به گزارش خبرنگار پایه و آبی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، المپیک توکیو به علت شیوع ویروس کرونا یک سال به تعویق افتاد و همین موضوع فرصتی برای رشته ورزشی دو و میدانی است تا سهمیههای المپیک در این رشته پایه و مادر افزایش پیدا کند.
دو و میدانی یکی از رشتههای پرمدال المپیکی است که خیلی از کشورها با سرمایه گذاری در این رشته ورزشی سعی میکنند مدالهای خود را در این رویداد مهم ورزشی افزایش بدهند، اما دو و میدانی کشورمان در چند سال اخیر به علت حواشیهای زیاد و سوء مدیریتها وضعیت مناسبی نداشته است و ۱۰ سهمیه در المپیک ۲۰۱۶ ریو به ۲ سهمیه حدادی و تفتیان در المپیک توکیو تقلیل یافت.
البته تعویق المپیک توکیو این فرصت را به دو و میدانی کاران کشورمان میدهد تا در مدت باقی مانده به بازیها حد نصاب ورودی را بدست آورند تا سهمیههای المپیک این رشته ورزشی افزایش یابد.
مهدی پیرجهان در ماده ۴۰۰ متر با مانع، شاهین مهر دلان در پرتاب وزنه، کیوان قنبرزاده در پرش ارتفاع، بهنام شیری و حسین رسولی در پرتاب دیسک، نسبت به عملکردشان در گذشته این احتمال وجود دارد که روی کاغذ ورودی المپیک را بدست آورند. البته پیرجهان با توجه به رکوردش شانس بیشتری نسبت به سایر دو و میدانی کاران برای کسب سهمیه المپیک دارد.
مهدی پیرجهان یکی از پدیدههای دو و میدانی است که در سال ۹۸ موفق شد ۷ مرتبه رکورد ملی ۴۰۰ متر با مانع را بشکند. رکورد پیرجهان ۴۹/۳۳ است که با حد نصاب ورودی المپیک که ۹۰ /۴۸ است فاصله چندانی ندارد. البته پیرجهان در ماده ۴۰۰ متر با مانع با کسب ۱۲۱۱ در جدیدترین رنکینگ فدراسیون جهانی دو و میدانی رتبه ۲۹ جهان را بدست آورد و اگر همین رتبه را حفظ کند در نهایت میتواند بدون کسب حد نصاب ورودی به المپیک توکیو راه یابد و به عنوان سومین دو و میدانی کار در این رویداد مهم حضور پیدا کند.
بهنام شیری پرتابگر دیسک کشورمان هم یکی از شانسهای کسب سهمیه المپیک به شمار میآید. البته رکورد شیری ۶۱/۷۰ است که با حد نصاب المپیک ۶۶ متر فاصله زیادی دارد. شیری در جدیدترین رنکینگ فدراسیون جهانی با ۱۰۸۵ امتیاز در جایگاه ۶۹ جهان قرار گرفته است، اما او از طریق جایگاهش در جدول رده بندی جهانی نمیتواند به المپیک راه یابد. به هر حال شیری هنوز امیدوار است که با شرکت در مسابقات مختلف بتواند جواز حضور در المپیک بدست آورد.
در حال حاضر شیری به همراه حسین رسولی در اردوی بلاروس زیر نظر یک مربی بلاروسی تمرین میکند تا برای مسابقات انتخابی سهمیه المپیک آماده شود.
کیوان قنبرزاده قهرمان پرش ارتفاع کشورمان هم یکی از شانسهای کسب سهمیه المپیک است. طبق اعلام قنبرزاده او میتواند از مانع ۲۵/ ۲ عبور کند، اما حد نصاب ورودی المپیک ۲/۳۳ است و او هم فاصله زیادی برای رسیدن به این رکورد دارد.
قنبرزاده به مدت ۲ ماه در اردوی روسیه زیر نظر یک مربی روس تمرین میکرد و چند روز پیش هم به علت شیوع ویروس کرونا به کشور بازگشت و در خانه اش تمرین میکند تا برای مسابقات انتخابی المپیک آماده شود.
به هر حال قنبرزاده خیلی امیدوار است که با تمرین کردن زیر نظر زاگا رول کو مربی روس خود سهمیه المپیک بدست آورد، اما او کار سختی برای رسیدن به حد نصاب المپیک دارد.
شاهین مهردلان رکوردار پرتاب وزنه کشورمان هم یکی از شانسهای کسب سهمیه المپیک توکیو است. مهردلان در مسابقات بین المللی داخل سالن دهه فجر توانست با پرتاب ۲۰/۷۴ متر رکورد این ماده را به نام خود ثبت کند، اما حد نصاب ورودی المپیک ۲۱/۱۰ است و او برای رسیدن به این رکورد فاصله دارد.
مهر دلان در جدیدترین رنکینگ جهانی با کسب ۱۱۸۰ امتیاز در رتبه ۷۷ پرتاب وزنه قرار گرفت و او از طریق رتبه اش در جهان نمیتواند به المپیک راه یابد مگر اینکه مهر دلان بتواند در یکی از مسابقات انتخابی المپیک سهمیه این رویداد مهم را بدست آورد.
به هر حال مهر دلان برای رسیدن به رکوردی بالاتر از ۲۱ متر کار سختی پیش رو دارد و باید دید او میتواند حد نصاب المپیک را در زمان باقی مانده بدست آورد یا نه!
حسین رسولی پرتابگر دیسک کشورمان هم جزء شانس های کسب سهمیه المپیک است اما رکورد او ۵۸ متر است که با رکورد ۶۶ متر فاصله زیادی دارد. البته رسولی به همراه بهنام شیری در اردوی بلاروس زیر نظر مربی بلاروسی تمرین می کند و امیدوار است که بتواند سهمیه به حد نصاب ورودی المپیک در طول یک سال دست یابد.
به هر حال بعد از بررسی همه جوانب مشخص شد که به جز پیرجهان مابقی دو و میدانی کاران کار سختی برای کسب سهمیه المپیک دارند و سازماندهی و نظارت در فدراسیون دو و میدانی باید وجود داشته باشد تا از دو و میدانی کاران انتظار اخذ ورودی این رویداد بزرگ و مهم داشت.
علاوه بر این خیلی از کارشناسان به اعزام برخی از دو و میدانی کاران به اردوهای خارجی انتقاداتی دارند چرا که معتقدند ورزشکارانی که شانس زیادی برای کسب سهمیه المپیک دارند با صرف هزینه های زیاد راهی کشورهای خارجی شدند و باید دید این هزینه ها عایدی برای دو و میدانی دارد یا نه!
بیشتر بخوانید: قنبرزاده: اشکالات فنی خود را در اردوی روسیه برطرف کردم/ تعویق المپیک فرصت خوبی برای ورزشکاران است
انتهای پیام/