امام جمعه قزوین گفت: برای جمع آوری کمک‌های مردمی قرارگاه مواسات و همدلی مؤمنانه در مسجدالنبی (ص) راه اندازی می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، حجت الاسلام و المسلمین عابدینی امام جمعه قزوین در برنامه زنده تلویزیونی سروش آسمانی شبکه قزوین گفت: قرارگاه مواسات و همدلی مومنانه در مسجدالنبی قزوین راه اندازی خواهد شد تا کمک‌های نقدی و غیرنقدی مردم جمع آوری شود و در اختیار نیازمندان و محرومان قرار بگیرد.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی افزود: شاید در این ایام اغلب ما توانایی پرداخت کمک مالی را نداشته باشیم؛ اما می‌توانیم مواد خوراکی یا امکانات زندگی را در اختیار کسانی قرار دهیم که به واسطه شرایط امروز جامعه دچار مشکلات اقتصادی شده اند.

او اضافه کرد: عبادت، ارتباط نیازمندانه انسان برای رشد و تعالی و کمال با خدای بی نیاز و غنی است، در قرآن کریم می‌خوانیم که‌ای همه انسان‌ها شما محتاج هستید و نیاز شما آن چیزی است که فقط خدای متعال می‌تواند آن را برآورده کند.

نماینده ولی فقیه در استان گفت: اگر همه عالم را به ما عطا کنند بدون حضور خدای متعال ما نیازمند و گرفتار و زمین گیر هستیم و نمی‌توانیم کمال پیدا کنیم. ،خدای متعال عبادات را همچون ذکر و نماز و روزه و انفاق و صله رحم و حمایت از مستضعفان و جهاد در راه خدا برای اعتلای کلمه حق و حق طلبی و حق جویی، عدالت خواهی، کسب علم و دانش، ابتکار و اختراع برای گشایش در امر زندگی مردم و هرکار خوب و خیری برای رضای خدا، عبادت محسوب می‌شود.

او عنوان کرد: در میان عبادت‌ها نماز جایگاه خاصی دارد، اگر نماز پذیرفته شود عبادت‌های دیگر نیز قبول خواهد شد. در روایت می‌خوانیم که نماز عمود دین است، یعنی دین ساختمانی دارد که بدون دیوار و ستون نمی‌تواند سرپا باشد و نماز ستون این ساختمان است، یعنی ما هرچقدر کار خیر انجام دهیم بدون نماز این کار‌های صالح ما اقامه نشده و کار‌های ما در معرض طوفان‌های عظیمی قرار گرفته است.

این خطیب نمازجمعه ادامه داد: نماز، روزه، حج و زکات هرکدام ستونی از دین هستند، اما نماز جایگاه محوری در بین بقیه احکام دینی دارد، ولی ستون ولایت و امامت محور اصلی همه عبادات الهی است. یعنی اگر ما همه اعمال خود را درست انجام دهیم، اما با امامت و ولایت زاویه داشته باشیم کار‌های ما دوام نخواهد داشت.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان اذعان کرد: روزه یکی از عبادت‌هایی است که برای بندگان الهی تعریف شده، خداوند در قرآن کریم می‌فرماید ما جن و انس را جز برای عبادت نیافریده ایم و هدف خلقت همین است؛ بنابراین انسانی که عمر خود را بدون عبادت می‌گذراند عمر خود را بی هدف گذرانده است.

نماینده، ولی فقیه در استان ابراز کرد: تقوا نتیجه عبادت است و با عبادت انسان‌ها دارای شخصیت نورانی می‌شوند و فردی باتقوا و صالح تربیت خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: پرهیز کردن و یا ترسیدن ترجمه‌ای است که گاهی در بعضی موارد با شواهد و قرائن می‌تواند برای تقوا باشد، اما عمده آیات قرآن کریم با این معنا نمی‌تواند سازگاری داشته باشد.

امام جمعه قزوین بیان کرد: خدا در مواجهه با ملحدان و مشرکان تقوا را ترس و پرهیز کردن توصیف می‌کند، اما آیاتی که ترس و پرهیز در کنار تقوا قرار گرفته است، اندک هستند و در عمده آیات قرآن، تقوا به معنای خود را نگهداشتن معنا شده است.

