به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، طاهر موهبتی، مدیرعامل بیمه سلامت در نشست با مدیران سازمان بیمه سلامت، اظهار کرد: یکی از نگرانیهای ما بحث مدیربت منابع و مصارف بود. پنج هزار میلیارد تومان زیان انباشته در زمان تحویل گرفتن بیمه سلامت داشتیم.
او افزود: هرگز به دنبال کاهش خدمت در بیمه سلامت نبودیم و گروههایی پردرآمدی وجود داشتند که رایگان بیمه بودند.
موهبتی ادامه داد: ما باید از نظام حمایتی خارج شویم. ارزیابی وسع یک اتفاق خوبی بود که با حمایت وزیر مسائل به خوبی حل شده است؛ و برخی به صورت خود جوش از پوشش بیمهای رایگان انصراف دادند.
مدیرعامل بیمه سلامت بیان کرد: هوم کر به خوبی نشان داد در بحث کرونا چقدر کمک کننده است و زمانی بیمار در آغوش خانواده مراقبت شود از نظر روانی بسیار مفید خواهد بود.
بیشتر بخوانید: پرداخت کامل مطالبات پزشکان طرف قرارداد بیمه سلامت
موهبتی گفت: منطقی سازی تجویز باید انجام شود، زیرا اقلام دارویی در کشور حدود سه، اما در دنیا یک و نیم است.
او مطرح کرد: نسخه نویسی الکترونیکی قرار بود در ۵۰ درصد مطبهای ۳۰ درصد از شهرها اجرایی شود. دو میلیون نسخه الکترونیکی در سال گدشته تولید شد که امسال باید به ۸۰ درصد برسد. در ۵۹۷ بیمارستان دولتی اسناد به صورت الکترونیکی صادر میشود.
موهبتی افزود: کار استحقاق سنجی در بیمارستانهای دولتی و سطح یک انجام شده است، اما هنوز در بخش سرپایی ورود نکردیم و یکی از برنامههای ما کاهش کاربرد دفترچه از تیر یا مرداد ماه است.
او افزود: حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان را در سامانه تایید دارو ثبت کردیم. در بخش غیردولتی ۴۳ هزار طرف قرارداد داریم و یکی از برنامههای مهم بیمه سلامت نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی است، رسیدگی به اسناد را باید به طور کامل به صورت الکترونیکی انجام دهیم.
مدیرعامل بیمه سلامت ادامه داد: بیش از ۵۰۰ استاندارد و راهنمای بالینی تدوین شده است.
او با اشاره به اینکه ۵۷ میلیون ویزیت پزشکی، شش میلیون ویزیت دندانپزشکی و شش میلیون ویزیت مامایی تحت پوشش بیمه سلامت انجام شده است، افزود: محدودیت منابع در سال گذشته بی سابقه بود. تا به این امروز نه هزار میلیارد تومان به بخش دولتی و سه هزار میلیارد تومان به بخش غیر دولتی پرداخت شده است.
مدیرعامل بیمه سلامت افزود: امروزه ۳۵ درصد از هزینههای بیمهای ناشی از بار مراجعه مربوط به دارو و هزینههای دارویی است که همه آنها در سامانه تایید دارو کنترل میشود.
موهبتی با اشاره به اینکه ۴۷۰ خدمات رادیولوژی تحت پوشش بیمه است، افزود: سال گذشته پایگاه اطلاعات داده بر خط بیمه شدگان راه اندازی شده است و اطلاعات تمام بیمه شدگان کنترل میشود. استحقاق سنجی برای بیمه شدگان انجام گرفته و با اجرای هم پوشانی بیمهها، یک کد ملی نباید دو دفترچه بیمه داشته باشد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: قرار بود اعمال مشوقهای بیمهای برای افرادی که خودمراقبتی دارند از بهمن ۹۸ کلید بخورد، اما به تعویق افتاد و به اردیبهشت و خرداد امسال موکول شد.
او افزود: این اقدام حتما هزینههای سلامت را کم میکند، سالانه ۶۰۰ میلیارد تومان برای دیالیز خرج میکنیم و اگر پیشگیری کنیم حرکت بزرگی است که امیدواریم در سه ماه آینده به صورت پایلوت اجرا کنیم و تا پایان سال در کشور اجرایی شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: امیدواریم کاهش استفاده از دفترچه را از تیر یا مرداد شروع کنیم و همپوشانی مراجعات را که تاکنون ۵درصد کاهش داشته باز هم کاهش دهیم.
موهبتی بیان کرد: سامانه تایید الکترونیک نسخ دارو نیز فعال شده است. هر سال ۱۷۰۰میلیارد تومان دارو را ثبت میکنیم؛ که همگی کنترل میشود ۳۵درصد هزینه بخش سرپایی مربوط به داروست و ۶۵ درصد این هزینهها در سامانه دارو ثبت میشود.
انتهای پیام/