به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با هر رگبار بهاری قارچهای وحشی سر از خاک بیرون میآورند و خیلیها بعد از بارش باران به دل طبیعت میروند تا این قارچها را برداشت کنند.
این موجودات زیبا تنوع زیادی در طبیعت دارند بطوری که حدود ۱۰۰۰ گونه قارچ مایکروسکوپی و قابل رویت وجود دارد که تعدادی از آنها سمی و تعدادی هم غیر سمی هستند. تشخیص خوراکی یا سمی بودن قارچها فقط در شرایط آزمایشگاهی امکان پذیر است.
وجود یک هزار قارچ مایکروسکوپی در کشور
وی ادامه داد: حدود یک هزار گونه قارچ ماکروسکوپی و قابل رویت وجود دارد که از این تعداد حدود ۶۰ گونه سمی هستند و از این ۶۰ گونه ۷ گونه کشنده هستند.
این مقام مسئول تصریح کرد: قارچها به لحاظ ریخت شناسی شباهتهای زیادی با هم دارند و تشخیص آنها توسط افراد غیر متخصص ممکن نیست.
آصف افزود: تشابه قارچهای سمی و غیر سمی خطر آفرین است بطوری که تشخیص نادرست پیامد مسمومیت و حتی خطر کشندگی دارد.
این پژوهشگر با تاکید بر منع مطلق برداشت قارچهای وحشی از طبیعت، اظهار کرد: از برداشت و مصرف قارچهای وحشی باید خودداری شود حتی اگر سابقه برداشت و مصرف آنها در سالهای گذشته را داشتید و خطری متوجه شما نشده است باز هم توصیه به منع برداشت و مصرف این قارچها میشود.
آصف با بیان اینکه با رعایت خودداری از مصرف قارچهای وحشی و کاهش تردد در طبیعت شاهد بروز مسمومیتهای قارچی و تبعات این مسمومیتها شامل مشکلات گوارشی، کبدی، کلیوی نخواهیم بود. در شرایطی که کشور با اپیدمی ابتلا به
ویروس کرونا درگیر است نباید سیستم درمانی کشور را با مشکل جدید یعنی موج مسمومیتهای ناشی از مصرف قارچهای وحشی کنیم
عادل رمضانی گیاه شناس رطوبت و دمای مناسب را دو فاکتور مهم در رویش قارچها دانست و
در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: قارچها در دو فصل پاییز و بهار در طیعت دیده میشوند. رعد و برق از ۲ طریق باعث رشد قارچها میشود یکی از طریق نیتروژنی که با قطرات باران به زمین منتقل میشود و دیگری بار الکتریکی آنی که وارد خاک میشود تا ۸۰ درصد رشد قارچها را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه برداشت بی رویه قارچها به طبیعت آسیب میرساند، افزود: در دنیا قوانینی برای جلوگیری از برداشت بی رویه قارچها از طبیعت وضع شده است و در کشور ما نیز این قوانین در حال تکمیل و اجرا هست.
رمضانی ادامه داد: برداشت قارچ از طبیعت همه ساله مخاطراتی دارد و و شاهد مسمومیتهای ناشی از مصرف قارچ در کشور هستیم بنابراین توصیه میشود از قارچهای پرورش یافته استفاده شود.
عوارض استفاده از قارچ سمی
وی تهوع، شکم درد، سرگیجه، درد عضلانی و تشنج را از علائم مسمومیت قارچی بیان کرد و تصریح کرد: علائم قارچی ۵ تا ۱۲ ساعت بعد از مصرف قارچ آشکار میشود و باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرد.
گفتنی است: در این روزهای بهاری طبیعت میزبان انواع گیاهان، قارچهای خوراکی و غیر خوراکی است. هر وقت هوای دشت و دمن به سرمون زد و به طبیعت رفتیم هر گیاه و قارچی را که از خوراکی بودنش مطمئن نیستیم از خاک برداشت نکنیم.
انتهای پیام/
قارچ های صورتی و قرمز سمی اند و کشنده
اما قارچ های قهوه ای و زرد خوراکی اند و بسیار مقوی و ارگانیک.
اگه اينجوريه تو مزارع قارچ زمين رو برق دار كنن تا محصول دوبرابر بشه
۲. قارچ را در یک ماهی تابه خرد کرده و هنگام.تفت دادن یک حلقه از جنس نقره مثل انگشتر نقره شسته شده را داخل ماهی تابه قارچ انداخته بعداز ۱۵ دقیقه اگه حلقه انگشتری نقره سیاه رنگ شد قارچ سمی است و نباید استفاده شود.