباره آینده بازار گوشت گفت: با توجه به عرضه بره های نو به بازار و تعطیلی بسیاری از مغازه ها ناشی از گسترش ویروس کرونا پیش بینی می شود که نوسان خاصی در بازار اتفاق نیفتد.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام زنده نداریم، بیان کرد: قیمت کنونی هر کیلو دام زنده در شهرستان ها ۴۱ هزار تا ۴۲ هزار تومان و تهران ۴۶ هزار تومان است.
ملکی ادامه داد: با گسترش ویروس کرونا در ارتباط با تردد دام محدودیت هایی وجود دارد چرا که سازمان دامپزشکی وظایف خود در ارتباط با قرنطینه دام را حفظ کرده که این امر عرضه دام به استان تهران را با کندی مواجه کرده است، درحالیکه با تسریع این روند قیمت دام کاهش بیشتری خواهد داشت.
این مقام مسئول در پایان درباره آخرین وضعیت قاچاق دام تصریح کرد: با گسترش ویروس کرونا و بسته شدن مرزها، تقاضایی آن سوی مرزها برای خرید دام وجود ندارد.
تمام عوامل دست اندر کار در تامین اقلام مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان خبر از تامین کامل و ثبات قیمتی میدهند، این اطمینان میتواند شرایط مناسبی برای روزه داران کشور فراهم کند. در این روزهای سخت کرونایی بُروز هر گونه مشکلی میتواند تاثیر چند برابری داشته باشد.
انتهای پیام/
ما نگران بیماری
همه اش دروغ دروغ دروغ
خیلی نامید کننده است این زندگی.اصلا"ارزش ادامه نداره فقط برای این که عزیزامون روداریم مجبوریم زنده بمونیم.
با یک دوربین نا محسوس اخر وقت بروید میدون بهمن ببینید چه اتفا ق های رخ میده
برای مردم هم ارزان شود
ایران که فقط تهران نیست، بقیه کشور چرا هرگز به حساب نمیاد ؟؟؟
چرا چونکه مقامات و مسئولین تو تهران تشریف دارن !!!