به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالیکه تعدادی از خانواده ویروسهای کرونا عامل سرماخوردگی معمولی در انسان میشوند، در دو دههٔ اخیر سه ویروس کرونای حیوانی، سارس-کرونا (ویروس بیماری سندرم حاد تنفسی وخیم یا همان سارس)، مرس-کرونا (ویروس بیماری سندرم تنفسی خاورمیانهای یا همان مرس)، و اخیرا سارس-کرونا-٢ (ویروس بیماری کروناویروس ٢٠١٩) میتواند باعث پنومونی (عفونت ریه) شدید شده و منجر به مرگ میشود.
بیمارستان جورج واشنگتن با انتشار فیلم سه بعدی از ریههای فرد مبتلا به کرونا سعی کرد تا کمک به درک بهتر مردم از این عفونت همهگیر کند.
دکتر کیث مورتمن، جراح قفسه سینه درباره ریههای فرد مبتلا به کروناویروس، گفت: اکنون این فرد مبتلا به ویروس کروناست و ریههای این فرد احتمالا در حال از دست دادن توانایی خود هستند، این ویدیو سه بعدی از ریههای بیمار مبتلا به کووید_۱۹ توسط بیمارستان جورج واشنگتن D.C منتشر شده است.
مورتمن گفت: این تصاویر آسیبهای گستردهای که به ریههای یک مرد ۵۹ ساله سالم و دارای فشار خون بالا وارد شده را نشان میدهد.
او ادامه داد: از زمان تشدید بیماری، بیمار به یک دستگاه تهویه مناسب نیاز داشت تا به او در تنفس کمک کند، اما حتی بالاترین سطح این دستگاه برای بیماری کافی نیست، او همچنین به دستگاه دیگری احتیاج دارد که میچرخد و سپس اکسیژن کافی را به خون فرد بیمار وارد میکند.
این جراح قفسه سینه افزود: این فرد یک بیمار ۷۰_۸۰ ساله مبتلا به سرکوب سیستم ایمنی و دیابتی نبود؛ به غیر از فشار خون بالا، این بیمار هیچ بیماری مزمن دیگری نداشت.
مورتمن ادامه داد: اگر میخواستیم تصاویر ۳۶۰VR تکرار کنیم یعنی یک هفته بعد، فرصتی برای به تعویق انداختن روند عفونت و التهاب ریهها داشتیم.
این جراح قفسه سینه درباره این فیلم ۳۶۰VR، توضیح داد: درست بعد از چند روز که از بیماری این فرد میگذرد هیچ علائمی از ویروس کرونا در بدن این فرد ظاهر نشده، اما این ویروس وارد ریهها شده و شروع به تخریب ریههای فرد کرده است.
بیشتر بخوانید: نمایی متفاوت و چندش آور از ویروس کرونا +فیلم
این جراح قفسه سینه درباره مناطق زرد رنگ بر روی ریهها گفت: مناطقی که در فیلم به رنگ زرد مشخص شدهاند، قسمتهای آلوده به ویروس و التهاب ریه را نشان میدهند، هنگامی که ویروس داخل ریهها شود، ریهها شروع به غیر فعال کردن ویروس میکنند.
مورتمن ادامه داد: التهاب زمانی اتفاق میافتد که بدن شروع به کنترل عفونت میکند و در این مرحله بیمار شروع به نفس نفس زدن میکند.
او افزود: از طریق اسکن برآورد میشود که آسیب فقط به یک منطقه وارد نمیشود، اما درعوض، تودههای بزرگی هر روی دو ریه را در بر میگیرد این نشان دهنده این است که حتی در افراد جوان ویروس کرونا به صورت سریع و تهاجمی در ریهها انتشار مییابند.
مورتمن بیان کرد: این بیمار در بخش مراقبتهای ویژه در وضعیت بحرانی قرار داشت.
این جراح قفسه سینه خطاب به بیمارانی که دچار نارسایی تنفسی هستند، گفت: همانطوری که در فیلم مشاهده کردید آسیبهای وارد شده به ریهها به صورت سریع و گسترده اتفاق میافتد.
او گفت: متاسفانه، زمانی که آسیب به ریه در این سطح اتفاق میافتد، ریهها مدت زمان زیادی را برای بهبودی نیاز دارند، این در حالی است که در بیماران مبتلا به کووید_۱۹ این آسیب غیر قابل بازگشت است و ریهها به طور کلی نابود میشوند.
مورتمن ادامه داد: ویروس کرونا در درجه اول بیماری تنفسی است، در ابتدا به غشای مخاطی وارد میشود و در ریهها مستقر شده و سپس بدن برای کنترل این التهاب تلاش میکند.
این جراح قفسه سینه با اشاره به اینکه رنگ زرد هم عفونت و هم التهاب را نشان میدهد، گفت: بنابراین بدن شما برای کنترل این روند التهابی بسیار قوی در ریهها تلاش میکند.
او ادامه داد: التهاب باعث میشود ریهها قادر به تولید اکسیژن در خون و از بین بردن دی اکسید کربن نباشند، این امر باعث میشود که بیمار برای متعادل کردن میزان اکسیژن و دی اکسید کربن هوای زیادی را تنفس کند. البته تصاویر منتشر شده قادر به توصیف علائم رایج این بیماری از جمله سرفه و عطسه و تنگی نفس نیست.
مورتمن افزود: در برخی افراد آسیبهای ناشی از این ویروس جبران ناپذیر خواهد بود، این امر ضروری است که همه افراد باید به توصیههای دوری از اجتماع و نرفتن به مکانهای شلوغ و پرازدحام عمل کنند.
این جراح قفسه سینه گفت: میخواهم با انتشار این تصاویر از ریه مردم ببینند که این ویروس میتواند چه آسیبی به ریههای آنان وارد کند و مردم باید این موضوع را جدی بگیرند.
در این فیلم نمایی از تصاویر سه بعدی از تاثیر ویروس کرونا بر ریههای انسان را مشاهده میکنید.
انتهای پیام/
درمانش میتونه یه داروی تنفسی باشه
خواهشمند است به درد دل فرهنگیان توجه نمایید چرا در اسفند ماه به بهانه یکی بودن بند دهم قانون مدیریت خدمات کشور با رتبه بندی برای همکاران فرهنگی(نه کارکنان اداری) افزایش حقوق ناچیزی انجام گرفت.
چرا باید فرهنگی با مدرک دکتری شاغل در روستا که باید روزی 70 کیلومتر برود و 70 کیلومتر برگردد دریافتی او از یک کادر درمان یا سایر وزارت خانه ها با مدرک لیسانس که در مرکز شهر در بهترین شرایط شاغل هست کمتر باشد؟.
خواهشا به کشور های پیشرفته توجه بفرمایید. با این شرایط بعد از کرونا از معلمین انتظار تحول نداشته باشید و به عبارتی به آموزش و پیشرفت جامعه زیاد دل نبندید.
الان معلمین زیادی به دنبال خروج از آموزش و پروش هستند و تمایل به کار نیستند و یا معلمی را به عنوان شغل دوم می نگرند که این آفت نظام آموزشی و کشور است.