جغور بغور یکی از غذاهای اصلی و سنتی شهر زنجان است که در ایام مختلف سال آنرا به طرق مختلف پخته و میل می‌کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جگر مملو از ویتامین A و آهن است؛ بنابراین جغور بغور برای افراد کم خون غذای مناسبی است، ولی اشخاصی که کلسترول خونشان بالاست، بهتر است از خوردن آن پرهیز کنند.

طرز تهیه جغور بغور خوشمزه

مواد لازم برای یک نفر:

۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم جگر مرغ یا گوسفند
دو قاشق غذاخوری روغن
یک عدد پیاز متوسط
به مقدار کافی نمک، فلفل، زردچوبه
در صورت تمایل فلفل قرمز
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

طرز تهیه:
پیاز را خلال می‌کنید و کمی در ماهیتابه تفت می‌دهید. بعد روغن می‌ریزید (علتش این است که آب پیاز کمی کشیده شود و روغن را به خودش جذب نکند). خوب که طلایی شد، زردچوبه را می‌ریزید، جگر را با آب سرد می‌شویید و در آبکش می‌ریزید و بعد از خرد کردن به تکه‌های کوچک به پیاز‌ها اضافه می‌کنید (شعله باید هنوز زیاد باشد). جگر‌ها باید خوب سرخ شوند و رنگشان کاملا برگردد. بعد رب گوجه را در یک لیوان آب گرم حل می‌کنید و اضافه می‌کنید و به هم می‌زنید. سپس ادویه‌ها را می‌ریزید و می‌گذارید آب جغور بغور کشیده شود. غذا آماده‌ی خوردن است. با نان نوش جان می‌کنید.

جغور بغور، مخلوط و مخصوص
طبق دستور بالایی است، با این فرق که مخلفاتش بیشتر است. در تهیه جغوربغور مخلوط و مخصوص قبل از ریختن جگر فلفل دلمه یا فلفل سبز را خلال می‌کنید و با پیاز‌ها مقداری تفت می‌دهید. بعد جگر‌ها را که ریختید، ??? گرم سیب زمینی پخته و پوست کنده و ورقه ورقه شده را هم اضافه می‌کنید. بعد رب می‌زنید و آبش که کشیده شد، ۳-۲ عدد تخم مرغ را به آن اضافه کرده و به هم می‌زنید. فرقش این است که خوشمزه‌تر است، برای دو نفر هم کافی است، و به علت داشتن سیب زمینی نمک بیشتری می‌خواهد.


نکات تغذیه ای:
این غذا به راحتی تهیه شده و وقت زیادی نمی‌برد.
جگر مملو از ویتامین A و آهن است؛ بنابراین جغور بغور برای افراد کم خون غذای مناسبی است، ولی اشخاصی که کلسترول خونشان بالاست، بهتر است از خوردن آن پرهیز کنند. این خوراک برای کسانی که دوره نقاهت را می‌گذرانند مفید است.

منبع: تکناز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
-
محمد
۱۴:۳۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
این طرز تهیه جغور بغور نیست اصلا موادش اینا نیستن
Iran (Islamic Republic of)
کشاورز
۲۱:۲۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
واسه جیگر گوسفند نزدیکای پخته شدن نهایی دو سه قاشق ری انار بزنید معرکه میشه
Iran (Islamic Republic of)
امید کاظمی شاد
۲۱:۲۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
البته این غذا بومی کرمانشاه بوده و در آن بجز جگر از جگرسفید که در لهجه کرمانشاهی به آن پفی میگویند و همچنین خوشگوشت (چربیها و گوشتهای اطراف روده گوسفند ) و ... هم استفاده میشود قدیم در بازار توپخانه کرمانشاه و چند بازار دیگر مغازه هایی فقط به پخت جغوربغور اشتغال داشتند و حکم فستفود امروزی را میکرد والبته به آن جغلی بغول میگفتند یادش بخیر
Germany
باران
۱۵:۴۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
جغور بغور فقط شمال
Iran (Islamic Republic of)
بهار
۱۵:۲۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
این غذا که اسمش واویشکاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
وای جگر
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۱:۵۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
من دو سه روز پیش اسم این غذا رو شنیدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
وای من خییلی این غذارو دوس دارم
Iran (Islamic Republic of)
Reza
۱۸:۳۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
منم خیلی دوست دارم