در گزارش زیر نکاتی که باید در زمان توقف طولانی خودرو رعایت کرد را می‌خوانیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، توقف یا به اصطلاح خواباندن طولانی مدت خودرو نیازمند رعایت نکات خاصی است که با رعایت این نکات می‌تواند عمر قطعات فنی خودرو را افزایش داد و ایجاد فرسودگی‌هایی که در اثر عدم توجه به نکات مربوط به توقف طولانی خودرو ایجاد می‌شود را به حداقل رساند.

در کنار نکاتی که باید برای حفظ سلامتی قطعات فنی خودرو رعایت شود، توجه به حفظ سلامت بدنه، رنگ و کابین خودرو نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به شرایط فعلی و گسترش ویروس کرونا، بسیاری از تردد‌های درون و برون‌شهری حذف شده است و بر اساس شرایط قرنطینه خانگی ممکن است بسیاری از مالکان برای مدتی طولانی از خودرو خود استفاده نکنند.

امداد خودرو ایران در این نوشتار نکاتی مهم را برای رانندگانی که قصد توقف طولانی مدت خودرو خود را دارند، بیان می‌کند.

نکات مربوط به حفظ سلامت خودرو در زمان توقف:

۱. جای پارک مناسب بیابید یا بسازید

بهتر است اگر قصد خواباندن خودرو برای مدت طولانی دارید، از پارکینگ سرپوشیده خشک و خنک استفاده کنید و اگر چنین امکانی فراهم نیست، از یک کاور یا چادر مخصوص استفاده کنید. قبل از کشیدن، بدنه خودرو را کاملا تمیز کرده تا بدنه خودرو از هرگونه آلودگی، فضولات پرندگان یا گل و لای که در طولانی مدت باعث پوسیدگی و آسیب دیدن رنگ خودرو می‌شود پاک شود.

همچنین اطمینان حاصل کنید که هیچ ماده غذایی یا فاسد شدنی در داخل کابین جا نمانده باشد. خودرو را در محلی مسطح پارک کنید. اگر خودرو مجهز به جعبه‌دنده اتوماتیک است، آن را در وضعیت پارک و اگر جعبه‌دنده دستی است، آن را در دنده یک قرار دهید.

۲. تعویض روغن و سیالات خودرو پیش از توقف طولانی

اگر برای بیش از ۶ ماه قصد متوقف کردن خودرو را دارید، روغن موتور، فیلتر روغن و ضد یخ را تعویض کنید. علاوه بر این، فشار باد تایر‌ها را نیز به طور دوره‌ای کنترل کنید.

۳. هفته‌ای یک بار خودرو را روشن کنید

برای نگهداری بهتر خودرو در توقف‌های طولانی، هفته‌ای یک بار خودرو را روشن کنید و اجازه دهید موتور گرم شود. بهتر است به مدت ۱۵ دقیقه با خودرو رانندگی کنید، ولی اگر این امکان وجود ندارد، حتما خودرو را در جا روشن کنید تا باتری خودرو شارژ شده و جریان روغن در قطعات مختلف خودرو جاری شود.

۴. قطعات متحرک خودرو بسیار آسیب‌پذیرند

لازم به ذکر است که در زمان توقف طولانی خودرو، به دلیل ساکن ماندن قطعات جلوبندی، جعبه‌دنده و سایر قطعات متحرک خودرو و عدم ارتجاع و حرکت قطعات سیستم تعلیق در زمان طولانی منجر به خشک شدن قطعات لاستیکی و کاسه نمد‌ها می‌شود؛ بنابراین پس از مدتی برای استفاده مجدد باید تمامی این قطعات بازرسی شوند.

همچنین ممکن است با استفاده مجدد از خودرو پس از یک دوره توقف طولانی صدا‌های ناخوشایندی به هنگام چرخاندن فرمان یا در زمان عبور از دست‌انداز‌ها از سیستم تعلیق شنیده شود که علت آن خشک شدن این قطعات به دلیل توقف طولانی‌مدت است؛ بنابراین بهتر است در زمان توقف طولانی مدت خودرو حداقل ماهی یک بار خودرو را حرکت دهید.

۵. مراقب تایر‌ها باشید

تایر‎هایی که به مدت طولانی استفاده نمی‎شوند مستعد فرسودگی و خوردگی هستند. دلیل این امر به خاطر تمرکز وزن خودرو بر روی یک نقطه از تایر است.

پس از قرنطینه چه کنیم؟

برای استفاده مجدد از خودرویی که برای مدتی طولانی متوقف بوده است، لازم است تا ابتدا روغن موتور و فیلتر روغن تعویض شود، زیرا عمر مفید روغن موتور خودرو حتی در صورت توقف خودرو ۶ ماه است.

پس از تعویض روغن موتور و فیلتر روغن، کنترل سطح روغن ترمز، بازبینی عدم وجود نشتی در مدار ترمز که به علت فرسودگی واشر‌ها و قطعات لاستیکی رخ می‌دهد، کنترل و در صورت نیاز تعویض روغن جعبه‌دنده، کنترل سطح اسید باتری و کنترل تمامی منافذ خودرو و حصول اطمینان از عدم وجود جانورانی که در زمان توقف خودرو می‌توانند در این قسمت‌ها لانه کنند نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

جذاب ترین اخبار امروز در سرویس وبگردی

روایتی از خودنمایی بن‌سلمان با پوشیدن لباس پلیس در بازار/ وقتی ولیعهد خام برای اداره کشور از بازی‌های کامپیوتری الهام می‌گیرد

سام درخشانی: مادرم عاقم کرد!

خواص سیر برای موی سر

ماجرای عجیب دختری که با کمک کرونا میلیونر شد

اسرار ثروت‌اندوزی شاه سعودی/ ماجرای ازدواج دوم ملک سلمان پس از رسوایی اخلاقی چه بود؟ + تصاویر

مشاهدات یک کمک‌بهیار از آخرین نفس‌های بیماران کرونایی/ با دیدن این صحنه‌ها مقلب می‌شوم

ذکر «وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ» بعد از صلوات سند دینی دارد؟

این جملات سمی را هرگز به کودکتان نگویید!

ناگفته‌های عضو شورای شهری که درگذشتگان کرونایی را غسل می‌دهد!

شگفتانه‌های موشکی و پهپادی یمن در سال ۹۸

آلرژی بهاری و ۱۶ نشانه هشداردهنده

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.