او عنوان کرد: اینکه خدا تقوا را به معنای خود را نگهداشتن معنا کرده است، یعنی انسان خود را در عبادت و بندگی حفظ کند و جز خدا چیز دیگری را عبادت نکند و در عهد و پیمانش با خدا بماند.

نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: خدا از هر کسی که نام آدمیت بر او می‌تواند نهاد، عهد و پیمان گرفته است که تنها خدا آفریده عالم است و همه به اتفاق این را تأیید کرده اند. خدا وقتی می‌گوید تقوا داشته باشید یعنی در عهد و پیمان خود با خدا بمانید.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی اظهار کرد: انسان‌ها در تشخیص خوبی‌ها از بدی‌ها کاملاً آگاه هستند و در همه فضائل انسانها، "خدا آموخته" به دنیا می‌آیند و بدون مدرسه آگاهند و می‌باید تلاش کنند تا پای عهد و پیمان بمانند و از بدی‌ها فاصله بگیرند.

او افزود: اگر پای کار خدا بایستیم، با تقوا هستیم و امام صادق (ع) درباره تقوا فرمودند تقوا یعنی اینکه هر کجا که خدا می‌خواهد انسان را ببیند، آنجا باشد و هر کجا که نمی‌خواهد انسان را ببیند، آنجا نباشد و این یک مفهوم اجمالی از تقواست.

نماینده ولی فقیه در استان گفت: اعتقاد انسان به خدای متعال، ما را به سوی عبادت تشویق می‌کند، نتیجه عبادت ما نیز تقوا را ایجاد می‌کند و نتیجه تقوا نیز کرامت است و مهمترین و اساسی‌ترین اثر تقوا همین معناست. همانطور که خدای متعال فرمودند باکرامت‌ترین شما نزد من باتقواترین شماست.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: گرامی‌ترین و با شخصیت‌ترین و با عظمت‌ترین انسان‌ها نزد خدا کسی است که در کسب تقوا سیر صعودی و پیشرفت و تعالی داشته باشد ف خدای متعال این نگاه را به همه بنی آدم دارد یعنی همه انسان‌ها را خداوند به یک مسابقه دعوت کرده است تا در کسب عبادت و تقوا بکوشند و به مرحله کرامت برسند.

او ادامه داد: همه انسان‌ها در دنیا به دنبال کسب کرامت هستند، اما عده‌ای گمان می‌کنند با حرکت در مسیر بدی و جهالت به کرامت می‌رسند و آدرس را نادرست رفته و عمر خود را به بیهودگی می‌گذرانند در صورتی که خداوند با فرستادن پیامبران خود انسان‌ها را راهنمایی کرده است، افرادی در مسابقه کرامت الهی برنده هستند که در تقوا موفق ترند یعنی عقیده محکم تری دارند.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی اذعان کرد: زمانی که تقوا در جان ما درخشیدن گرفت و چراغ آن در وجود ما برافروشته شد و شعله تقوا وجود ما را گرم کرد آن موقع کرامت انسانی در ما بیدار می‌شود. یعنی این فرد دارای منش کریمانه خواهد شد و در مقابل این منش، رفتار دنائت مدارانه قرار دارد. هر بدی که از انسان سر می‌زند به واسطه پستی و دنائت اوست.

امام جمعه قزوین با بیان اینکه کرامت، یکی از بزرگ‌ترین آثار تقواست، بیان کرد: کرامت همه خوبی‌ها را در بر می‌گیرد، انسان با کرامت دارای سخاوت، عدالت، مهربانی و صداقت است و شخصی که دارای کرامت است، عدالت و سخاوت او دائمی و همیشگی است.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی با اشاره به دیگر آثار تقوا عنوان کرد: دانایی یکی دیگر از آثار تقواست، انسان‌های باتقوا دارای یک فهم ویژه و دانایی خاص و قدرت تشخیص مخصوصی هستند که کسانی که در این وادی نیستند به آن دست نمی‌یابند.

انتهای پیام/ک

 

او افزود: قرآن این موضوع را به صراحت بیان فرموده است، آنجا که می‌گوید‌ای کسانی که ایمان آورده اید با کسب تقوای حقیقی، خدای متعال قدرت تشخیص دقیقی به شما عنایت می‌کند و در هر حوزه‌ای که فعالیت دارید، به بهترین شکل کارهایتان را پیش می‌برید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار