تولیت آستان قدس رضوی گفت: اولویت نخست آستان قدس رضوی در حوزه اقتصادی رفع نیاز‌های کشور و مردم است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در دیدار مدیران بخش‌های اقتصادی آستان قدس رضوی که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، با تأکید بر اینکه اولویت نخست آستان قدس رضوی در حوزه اقتصادی رفع نیاز‌های کشور و مردم است، گفت: این نهاد به هیچ عنوان به دنبال سوداگری نیست و کسب سود در فعالیت های اقتصادی در مرحله بعدی قرار دارد.

او با تأکید بر اینکه به هیچ وجه نباید با بخش خصوصی رقابت کنیم، افزود: اگر بخش خصوصی می‌تواند کاری را انجام دهد، ما نباید خود را رقیب بخش خصوصی بدانیم و به دنبال تصدی گری باشیم، باید در عمل به بخش خصوصی اثبات کنیم که آستان قدس رضوی رقیب شما نیست.
 
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: قاعدتا بخش خصوصی ریسک‌پذیر نیست و نگاه اقتصادی دارد، اما ما باید منافع مردم و کشور را مدنظر داشته باشیم و در عرصه‌هایی که نفع آن برای جامعه است، ریسک‌پذیر باشیم.

حجت‌الاسلام مروی با بیان اینکه آستان قدس رضوی باید پیشران باشد، به این معنا که در تولید محصولات مهم برای کشور ریسک پذیر بوده و راه را برای بخش خصوصی باز کند، بیان کرد: ما نباید رقیب بخش خصوصی باشیم و در حوزه‌هایی که بخش خصوصی امکان ورود ندارد، وارد شویم. اگر بخش خصوصی نیز خواست در حوزه‌ای وارد شود، باید راه را برای آن‌ها باز کنیم.

او با تأکید بر لزوم پرهیز از تصدی‌گری آستان قدس رضوی، تصریح کرد: ما به دنبال تصدی‌گری نیستیم، اما از تولید کننده‌های خرد و کوچک حمایت خواهیم کرد، ما باید از تولید کنندگان حمایت و تجربه و دانش خود را به آن‌ها منتقل کنیم و بکوشیم مواد اولیه و بازار فروش را برای محصولات آن‌ها فراهم آوریم.

‌تولیت آستان قدس رضوی مصرف کالای داخلی به منظور حمایت از تولید را یک راهبرد برای تمام مجموعه‌های آستان قدس رضوی معرفی و تاکید کرد: در مجموعه آستان قدس رضوی باید تا می‌توانیم از محصولات داخلی استفاده کنیم، مگر در مواردی که محصول داخلی وجود ندارد یا پاسخگوی نیاز نیست.

حجت‌الاسلام مروی با بیان اینکه برای آستان قدس رضوی کمک به تولید، به مراتب اولویت بالاتری از کسب سود و منافع اقتصادی دارد، اظهار کرد: حمایت جدی از شرکت‌های دانش بنیان که نیاز مردم را برطرف و استقلال کشور را تضمین می‌کنند، را وظیفه خود می‌دانیم.

او افزود: آستان قدس رضوی باید باشگاه جوانان نخبه و تحصیل کرده باشد، ما در کشاورزی، صنعت و داروسازی بستر‌های بسیار خوبی داریم باید شرایط را برای کار‌های پژوهشی، تحقیقاتی و اجرایی جوانان متخصص و نخبه فراهم کنیم، پژوهش و عمل باید در کنار یکدیگر در اینجا تحقق یابد.

تولیت آستان قدس رضوی خطاب به مدیران شرکت‌های اقتصادی آستان قدس رضوی ادامه داد: باید بستری برای تربیت انسان‌هایی متخصص، متدین، انقلابی، با افکار نو و همچنین ریسک پذیر در شرکت‌های دانش بنیان و واحد‌های نوآور خود فراهم سازیم.

حجت‌الاسلام مروی با اشاره به نام‌گذاری سال ۹۹ به نام «جهش تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، به بیان تفاوت آن با «رونق تولید» پرداخت و بیان کرد: تفاوت میان نامگذاری سال «رونق تولید» و «جهش تولید» تفاوت از جنس «حرکت» و «سرعت» است، این نامگذاری بدین معناست که روال‌های معمول و متعارف کنونی جوابگو نبوده و باید در نگرش فعلی تغییر ایجاد شود و با تلاشی بسیار مضاعف برای تحقق «جهش تولید» دوید.

