به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی اکونومیک تایمز، ویروس کرونا برای نخستین بار در دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان، مرکز استان هوبئی چین نمایان شد و به دلیل بی توجهی اولیه، به سرعت در کمتر از دو ماه در بیش از ۲۰۰ کشور جهان منتشر شد. این ویروس تاکنون بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است و شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به آن به بیش از ۱۰۳ هزار نفر رسیده است.
آمریکا، ایتالیا، اسپانیا و تعدادی از کشورهای اروپایی بیش از سایر کشورها با بحران کرونا مواجه هستند. به گونهای که در آمریکا بیش از نیم میلیون نفر مبتلا شده و شمار فوتیهای آن به ۲۰ هزار نفر نزدیک میشود.
در این میان گمانهزنیهای زیادی در خصوص کانون و دلایل شیوع این ویروس در عصر حاضر منتشر شده است و تئوریهای توطئه در این خصوص هر روز رو به افزایش است و در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود.
برخی از تئوریهای توطئه در باره کووید-۱۹ به شدت ترسناک و دلهره آور است. در این گزارش به تعدادی از تئوریهای توطئه درباره ویروس کرونا اشاره شده است.
از آنجایی که این ویروس ابتدا در یکی از شهرهای چین نمایان شده و شیوع پیدا کرد گمانه زنیها درباره اینکه این ویروس توسط این کشور به وجود آمده و برای پنهان کاری و رد گم کنی، نخستین بار در این کشور شیوع یافت، شدت گرفت. بر اساس این تئوری توطئه، چین پس از آغاز جنگ تجاری با آمریکا تا حدودی متحمل زیانهای اقتصادی شد و به همین منظور این ویروس را در جهان شیوع داد و برای اینکه نشان دهد این بیماری همهگیر ربطی به چین ندارد، در ابتدا آن را در یکی از شهرهای خودش منتشر کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز به نوبه خود این ویروس را به چین نسبت داد و در یکی از توئیتهای خود از ویروس کرونا با عنوان ویروس چینی یاد کرد که واکنش مقامات چینی را به دنبال داشت.
پس از انتشار ویروس کرونا این تئوری که کرونا یک سلاح بیولوژیکی است، قوت گرفت. شدت تاثیر این تئوری به حدی بود که گروهی از دانشمندان چینی در کانادا به اتهام جاسوسی و تلاش برای دسترسی به آزمایشگاه میکروبیولوژی ملی کانادا بازداشت شدند.
پس از آن نیز رسانههای غربی در گزارشهای متعدد مدعی شدند ویروس کرونا بخشی از برنامه سلاحهای بیولوژیکی چین در موسسه ویروس شناسی ووهان بوده که به بیرون درز پیدا کرده است. اما با انتشار مطالب علمی و با پایه و اساس مبنی بر اینکه «روند جهش ویروسها کاملا طبق تکامل طبیعی بوده است» این تئوری توطئه رد شد. هرچند برخی از دانشمندان همچنان بر آزمایشگاهی بودن این ویروس تاکید داشتند.
این تئوری به شدت از سوی تام کاتن، سناتور آمریکایی حمایت شد.
از سوی دیگر، برخی کشورهای مخالف غرب، این اتهام را که کرونا یک سلاح بیولوژیکی است به آمریکا نسبت دادند و آن را بخشی از جنگ هیبریدی غرب علیه چین عنوان کردند.
هنوز منشا اصلی شیوع ویروس کرونا مشخص نیست. اما گمان بر این است که بیماری کووید-۱۹ از بازار غذاهای دریایی و فروش حیوانات غیرمتعارف برای موارد خوراکی سرچشمه گرفته است. همچنین برخی گمانهها حاکی از این بود که این ویروس نتیجه خوردن نوعی خوراک خفاش است. برخی نیز علت شیوع این ویروس را مصرف خوراکی حیوان مورچه خوار عنوان کردند. همین تئوری توطئه باعث شد بسیاری از بازارهای غذاهای دریایی یا حیوانات غیرمتعارف در تاریخ اول ژانویه بسته شوند.
