دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی پیامی برای رهبران دینی و اجتماعی جهان بر ضرورت بازنگری در ارزش‌های مرتبط با زندگی و استقرار عدالت در سطوح مختلف تاکید کرد.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به دنبال سخنرانی حکیمانه رهبر الهی و گرانقدر جمهوری اسلامی ایران در روز میلاد امام مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف که بر نگاه راهبردی در زمینه استقرار عدالت فراگیر و همه جانبه مهدوی در سطح جهانی و تجربه آرامش و امنیت و ضرورت بازنگری در ارزش‌های مرتبط با زندگی و استقرار عدالت در سطوح مختلف تاکید داشتند، سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیامی برای رهبران دینی و اجتماعی جهان صادر کرد که به شرح ذیل می‌باشد.


بیشتر بخوانید: ضرورت حرکت صلح طلبانه به سوی جهانی امن تر و عاری از سلاح‌های بیولوژیک


رهبران محترم ادیان بزرگ الهی و روسای گرامی پویش‌های مهم اجتماعی جهان

با سلام و آرزوی سلامتی برای شما

این روزها، ایام تاسف باری برای جامعه بشری است. بیماری وسیع انسان‌ها و کشته شدن آن‌ها تحت تاثیر ویروس کووید-۱۹، انتظار بیماری یا مرگ، خانه نشینی، آوارگی کنار بیمارستان ها، قرنطینه شدن در شهر‌ها و توقف سفر‌ها و دیدار‌ها و هر نوع اجتماع انسانی و حتی قدم گذاشتن در طبیعت و کمبود غذا و امکانات درمانی نشان از یک بلای عمومی برای همه جامعه بشری است.

دیدن و شنیدن غم و ناراحتی دیگران بسیار ناراحت کننده و تلخ است و دل هر انسانی را متوجه خدا می‌کند تا برای همه انسان‌های مبتلا، فرقی نمی‌کند به چه جغرافیایی تعلق دارند، دعا کند و آرزوی صلح و آرامش برای آن‌ها داشته باشد و با همه توان برای کمک به هم نوعان قیام کند.

روزگار کرونا یادآور ظلم‌های نظام سلطه و نظام سرمایه داری است که منجر به گرسنگی و نابرابری اجتماعی و ظلم فراگیر به جامعه انسانی شده است.

این روزها، چهره دیگری از بلا‌های ساخته شده بشری در شکل جنگ، تحریم و کشتار‌های جمعی یادآوری می‌شود. همچنین روزگار کرونا یادآور ظلم‌های نظام سلطه و نظام سرمایه داری است که منجر به گرسنگی و نابرابری اجتماعی و ظلم فراگیر به جامعه انسانی شده است.

دوستان گرامی

دور شدن از خدا و قوانین الهی و عدالت ترسیم شده توسط پیامبران، روزگار ما را قبل از کرونا، کرونا زده کرده بود. کرونای فکری برخواسته از ذهن‌های بیمار، سالهاست که موجب استعمار، تخریب، تبعیض اجتماعی و آزار دیگران می‌شود و یک نوع فرهنگ دیگرآزاری را فراگیر کرده است. بعد از جنگ جهانی اول و دوم که میلیون‌ها نظامی و مردم عادی کشته شدند، انتظار می‌رفت عبرت‌های بزرگ برای جامعه بشری بوجود آمده باشد، ولی تولید و فروش سلاح‌های کشتار جمعی، کلاهک هسته‌ای بدون توقف ادامه پیدا کرد و این در حالیست که اگر این کلاهک‌ها با هم منفجر شوند زمستان خاکستری با دمای منهای ۵۰ درجه بوجود می‌آید که نه تنها همه انسان‌ها بلکه همه موجودات از بین خواهند رفت، ادامه پیدا کرد.

تجارت جنگ، تجارت انسان، ربا و قمار و استثمار ۹۹ درصد از جامعه بشری توسط یک درصد از آنها، کرونای محسوس زندگی انسان هاست و کرونای کووید-۱۹، امروز فضایی را به وجود آورده که دیگر دوران خطرزایی یک سویه و خطرسازی از راه دور را به پایان رسانده است و قانون سرایت و این واقعیت که همه سوار بر یک کشتی هستیم را محسوس ساخته است. فضای کرونا این امر را محسوس کرد که در مواجهه با خطر بین شمال و جنوب فرقی نیست، بین مسلمان، مسیحی و یهودی و پیروان سایر ادیان تفاوتی وجود ندارد. کرونا، برای همه و همه خطر زا شده است و آن‌ها را به خود قرنطینگی وادار کرده و همه را مجبور به تنهایی و تامل در مورد خود، دیگری و جهان امروز و جهان پس از مرگ کرده است.

کرونای کووید-۱۹، امروز فضایی را به وجود آورده که دیگر دوران خطرزایی یک سویه و خطرسازی از راه دور را به پایان رسانده است و قانون سرایت و این واقعیت که همه سوار بر یک کشتی هستیم را محسوس ساخته است.

عالیجنابان، رهبران دینی و فعالان اجتماعی

امروز اولویت اول همه ما حمایت از مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ و حمایت جهانی از یکدیگر است. این فرمان مشترک همه انبیاء الهی است که اولا در خطاب‌های الهی، همه مردم و همه مومنان را قطع نظر از قومیت، نژاد و ملیت مورد خطاب قرار می‌دهد. ثانیا، این پیام همه انبیاء الهی و پیامبر گرامی اسلام است که آنچه را بر خود می‌پسندی بر دیگران بپسند و آنچه را بر خود نمی‌پسندی بر دیگران روا مدار؛ لذا لازم است، همه‌ی توان علمی و تخصصی ملت‌ها به تشخیص بیماری، یافتن واکسن برای پیشگیری و داروی مناسب برای درمان اختصاص پیدا کند.