او جهش تولید را در سه حوزه «کمیت»، «کیفیت» و «تنوع» معرفی و تصریح کرد: برای تحقق جهش تولید به لحاظ کمی باید از ظرفیت‌های موجود به نحوی مطلوب در مسیر فرآوری محصولات، باارزش افزوده بالا استفاده کرد و باید از فناوری‌های پیشرفته و ظرفیت شرکت‌های دانش بنیاد برای جهش توأمان کمی و کیفی تولیدات بهره برد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به نیاز‌های فراوان و گوناگون کشور در عرصه‌های مختلف، ادامه داد: جهش در تنوع تولید، می‌تواند سبب رفع نیاز‌های کشور شود.

حجت‌الاسلام مروی اظهار کرد: گرچه در سال «جهش تولید» بار سنگین و اصلی برعهده قوه مجریه است، اما تحقق این مهم نیازمند توجه قوه مقننه و حمایت قوه قضائیه نیز می‌باشد، تمام نهاد‌ها و بخش‌های حاکمیت باید در حوزه کار خود به تحقق این شعار رهبری جامعه عمل بپوشانند، مجلس با تصویب قوانین و حضور فعال و قوه قضائیه با برخورد با موانع رشد و تولید می‌توانند در تحقق شعار سال نقش ایفا کنند. ما باید همه تلاش خود را برای تحقق فرمایش رهبری که جهش تولید است به کارگیریم.

او با بیان اینکه «جهش تولید» باید به صورت گفتمان و مطالبه قالب کشور دربیاید، به موانع پیشروی تولید در کشور اشاره کرد و افزود: متأسفانه بروکراسی اداری مانعی بزرگ بر سر راه تولید است و گا‌ها سخت‌گیری‌های اداری برای صدور مجوز‌ها بر مشکلات پیش روی تولید داخلی دامن می‌زند.
 

قاچاق کالا و واردات بی‌رویه موانع پیش روی تولید کشور

 
حجت‌الاسلام مروی مسئله قاچاق کالا را از دیگر موانع جدی برای جهش تولید برشمرد و بیان کرد: مبارزه با قاچاق کالا باید به مطالبه‌ای عمومی تبدیل شود و مسئولان امر در مجلس، قوه قضاییه و دولت به صورت جدی برای مبارزه با آن ورود پیدا کنند.

او واردات بی‌رویه را مانع دیگری پیش روی تولید کشور دانست و افزود: عده‌ای از راه واردات بی‌رویه ثروت‌های بادآورده‌ای را کسب کرده‌اند و نمی‌توانند به راحتی از سود‌های نجومی خود چشم پوشی و بپذیرند که تولید داخلی محقق شود.

تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: منافع ملی و پیشرفت کشور مقابله با واردات بی‌رویه و دفاع از تولید ملی را ایجاب می‌‎کند، کالا‌هایی که با کیفیت خوب در داخل تولید می‌شوند، نباید وارد کشور شوند و این امر باید به مطالبه‌ای عمومی مبدل شود.

حجت‌الاسلام مروی  عدم مدیریت صحیح نقدینگی را تورم‌زا و فساد آفرین خواند و اظهار کرد: اگر نقدینگی به سمت تولید هدایت شود، موجبات رشد و توسعه اقتصادی را فراهم می‌آورد و اگر وارد کار‌های غیرمولد، دلالی و سفته بازی شود موجب تورم و فساد اقتصادی می‌شود، دولت با وضع مالیات‌های سنگین بر واسطه‌گری و دلالی‌بازی، می‌تواند کاری کند که این امور مقرون به صرفه نباشد.

او با اشاره به منزلت و اهمیت کار و تلاش از دیدگاه اسلام، افزود: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که دین مقدس اسلام روی آن تأکید بسیار دارد، تلاش و کوشش و فعالیت اقتصادی برای کسب روزی حلال است، پیامبر اکرم (ص) در روایتی، کسی که در عرصه اقتصادی کار می‌کند را همتراز مجاهد فی سبیل الله قرار می‌دهد.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه تلاش‌های فعالان اقتصادی می‌تواند استقلال را برای جامعه اسلامی به ارمغان بیاورد، ادامه داد: فعالیت‎های اقتصادی و صنعتی از منظر اسلام و معنویت بسیار ارزشمند بوده و تنها از دیدگاه مادی نباید به این فعالیت‌ها نگریست، خداوند در قرآن می‌فرماید «کفار نباید هیچگاه بر مسلمانان تسلط یابند» تسلط می‌تواند سیاسی، نظامی و اقتصادی باشد.

حجت‌الاسلام مروی اظهار کرد: اقتصاد یکی از مهمترین عرصه‌ها در تحقق استقلال و عزت برای جامعه است، زیرا جامعه‌ای می‌تواند استقلال سیاسی داشته باشد که از حیث اقتصادی مستقل باشد.
 
انتهای پیام// ز.م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.