طبق تئوری توطئه دیگر، خفاشهایی که در موسسه ویروس شناسی ووهان تحت آزمایش بودند، سر از بازارهای حیوانات و مواد غذایی غیرمتعارف در آورده اند و همین امر به شیوع کرونا منجر شده است.
عدهای دیگر بر این باورند که شیوع کرونا آغاز انقراض ششم در کره زمین است. پس از انقراض پنجم که به دلیل شیوع انواع ویروسهای خطرناک بود، تعداد معدودی از انسانها و جانوران جان سالم به در بردند. به عقیده آنها، بیشتر ویروسها بر اثر سرما در مناطق قطبی یخ زدند، ولی با گرم شدن کره زمین و آب شدن یخها امکان آزاد شدن این ویروسهای خطرناک به بدن آبزیان و انتقال آنها به انسان فراهم شد و شیوع کرونا آغازگر دوره ششم انقراض روی کره زمین است.
برخی تئوریها نیز حاکی از این بود که شیوع این ویروس باهدف کنترل جمعیت رو به افزایش چین بوده است. هرچند این ادعاها نیز بی اساس بود.
نخستین شبکه ۵ جی یک ماه پیش از شیوع ویروس کرونا در چین راه اندازی شد. همین امر باعث شد، عدهای با مطرح کردن این تئوری توطئه که شبکه ۵ جی عامل تقویت و شیوع این ویروس بوده است، به شهرت برسند. «وودی هارلسون» بازیگر آمریکایی یکی از حامیان این تئوری بود. او در گزارشی به تاثیر منفی شبکه ۵ جی بر شیوع ویروس کرونا پرداخته است و این مطلب را با دو میلیون هوادارش در اینستاگرام به اشتراک گذاشت. همین امر باعث شد، عدهای در اروپا و آمریکا به دکلهای شبکههای ۵ جی حمله کنند و آنها را به آتش بکشند. با این حال، برخی کارشناسان این تئوری را کاملا نامعقول عنوان کرده اند.
با شیوع کرونا معرفی کتابهایی که پیشتر درباره همهگیری یک بیماری هشدار داده بودند، خبرساز شده است. یکی از این کتاب ها، اثر «چشمان تاریکی» نوشته دین کونتز است که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد و در این کتاب پیش بینی شده است که در سال ۲۰۲۰ نوعی بیماری در جهان شیوع پیدا خواهد کرد.
سیلیویا براون، نویسنده آمریکایی کتاب «پایان روزها» در کتاب خود به شیوع بیماری در سال ۲۰۲۰ نیز اشاره کرده است؛ بیماری که مردم را وادار میکند دستکشهای پلاستیکی به دست کرده و ماسک بزنند.
برخی نیز معتقدند کارتون سیمپسونها در سال ۱۹۹۳ این بیماری را با جزئیات پیشگویی کرده است.
فیلمهایی نیز در این زمینه ساخته شده است؛ فیلم ژانر وحشت «شیوع» نمونهای از نمایش فراگیر شدن یک بیماری در سراسر جهان است.
گذشته از پیشگویی ها، برخی بر این باورند که در بیستمین سال هر قرن یک بیماری همه گیر رخ میدهد. این گروه به طاعون سیاه در سال ۱۷۲۰ فرانسه؛ وبا در سال ۱۸۲۰ هند؛ آنفلوآنزای اسپانیایی در سال ۱۹۲۰ و کرونا در سال ۲۰۲۰ اشاره کرده اند.
انتهای پیام/
الان مهم اینکه داره توی ی روز جون هزاران نفر رو توی ی کشور میگیره
بله درسته گمانه زنی ها متفاوته و فعلا واقعیت معلوم نیست
حالا مورچه خوار رو میشه کباب کرد خخخخ
ولی خفاش حتی ب درد سوپ هم نمیخوره
بهتر از آن دوست که نادان بُوَد
کار چین است دوستِ نادان .
فعلا برم بندازمش از خونه بیرون
بای
مبتلایان خودش صفر شد
داره ماسک و کیت های خود را میفروشه به کل دنیا
چی از این سود اور تره؟؟؟