به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی محمد نبی درباره وضعیت فوتبال در ایام کرونا گفت: کرونا سبب ایجاد شوک عجیب و غریبی در کل دنیا شد و امیدواریم با عبور از این بحران، فوتبال از حالت تعلیق به حالت خوب خودش بازگردد. البته این موضوع مربوط به تمام دنیا است. در ایران هم ستاد ملی مقابله با کرونا در ورزش که مسئولیت آن با فدراسیون پزشکی- ورزشی است تصمیم گرفت در تمام رشته ها، تمرینات و بازیها لغو شود. ما هم باید این دستورالعمل را رعایت کنیم.
او ادامه داد: نهادهای بالا دستی ما یعنی فیفا و AFC هم از این موارد تبعیت کردند و آنها هم برای حفظ سلامتی عمومی تمام مسابقات را تعطیل کردند.
نبی درباره ماموریت اصلی اش در فدراسیون فوتبال به عنوان دبیر کل جدید این فدراسیون گفت: از هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال برای دادن این ماموریت یا مسئولیت به من تشکر میکنم. به تنهایی از پس این مسئولیت برنمی آیم. همه به ویژه اعضای مجمع باید کمک کنیم تا استانداردها و قوانین بین المللی و داخلی رعایت شود.
او با اشاره به اصلاح اساسنامه تصریح کرد: این بحث، مرجع ما برای برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال است. اساسنامهای که در سال ۱۳۸۶ از سوی اعضای کمیته انتقالی فراهم شد به تائید فیفا رسید و براساس همان انتخابات را برگزار کردیم. در سال ۹۰ با توجه به لزوم اصلاح اساسنامه از سوی علی کفاشیان، کمیتهای تشکیل شد و آن اساسنامه هم پس از مطرح شدن در مجمع، تصویب شد. هرچند برخی اعضای مجمع ایرادهایی به اساسنامه گرفتند، اما در نهایت در دومین مجمع تصویب شد. طبق همین اساسنامه هم در اسفند ۹۰ انتخابات را برگزار کردیم.
دبیرکل فدراسیون فوتبال ادامه داد: به روز رسانی در هر بخشی ضروری است. به صورت مثال یک زمانی در بخش صنعت همه خودروی غیر اتومات سوار میشدند، اما اکنون بیشتر مردم از خودروی دنده اتومات استفاده میکنند. در فوتبال هم به همین شکل است. فیفا به اساسنامههای قبلی ایرادی نگرفته است.
نبی درباره تفاوت نسخه فارسی و انگلیسی اساسنامه مصوب سال ۹۰ فدراسیون فوتبال بیان کرد: امکان چنین موضوعی وجود ندارد. در ۲ دوره قبلی هم نسخه فارسی اساسنامه به خوبی به انگلیسی ترجمه و برای فیفا ارسال شد. در سالهای اخیر اختلافهایی در مسائل مختلف مربوط به اساسنامه وجود داشت، اما طبق اعلام فیفا اساسنامه فعلی به روز رسانی نشده و با اساسنامه استاندارد این نهاد مغایرت دارد. متن انگلیسی و فارسی اساسنامه فعلی با آنچه در فیفا است، مغایرت دارد. من بررسی جامعی روی این اساسنامه نداشته ام، اما طبق بررسی اجمالی احتمال دارد دوستان برای ترجمه کلمه حداکثر به جای «the most until» از «the less until» استفاده کرده باشند. میتوان گفت چنین مواردی ایجاد مغایرت کرده است.
او افزود: البته ایرادهایی که فیفا گرفته در حد این جزئیات هم نیست بلکه تاکید دارد برخی مفاد اساسنامه باید به روز رسانی شود. یکی از این مفاد متفاوت بودن زمانبندی برگزاری مجامع با زمان مندرج در اساسنامه است. به صورت مثال ما میگوییم ۶۰ روز و فیفا میگوید ۷۰ روز. اساسنامه ما جامع و خوب است، اما فدراسیون وظیفه دارد آن را به روز رسانی کند.
نبی تصریح کرد: یکی دیگر از مفاد اساسنامه فعلی این است که انتخاب ارکان قضائی با هیئت رئیسه است درحالیکه طبق اساسنامه فیفا این ارکان با پیشنهاد هیئت رئیسه و انتخاب مجمع مشخص میشوند.
