به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، امید توپچیان افزود: مبتلایان به دیابت به سه وعده اصلی غذا و میان وعده نیاز دارند تا به افت قند خون و مشکلات ناشی از آن دچار نشوند.
توپچیان اظهار داشت: کاهش فعالیت بدنی، رژیم غذایی پرکربوهیدرات، توارث و سابقه خانوادگی، اضافه وزن و چاقی و مصرف زیاد غذاهای پرچرب، پر کالری و سرخ کردنی خطر ابتلا به دیابت در افراد را افزایش میدهد.
او عفونتهای مقاوم را یکی از علایم دیابت برشمرد و عنوان کرد: علاوه بر پرخوری، پرنوشی، پر ادراری، کاهش وزن افزایش قند خون، عفونتهای مقاوم نیز از علایم و نشانههای دیابت به شمار میرود.
او نسبت به مصرف میوههای شیرین و غذاهای کنسروی و فرآوری شده در این بیماران هشدار داد و خاطرنشان کرد: مبتلایان به دیابت مصرف میوههایی نظیر خربزه، هندوانه، موز و طالبی را باید حداکثر به یک عدد یا قاچ در روز محدود کنند.
توپچیان کنترل دیابت به ویژه در شرایط کنونی را به منظور پیشگیری از بیماری ضروری دانست و گفت: مصرف سبوس غلات نظیر جو دوسر و گندم وجوانه گندم به مقدار فراوان برای مبتلایان به دیابت مفید و موثر است.
او اظهار داشت: دیابتیها بهتر است از نانهای کم نمک و جوش شیرین استفاده کنند و بهترین نان پیشنهادی برای آنها نان جو و سنگک است.
انتهای پیام/ه