به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش تقاضا در چین برای تجهیزات پزشکی، تعدادی از شرکتها و میلیونرهای حوزه بهداشت چین را به رتبههای بالاتری در میان ثروتمندان جهان سوق داده است.
در سال ۱۹۸۷ ثروتمندترین افراد در حوزه داروسازی و درمان اروپاییهایی مانند خانواده هافمن در سوئیس و مالکان چند شرکت دارویی ژاپنی بودند. حالا، اما از میان ۱۰ میلیونر ثروتمند حوزه درمان جهان نیمی از آنها چینی هستند، سه نفر اروپایی و هیچ کدام ژاپنی نیستند.
طبق گفته شرکت مشاوره مک کینزی، هزینههای صرف شده در حوزه بهداشت چین امسال به یک تریلیون دلار رسیده است در حالیکه این رقم در سال ۲۰۱۱ تنها ۳۷۵ میلیارد دلار بوده است. این رشد سریع در بازار به برخی از سرمایهداران حوزه بهداشت این کشور فرصت ثروت افزایی داده است.
ثروتمندترین فرد در حوزه بهداشت ژونگ هویژوان است که در سال ۱۹۹۵ گروه دارویی هانسوه را تأسیس کرد. او مالک و مدیر این شرکت که در سال ۲۰۱۹ به بورس اوراق بهادار هنگ کنگ آمد است. خانم ژونگ همچنین همسر دومین فرد ثروتمند جهان در حوزه درمان است. او با سان پیاویانگ که یک شرکت داروسازی جداگانه به نام شرکت پزشکی جیانگ سو هنگروی را اداره میکند ازدواج کرد.
توسعه دارویی و تولید واکسن در میانه همهگیری ویروس کرونا موضوع بسیار مهمی است؛ و برخی از ثروتمندترین میلیاردرهای بهداشت و درمان در جهان مالکان شرکتهایی هستند که به طور فعال در این دو حوزه فعالیت میکنند یا مستقیما با ویروس کووید-۱۹ درگیر هستند. لی زی تینگ و زو هانگ، دو میلیونر دیگر چینی این لیست مالکان شرکت بین المللی پزشکی مایندری شنژن هستند که تجهیزات پزشکی از جمله دستگاههای تنفس مصنوعی یا همان ونتیلاتور تولید میکنند. در اواخر ماه مارس، این شرکت دستگاههای تنفس مصنوعی خود را به ایتالیا صادر کرد جایی که بیمارستانها در پی هجوم بیماران با کمبود تجهیزات رو به رو شده بودند.
برادران دوقلو آلمانی آندریاس و توماس اشترونگمن بزرگترین سهامداران شرکت آمریکایی بایو ان تک در لیست ایالات متحده قرار داشتند که سهام او در اواسط ماه مارس با انتشار خبرهایی مبنی بر اینکه شرکت بیوتکنولوژی با فیزر و شرکا دارویی فوسان از چین برای ایجاد واکسن ویروس کرونا همکاری میکند، افزایش یافت. در نتیجه، هر دو برادر اشترونگمن حجم ثروتشان به بیش از دو برابر سال گذشته افزایش یافت.
ثروتمندترین افراد جهان در حوزه بهداشت و درمان طبق میزان ثروت خالصشان در ماه مارس به این شرح است:
۱-ژونگ هویژوان
ثروت خالص: ۱۴.۶ میلیارد دلار
کشور: چین
ژونگ سابقا یک معلم شیمی بوده است که هماکنون مدیرعامل و به همراه دخترس سان یوان مالک شرکت دارویی چینی هانسوه است. او دومین زن ثروتمند چین است. ارزش سهام دارویی هانسوه از زمان عرضه اولیه سهام در بورس هنگ کنگ در ژوئیه ۲۰۱۹ تاکنون بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است.
