به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به اپیدمی ویروس کرونا و توصیههای قرنطینه خانگی، روز به روز به تعداد افرادی که عادت دارند در حین تماشای تلویزیون یا کار با کامپیوتر غذا بخورند، افزوده میشود. اکثر افراد هم نداشتن زمان را بهانهای برای این عادت نادرست اعلام میکنند که اصلاً قابل قبول نیست.
کورش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوانگفت: اکثر کودکان و افرادی که برای درمان چاقی به متخصصان تغذیه مراجعه میکنند، هنگام بیان شرح وضعیت خود، به خوردن غذا مقابل تلویزیون و سیستم کامپیوتر اشاره میکنند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: صرف نظر از دلایل علمی و تخصصی، میتوان به آموزههای سنتی و دینی در خصوص آداب غذا خوردن اشاره کرد که حالت نشسته و با صبر و حوصله غذا خوردن از مهمترین این آداب است.
او در ادامه افزود: تحقیقات علمی ثابت کرده است افرادی که هنگام غذا خوردن تلویزیون نگاه میکنند، یا با گوشی همراه خود مشغول فعالیت هستند، به این دلیل که تمرکزی بر روی غذا خوردن خود ندارند حس سیر بودن را دیرتر متوجه میشوند و با غذا خوردن بیشتر دچار چاقی خواهند شد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: از دیگر عوارض این کار علاوه بر چاقی، به این دلیل که افراد حس رضایتمندی ندارند بسیار زودتر احساس گرسنگی میکنند و به سمت غذاهای فست فود یا اسنکها میروند و به خاطر کالری یا شور بودن بالای این مواد سلامتی خود را به خطر میاندازند.
صمدپور مطرح کرد: از دیگر عوارض این کار میتوان به کاهش سوخت و ساز بدن اشاره کرد که این افراد هم در معرض چاقی قرار میگیرند؛ بنابراین در این روزهای قرنطینه خانگی اگر میخواهید هم از سلامت تغذیه برخوردار باشید و هم دچار چاقی نشوید، هنگام غذا خوردن کاملاً تمرکز کنید و از انجام هر گونه فعالیت دیگر پرهیز کنید تا بتوانید از غذا خوردن خود لذت ببرید.
در روزهای قرنطینه خانگی باید به این نکته توجه داشت هیچکس در طول روز آنقدر مشغول و سرگرم نیست که نتواند نیم ساعت برای غذا خوردن وقت صرف کند؛ بنابراین کافی است در منزل، زمان مشخصی برای صرف غذا اختصاص دهید. اگر کارتان زیاد است این زمان را کوتاه کنید، ولی هرگز هنگام کار با کامپیوتر و تماشای تلویزیون غذا نخورید.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: همچنین کمبود خواب در ایام قرنطینه و تعطیلی، میتواند باعث افزایش وزن شما شود. زیرا کسانی که به اندازهی کافی نمیخوابند، بیشتر گرسنه میشوند، کالری بیشتری دریافت میکنند و فعالیت کمتری انجام میدهند. عادتهای خوابتان را اصلاح کنید و شبها غذای پُرچرب نخورید.
بیشتر بخوانید؛ نقش تغذیه سالم در پیشگیری از کرونا
بیشتر بخوانید؛ با کم حوصلگی کودکان و نوجوانان برای در خانه ماندن چه کنیم؟
انتهای پیام/