امروز نیازمندیم، همه جامعه بشری، ذخیره غذایی، بهداشتی و درمانی خود را به اشتراک بگذارند؛ و امروز، شاهد عمل به آن کلام بلند و بزرگ امام علی علیه السلام خطاب به فرماندار خود باشیم که فرمود‌ای مالک! دلت را پر کن از محبت مردم، چون مردم یا هم نوعان تو هستند یا برادران دینی تو. تحت تعالیم مشترک ادیان الهی به وضوح یافته ایم که اول همسایه و سپس اهل خانه، و فرموده حضرت عیسی علیه السلام بر همین معنا تاکید می‌کند که آنچه را برای خود دوست داری برای همسایه ات دوست داشته باشد (انجیل متیو، ۲۲:۳۹). به هر حال کرونا یک مسئله جهانی است و تشخیص، یافتن واکسن و درمان آن در گروه همکاری جهانی است و رهیدن از کرونای فکری و ذهن‌های بیمار مستلزم اصلاح جهانی و تغییر اساسی در نگراش به خدا، انسان و جهان است.

کرونا یک مسئله جهانی است و تشخیص، یافتن واکسن و درمان آن در گروه همکاری جهانی است و رهیدن از کرونای فکری و ذهن‌های بیمار مستلزم اصلاح جهانی و تغییر اساسی در نگراش به خدا، انسان و جهان است.

عزیزان، دردمندان و صلح طلبان جهان

امروز لازم است، جامعه بشری بخاطر همراهی با ظالم، سکوت در برابر نظام سلطه، یا تجهیز کردن نظام ظالمانه از طریق علم و فنآوری و سرمایه گذاری‌های مالی و کوتاهی نسبت به جامعه انسانی در پیشگاه خدا استغفار کند و درک کند که انسان علی رغم همه توانائی هایش، موجودی بسیار ضعیف و آسیب پذیر است. ویروس کرونا، ضعف انسان را نمادین کرد و میزان هوشیاری انسان برای اصلاح رفتار و رعایت انصاف نسبت به خود و دیگری همچنان سئوال برانگیز است.

از همه شما به عنوان یک برادر و به عنوان یک دوست تقاضا می‌کنم، همدلی و همکاری کنیم تا شاهد جهانی خالی از ظلم، زورگویی، تحریم و سلطه باشیم و البته همه ما آمدن منجی بزرگ بشریت را که درود خدا بر او باد چشم انتظاریم و به آینده صالحانه جهان امیدواریم که خدای متعال فرمود: ان الارض یرث‌ها عبادی الصالحون (انبیاء-۱۰۵).

کمیته مشترکی از رهبران ادیان بزرگ الهی و همچنین روسای پویش‌های اجتماعی بزرگ جهان، در خصوص یافتن راه حل مناسب برای کمک به مردم مظلوم جهان در این شرایط حاد کرونائی تدبیر شود.

در پایان پیشنهاد می‌شود کمیته مشترکی از رهبران ادیان بزرگ الهی و همچنین روسای پویش‌های اجتماعی بزرگ جهان، در خصوص یافتن راه حل مناسب برای کمک به مردم مظلوم جهان در این شرایط حاد کرونائی تدبیر شود و با نگاهی اساسی راه حلی برای رفع سلطه از جهان، راه حل‌های عملی را دنبال کنید و بدانید که مردم جهان تشنه عدالت، سلامت و آزادگی همراه با توجه به تعالیم الهی هستند.

 اسامی برخی از رهبران دینی و اجتماعی که نامه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ایشان ارسال شده است به شرح ذیل است:

​​​​​​

پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک جهان

محمد المحرصاوی، رئیس دانشگاه الازهر مصر

احمد محمد احمد الطیب شیخ دانشگاه الازهر

رابی یزائیل دیوید وایس"خاخام یهودی" و رئیس جنبش"ناتوری کارتا"

فرقه کویکر‌ها
دفتر کویکر سازمان ملل
دکتر گای کمیلیسکی، معاون امور دانشجویی دانشگاه دوستان
باری کراسنو، دبیرکل کنفرانس عمومی دوستان (FGC)
الیور رابرتسون، منشی مجمع عمومی و کمیته اجرایی کویکر در انگلستان
جویس آجلونی، دبیرکل کمیته آمریکایی خدمات دوستان
جان بابجاکا اسقف اعظم اسلواکی
پیتر فالوپ کوکسیس، اسقف اعظم کاتولیک یونان
گارد باخنر، روحانی کاتولیک آلمانی و کلیسای جامع کلن
ویل برومر، رئیس مؤسسة ابتکار برای مدیریت بحران از فنلاند
مسعود شجره، رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی

پروفسرور روان داگلاس ویلیامز، اسقف اعظم کانتربری

دنی سریسکانداراجه (سریسکانداراجاه)، مدیر کل خیریه آکسفم

مهاتیر محمد

ویو وب رئیس کمپین بریتانیا برای خلع سلاح هسته‌ای (CND)

پاتریارک کریل رهبر محترم کلیسای ارتدکس مسکو

اسقف اعظم اوکراین، رهبر کلیسای کاتولیک اوکراین

کاظیمیرز نیکز، اسقف اعظم ورشو

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.