۲- سان پیاو یانگ
ثروت خالص: ۱۱.۸ میلیارد دلار
کشور: چین
سان یک تکنسین در یک شرکت دارویی دولتی بود که به عموم درآمد و به پزشکی جیانگ سو هنگروی تغییر نام داد. او بعد از مدیرعامل جیانگ سو هنگروی شد، او همچنین سهامدار اصلی این شرکت است. سان با ژونگ هویژوان ازدواج کرده است.
۳- لی زی تینگ
ثروت خالص: ۱۱.۶ میلیارد دلار
کشور: چین
لی بنیانگذار و مدیرعامل شرکت پزشکی بینالمللی مایندری است که تجهیزات پزشکی را برای بیمارستانهای سراسر دنیا تولید میکند. او هنگامی که تقاضا برای تجهیزات شرکت مایندری در میانه شیوع ویروس کرونا افزایش یافت، تولید را افزایش داد.
۴- زو هانگ
ثروت خالص: ۱۱.۲ میلیارد دلار
کشور: چین
دیگر بنیانگذار و رئیس کمپانی مایندری، ثروت خود را در سال گذشته دو برابر افزایش داد. پس از آنکه شیوع کووید-۱۹ از چین به اروپا و آمریکا رسید، سهام مایندری بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت.
۵- توماس و آندریاس اشترونگمن (بهصورت مشترک)
ثروت خالص هر کدام: ۹.۶ میلیارد دلار
کشور: آلمان
دوقلوهای همسان آلمانی، توماس و آندریاس اشترونگمن در سال ۱۹۸۶ کمپانی داروسازی هگزال را تاسیس کردند و در سال ۲۰۰۵ آن را به قیمت۷ میلیارد دلار به نوآتریس غول صنعت دارویی. آنها از آن زمان تاکنون در تعداد انگشتشماری از بنگاههای زیست فناوری دیگر نیز سرمایه گذاری کرده اند و تقریباً مالک نیمی از سهام شرکت آلمانی-آمریکایی بایو ان تک را در اختیار دارند که در حال حاضر به دنبال تولید واکسن کرونا ویروس است. ارزش سهام بایو ان تک طی سال گذشته به شدت افزایش یافته است و ثروت هر برادر ۴.۴ میلیارد دلار افزایش یافته است.
۷- سایروس پوناوالا
ثروت خالص: ۸.۲ میلیارد دلار
کشور: هند
انستیتوی سرم هند که توسط پوناوالا تأسیس شده است بزرگترین تولید کننده واکسن در جهان است. این کمپانی واکسن برای سرخک، فلج اطفال، کزاز و دیگر بیماریها تولید میکند. از ماه فوریه، انستیتو سرم با همکاری شرکت زیست شناسی مصنوعی آمریکایی کداژنیکس در حال تلاش برای تولید واکسن ویروس کرونا است.
۸ - ارنستو برتارلی (بهصورت مشترک)
ارزش خالص: ۸ میلیارد دلار
کشور: سوئیس
برتارلی در سال ۱۹۹۸ شرکت داروسازی سرونو را به ارث برد و تمرکز کاری این شرکت را به حوزه بیوتکنولوژی منتقل کرد. او در صدر لیست ثروتمندترین افراد سوئیس قرار دارد و در شرکتهای دارویی و حوزه املاک تجاری سرمایه گذاری میکند.
۸- کارل کوک (بهصورت مشترک)
ثروت خالص: ۸ میلیارد دلار
کشور: ایالات متحده
او کمپانی کوک گروپ را از والدین خود به ارث برد که تولید کننده تجهیزات پزشکی است. این شرکت در اتاق آپارتمان شخصی والدین کوک درایالت ایندیانا آمریکا در سال ۱۹۶۳ شروع به کار کرد.
۱۰- چن بنگ
ارزش خالص: ۷.۶ میلیارد دلار
کشور: چین
چن رئیس گروه بیمارستانی آیر آی، بزرگترین گروه بیمارستانی چشم پزشکی در چین با حدود ۲۰۰ درمانگاه است. این گروه در ایالات متحده آمریکا، اروپا و هنگ کنگ نیز حضور دارد.
منبع: خبرآنلاین
انتهای پیام/