به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، درگرماگرم همهگیری جهانی ویروس کرونا، ممنوعیت سفر و فرمانهای قرنطینه خانگی و محدودیت عبور و مرور در سراسر جهان و ایران و درکنار اینکه این ویروس منحوس باعث ایجاد مشکلات زیادی شده است میتوان به نکات مثبت شیوع این ویروس نیز اشاره کرد؛ تاثیراتی که از نظر اجتماعی و محیط زیستی به کشورمان کمک کرده و از دیدگان دور مانده است.
اینروزها کمتر متوجه تاثیرات مثبت شیوع ویروس کرونا در جامعه شدهایم، اما شیوع آن حداقل نگاهها را به سمت عواطف انسانی برد که برای امدادرسانی و کمک به همنوعان در جای جای کشور موج میزند؛ حضور گروههای جهادی در امر تولید و توزیع محصولات بهداشتی و درمانی، حضور جوانان برای ضدعفونی کردن خیابانهها، حضور طلبههایی که به صورت خودجوش در غسالخانهها مشغول فعالیت هستند و انواع دیگری از مثالهای همدلانه که نشان میدهد باید چشمها را شست و به جنبه دیگر شیوع این ویروس منحوس نگریست.
قمر فلاح جامعه شناس در مورد تاثیرات مثبت شیوع ویروس کرونا در جامعه و اثرات آن بر همدلی بین مردم اظهار کرد: علت اصلی حرکت جهادی و مردمی در جامعه این است که در مشکلات حس همکاری و اعتماد بالا میرود و بنابراین مشارکت نیز بیشتر میشود.
وی افزود:در مواقع بحرانی مردم بایک حس مشترک جمعی برای کمک به یکدیگر به میدان میآیند تا مشکلات برطرف شود برای مثال در هشت سال دفاع مقدس این مردم بودند که در مقابل دشمن ایستادند و در همان شرایط به یکدیگر کمک میکردند.
فلاح بیان کرد: همدردی و مشارکت اجتماعی ذات و ویژگی جامعه بشر است و بیشتر در زمان بحرانی خود را نشان میدهد؛ لذا باید این حس همدردی پایدار بماند تا شاهد یک تغییر اجتماعی مثبت در ملتها باشیم.
از سوی دیگر کرونا بر محیط زیست نیز تاثیر خود را گذاشته است به طوری که در یک ماه اخیر تهران بارها هوای پاک را تجربه کرد، حمید طراوتی فعال محیط زیست در مورد تاثیر کرونا بر محیط زیست معتقد است: تاثیری که کرونا روی محیط زیست داشته به اندازهای اثرگذار بوده که تعداد زیادی از مطالبات طرفداران محیط زیست را برآورده کرده است، به شکلی که برخی حتی به طعنه بیان میکنند که شاید این ویروس را طرفداران محیط زیست در طبیعت رها کرده باشند.
وی میافزاید: به طور مثال یکی از مشکلاتی که طرفداران محیط زیست همواره درخصوص آن صحبت میکردند این بوده که صنعت هوایی بسیار رشد کرده، مسافرتهای هوایی افزایش یافته و بنزین هواپیما نیز دی اکسید کربن زیادی را وارد جو میکند که با توجه به شیوع کرونا این موضوع کاهش چشمگیری داشته است.
طراوتی بیان کرد: حمل و نقل زمینی و بین شهری کاهش یافته است. تولیدات بسیاری از کارخانجات بزرگ کم شده، بنابراین سهم آنها نیز در آلودگی به شدت کاهش یافته که این موضوع نقش بسیار زیادی بر کاهش آلودگی هوا و انتشار کربن داشته است. حمل و نقل زمینی نیز حتی بیش از حمل و نقل هوایی تحت تاثیر کرونا قرار گرفته است. کاهش حمل و نقل هوایی و زمینی و تولید کارخانهها از نتایج مثبت کرونا است، البته این کاهش همواره نمیتواند عاملی مثبت در نظر گرفته شود، بلکه باید مدیریت شود.
به نظر میرسد یک دشمن مشترک باعث ایجاد یک نوع همدلی و هم سویی در میان افراد یک خانواده، اجتماع و کشور شده است، قبل از شیوع این بیماری بسیاری از اعضای خانواده برای یکدیگر زمان کافی نداشتند، اما با شیوع کرونا و پویش درخانه بمانیم درکشور خانوادهها فارغ از مشغله کاری زمان بیشتری را بایکدیگر میگذرانند.
وقتی وارد بیمارستان یا مراکز درمانی میشدیم عملکرد کادر درمانی مخصوصا پرستاران کمتر به چشم میآمد، اما امروز به لطف کرونا تمام مردم ایران متوجه عملکرد پرستاران شدند، تلاش شبانهروزی آنها برای مهار کرونا باعث شد بسیاری از افرادجامعه آنها را تحسین کنند و مورد ستایش قرار دهند.
رونق گرفتن خرید اینترنتی و بالا رفتن مراجعات این بخش از کسب و کار از دیگر اثرات مثبت کرونا ویروس در جامعه است، همچنین تدریس دیجیتال و اهمیت این بخش از آموزش در چنین شرایطی خیلی بیشتر از همیشه خودش را نشان داد، تقریبا تمام فضای آموزشی کشور از راه دور درحال انجام شدن است و امید است این بخش از آموزش مورد حمایت قرار بگیرد تا همه بتوانند از این سیستم آموزشی استفاده کنند.
شاید تا به حال به این فکر نکرده بودیم که شاید روزی دلمان برای تا سر کوچه رفتن هم تنگ شود، روزی بدون استرس به نردهها و دستگیرههای دربها دست بزنیم و بعد از آن به کارهای دیگرمان بپردازیم و شاید هیچوقت به این فکر نکرده بودیم که اختراع زکریای رازی یک زمان اینقدر به دردمان بخورد حالا که زندگی از روال عادی خود خارج شده است و جامعه با بحران مواجه میشود آن زمان مردم متوجه نعمتهایی که نسبت به آن غافل بوده اند، کرونا قدر دورهمیها، با هم بودنها، جشنها و برنامههای خانوادگی، قدم زدن در خیابان، خرید کردن، سفر کردن و خیلی از لذتهای این دنیا را بار دیگر به ما انسانها گوشزد کرد.
منبع: آنا
انتای پیام/
مدتی هست که چهره های غیر قابل تحمل این گونه ادم ها رو نمی بینیم
موجب بی نطمی هستند ..
لطفا مراجع ذیصلاح قاطعانه برخورد کنند ..
کسانی که اجبار یا ضرورتی دارند،معمولا توصیه های بهداشتی را رعایت میکنند .
در همین تولید ماسک اگر به تعداد تک تک هر ایرانی ماسک تولید میشد و بر نامه ریزی تولید انبوه فراتر از حد تصور بود حالا بجای واردات به صادرات ماسک هم میپرداختید.