به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، رییس بیمارستان گلستان کرمانشاه گفت: گرم شدن دمای هوا به طور معمول فراوانی عفونت های تنفسی حاد و ویروسی را کاهش میدهد ولی در مدل سازیهایی که انجام شده دیدهاند که این ویروس کووید ۱۹ حتی در درجه حرارت ۴۷ درجه سانتیگراد هم میتواند از یک فرد بیمار به فرد مستعد انتقال پیدا کند.
او اظهار داشت: بنابراین نوسانات ناشی از گرم شدن هوا را خواهیم داشت یعنی احتمالا در یک دوره ای امکان دارد در ابتدای امر کمتر شدن این بیماری را بر اثر گرمای هوا شاهد باشیم و ببینیم که به یک حد ثابتی رسیده ولی اگر این گرم شدن منجر به حضور در مناطق محدود جغرافیایی شود و ایجاد اجتماع و ازدحام کند طبیعتا ویروس هیچ مانعی برای ابتلای افراد به واسطه صرفا گرم شدن ندارد.
این فوق تخصص بیماری های عفونی در ادامه در مورد اینکه مردم تا چه زمانی باید در خانه بمانند، گفت: چندین بار از مسوولان ارشد سازمان جهانی بهداشت هم این سوُال را پرسیده اند و آنها هم اینگونه پاسخ داده اند که باید در ۲ دوره ۱۰ تا ۱۴ روزه سطح ابتلا به یک حد پایدار برسد و کاهش پیدا کند و بشود به صورت پلکانی دقیقا اشاره دبیرکل سازمان جهانی بهداشت هم خروج مرحله به مرحله یا پلکانی یعنی بحث قرنطینه و اعمال محدودیت است که باید انجام شود.
وزیری افزود: در ایران هنوز ما به این مرحله وضعیت ۲ مرحله ای نرسیدیم بنابراین پاسخ به این سوال هنوز مشخص نیست اگر در ۲ دوره ۱۴ روزه این انفاق بیافتد طبیعتا می شود در چند مرحله روند رصد شده ابتلای افراد را سنجید و طبیعتا با خروج از مرحله اولیه اقدامات لازم را انجام داد.
این فوق تخصص بیماری های عفونی در مورد استفاده از ماسک توسط مردم نیز گفت: به هیچ وجه در شرایط عادی زندگی اجتماعی استفاده از ماسک توصیه نمی شود ماسک برای فرد بیمار، برای کسی که از بیمار نگهداری می کند و یا کسی که در شرایطی در محیطی پرازدحام و اجتماعی قرار می گیرد و فاصله امن را نمی تواند رعایت کند مانند مترو و اتوبوس و صفوف بانک ها که فاصله افراد به چند سانتی متر برسد، توصیه می شود.
این فوق تخصص بیماری های عفونی در ادامه گفت: کووید ۱۹ هیچ درمان تایید شده ای در دنیا به طور اختصاصی ندارد اگرچه پلاسما فریز انجام می شود و ۷۰ دارو مصوب شده تاییدیه مصرف گرفته است که در ایران هم استفاده از پلاسما فریز مجوز گرفت.
او تصریح کرد: در روش پلاسما فریز کاملا دیده شده که تاثیرات مثبتی داشته و طبیعتا باب آن در کرمانشاه هنوز باز است و زمانی که مقدمات کار انجام شود ما مساله استفاده از پلاسما فریز را در دستور کار داریم و بیماران را از این مزیت محروم نمی کنیم.
انتهای پیام/ز