به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن فرهادغیبی، با بیان اینکه روغنها از نظر شکل ظاهری به صورت مایع و جامد وجود دارند، گفت: روغنهای جامد همان روغنهای اشباعی هستند که به صورت گیاهی و یا حیوانی یافت میشوند؛ روغنهای مایع نیز غیراشباع و اغلب گیاهی هستند که پس از طی فرایند هیدروژناسیون به روغن جامد گیاهی تبدیل میشوند.
وی افزود: روغنهای مایع غیر اشباع یا در سالاد و پخت و پز معمولی استفاده میشوند و یا در سرخ کردنی بکار میروند؛ این روغنها حاوی اسید چرب امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ هستند.
وی ادامه داد: مطالعات نشان میدهد که مصرف هر دو نوع روغن گیاهی و حیوانی جامد در ابتلا به بیماریهای قلبی و گرفتگی عروق نقش دارند، از این رو برای پیشگیری از ابتلا به این نوع بیماریها، مصرف روغنهای مایع توصیه میشود.
این متخصص تغذیه گفت: برای جذب روغن جامد به بدن نیازی به مصرف روغن نباتی جامد نیست، زیرا روغن جامد مورد نیاز بدن، از طریق مواد غذایی، چون گوشت نیز تامین میشود.
وی با بیان اینکه تمامی روغنها چاق کننده هستند، اظهار کرد: بهتر است برای پیشگیری از بیماریها مزمن و غیر واگیر، روغنهای مایع را به جای روغنهای جامد وارد برنامههای غذایی روزانه خود کرد.
وی افزود: توصیه میشود از چربیهای غیراشباع امگا ۶ مانند روغن آفتابگردان و ذرت و چربیهای غیراشباع امگا ۹ مانند روغن زیتون و کلزا با حرارت بالا استفاده نشود، زیرا حرارت بالا برای این نوع روغنها موجب تخریب مولکولها و مشکلات تغذیهای خواهد شد.
وی در خاتمه با اشاره به روغن پالم، گفت: این نوع روغن نیز به عنوان خوراکی و به صورت نیمه اشباع وجود دارد که توصیه میشود کمتر مصرف شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/