او درباره اینکه تعداد اعضای مجمع هم باید به روز رسانی شود یا خیر، گفت: فیفا تاکید دارد اشخاص حقیقی یا حقوقی عضو مجمع باید افرادی باشند که در فوتبال فعال هستند. بحث خاصی ندارند، اما شاید تصمیم بگیریم برای پربار ترشدن مجمع، تعداد اعضای آن را افزایش بدهیم. در حال حاضر کمیته حقوقی و تدوین مقررات روی این مسائل کار میکند. ضمن اینکه ما نظر اعضای مجمع را نسبت به اساسنامه قبلی اخذ میکنیم.
نبی افزود: باید به یک موضوع کلیدی اشاره کنم و آن هم مشارکت اعضای مجمع در مراحل مختلف است. یکی همان ارائه نقطه نظرات شان نسبت به اساسنامه قبلی است. پیشنهادهای شان هم در این کمیته بررسی خواهد شد. در نهایت نظرات خوب اعضای مجمع تجمیع شده و در قالب پیش نویس اساسنامه به هیئت رئیسه آورده میشود. این پیش نویس هم با اساسنامه فیفا تطبیق خواهد یافت.
او درباره اینکه مراحل اصلاح، تصویب اساسنامه و برگزاری انتخابات چه مقدار طول میکشد، اظهار داشت: فیفا از ما جدول زمانی خواسته و این جدول را که حاوی ۲۰ آیتم است و در جلسه قبلی هیئت رئیسه تصویب شد، پنجشنبه هفته پیش (۲۱ فروردین) برای فیفا ارسال کردیم. اجرای هر یک از این آیتمها زمان خاصی را میطلبد. یکی از کارهای مدنظر ما در فدراسیون شفاف سازی است و پس از چکش کاری فیفا برای این جدول زمانی و به نتیجه رسیدن آن، جزئیات جدول را اطلاع رسانی میکنیم.
او افزود: باید بگویم پس از تائید پیش نویس اساسنامه در هیئت رئیسه آن را برای اعضای مجمع ارسال میکنیم تا با ارائه نظرات شان آن را به سیستم فدراسیون بازگردانند. پس از بررسی کمیته مربوطه اصلاحاتی که مدنظر اعضای مجمع است را انجام داده و آن را با فیفا هم چک میکنیم. پروسه زمان بری پیش رو داریم.
دبیرکل فدراسیون ادامه داد: اساسنامه، کتابچهای است که باید مورد وثوق اعضای مجمع و جامعه ورزش و فوتبال باشد. باید نکات زیادی را در آن ببینیم تا خلائی ایجاد نشود.
او درباره لزوم باز شدن فضا برای ورود چهرههای فوتبالی به انتخابات گفت: ما باید فضا را به شکلی فراهم کنیم تا افرادی که سابقه فوتبالی و مدیریتی دارند، در بحث اداره فوتبال مشارکت کنند. چهرههای تحصیل کرده خوبی در فوتبال مان داریم که کار مدیریتی هم انجام داده اند.
نبی درباره زمان بازگشت دراگان اسکوچیچ به تهران بیان کرد: او اکنون در مرخصی است و پس از پایان کرونا به تهران میآید و کارش را شروع میکند. اسکوچیچ مربی خوبی است و بی شک از سوی فدراسیون حمایت میشود.
نایب رئیس سابق هیئت مدیره پرسپولیس درباره بحث خصوصی سازی این باشگاه و استقلال گفت: فکر میکنم با توجه به اراده سازمان خصوصی سازی بتوان این کار را انجام داد. البته باید موانع قانونی برای این کار رفع شود. استقلال و پرسپولیس، ۲ برند هستند. کشف قیمت برای خصوصی سازی آنها پروسهای طولانی بوده و ساده نیست. باید مشخص شود سازمان خصوصی سازی با چه مدلی میخواهد این ۲ باشگاه را کشف قیمت کند. قیمت گذاری برند آنها بسیار سخت است. موانع زیادی برای خصوصی سازی شان وجود دارد که باید برطرف شود.
او افزود: من خودم در برخی جلسات مربوط به خصوصی سازی پرسپولیس شرکت کرده ام. سرمایه گذار در هر بحثی به نرخ بازگشت سرمایه اش نگاه میکند. میتوان به عنوان یک معدن از این ۲ باشگاه نام برد، اما باید راه را بلد باشیم. بخش خصوصی هم بلد است چگونه از این معادن استفاده کرده و با خصوصی اداره کردن آنها به نرخ بازگشت سرمایه هم برسد. فکر میکنم هرکسی از این مراحل عبور کرده و سرخابیها را در اختیار بگیرد، میتواند به ورزش کشور کمک کند. دیر یا زود هم استقلال و پرسپولیس خصوصی میشوند. باید دستور العملهایی که پس از واگذاری ۲ باشگاه لازم است هم رعایت کنیم.
انتهای پیام/