به گزارش خبرنگار نبض بازارگروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آخرین روزهای فروردین بدون بازگشایی برخی از بازارهای مالی سپری شد. بازارهایی که با مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تا ۳۰ روز تعطیل بوده و خرید و فروش رسمی نداشتند. اما نکته قابل تامل در این قسمت اینجاست که حتی در صورت بسته بودن بسیاری از مراکز خرید و فروش طلا، سکه و ارز این فاکتورهای اقتصادی به صورت غیررسمی نرخ تعیین میکردند.
در چهارمین هفته فروردین ۹۹ شاهد کاهش قیمت در نرخ طلا و سکه بودیم بهطوریکه در اولین روز هفته قیمت سکه تمام بهار آزادی با قیمت ۶ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان کلید خورد اما چند ساعت بعد این رقم افزایش یافت و به ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید.
یکشنبه این هفته ۱۰۰ هزار تومان به قیمت سکه افزوده شد که البته این رقم پایدار نبود و تصمیم به کاهش در روزهای بعد گرفت و در نهایت این کاهش قیمت در آخرین روز کاری به نرخ ۶ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان رسید و در آخرین ساعات معاملات با قیمت ۶ میلیون ۴۱۰ هزار تومان بهکار خود پایان داد،
شما می توانید نمودار قیمت سکه را در چهارمین هفته فروردین مشاهده کنید:
نادر بذر افشان دبیر هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهرات تهران در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: پیشبینی قیمت طلا و سکه در روزهای آینده با توجه به شرایط موجود سخت است اما باید دید میزان تقاضا پس از شروع بهکار رسمی طلا و جواهرفروشان چقدر خواهد بود. البته بانک مرکزی با کنترل بازار ارز در این هفته، مسبب کاهش قیمت در نرخ ارز شد که در پی آن ثبات نسبی در بازار طلا و سکه هم حکم فرما شد.
بذر افشان بیان کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده است که طلافروشی موجود در کنار خیابان میتوانند در زمان شروع بهکار رسمی اصناف فعالیت خود را آغاز کنند اما افرادی که در مجتمع و مراکز خرید تجاری مسقف فعالیت میکنند همچنان تعطیل هستند و هنوز مجوزی برای شروع فعالیت آنها صادر نشده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: البته معتقدیم باید شرایط فعالیت برای تمام طلافروشیها یکسان باشد چرا که حدود ۸۰ درصد مراکز فروش طلا و سکه در پاساژهای سرپوشیده قرار دارند و فقط ۲۰ درصد طلافروشیها در کنار خیابانها هستند.
دبیر هیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهرات تهران گفت: در این هفته معاملات طلا و سکه به صورت فیزیکی انجام نشد و نرخهای موجود مربوط به معاملات در فضای مجازی و تقریبی تعیین شده بود که با شروع بهکار رسمی صنف طلا و جواهرات، نرخ رسمی اعلام میشود.
او تصریح کرد: اونس جهانی حدود ۱۲ دلار افزایش داشته است، که این کاهش در ۷ سال گذشته بیسابقه بوده است.
نادر بذرافشان اظهار کرد: از اوایل سال جدید تاکنون صنعت طلا و جواهر تعطیل است و در ۲ ماه گذشته نیز در رکود به سر میبرد. از دولت ارائه تسهیلات و راهکارهایی برای بخشودگی یا معافیت های مالیاتی برای این صنف را خواستاریم.
شما میتوانید روند قیمت هرگرم طلای ۱۸ عیار را در تصویر زیرمشاهده کنید:
بازار ارز با ثبات پیش رفت و به معنای واقعی نوسان اندکی را تجربه کرد، به طوریکه دلار و یورو به ترتیب در نرخ ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان و ۱۷ هزار تومان ایستادند، البته در ساعات پایانی آخرین روز هفته دلار و یورو تغییر کانال دادند و ۱۰۰ تومان کاهش یافتند البته فعالان بازار معتقدند هنوز بازار به ثبات نزدیک نشده و نوسان در کانال ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان ادامه دارد.
شما می توانید نرخ دلار را در طی یک هفته به صورت نمودار مشاهده کنید:
بیشتر بخوانید: علت گرانی طلا در هفته گذشته چه بود؟/دلار همچنان گرفتار حباب قیمتی
علی اصغر سمیعی رییس اسبق کانون صرافان در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: قیمت ارز در کشور به 2 عامل تورم و دیگری عرضه و تقاضا بستگی دارد. تفاضل نرخ تورم داخل با تورم کشورهایی که پول رسمی آن ها دلار یا یورو هست نیز از جمله موارد تاثیر گذار است.
رییس اسبق کانون صرافان اظهار کرد: عرضه بیش از ۸۰ درصد ارز مصرفی در بازار ارز، توسط بانک مرکزی انجام میشود و به این نحو می توان نتیجه گرفت تعیین نرخ هم در بازارها به دست این نهاد ( بانک مرکزی) صورت می گیرد.
او درباره تاثیر ویروس کرونا بر بازار ارز گفت: اگر چه شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد تمام کشورها اثر گذاشت و فشار زیادی را به فعالان اقتصادی وارد کرده است اما جزو مشکلات اصلی در بازارهای مالی بهحساب نمیآید چراکه چند نرخی بودن ارز، غیر هدفمند بودن سوبسیدها، بهره بانکی بسیار بالا، نرخ تورم بالا به دلیل خلق پول از مشکلات اصلی این بازار است.
نمودار زیر مربوط به نرخ یورو در چهارمین هفته فروردین است:
علی صحرائی مدیرعامل بورس تهران گفت: با عرضه اولیه سهام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی، اثر قابل توجهی بر بورس تهران با جدب منابع بوجود آمد و حدود ۷ هزار میلیارد تومان تامین مالی انجام شد.
صحرائی رکورد شکنی و افزایش شاخص کل و شاخص هم وزن را به واسطه استقبال بی نظیر مردم عنوان کرد و افزود: رشد ۱۹ هزار واحدی شاخص کل و قرار گرفتن دماسنج بازار سرمایه در ارتفاع ۶۴۵ هزار واحدی که رکوردی تازه است.
مدیرعامل بورس تهران به عرضههای آتی شستا اشاره کرد و افزود: شستا متعهد به عرضه ۱۲ درصد سهام است و در آینده با توجه به شرایظ بازار، هماهنگی با بورس تهران و شرایط سازمان تامین اجتماعی مابقی سهام عرضه میشود.
حامد ستاک کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: روند بازار سرمایه در چهارمین هفته امسال، روند رو به رشد روزهای گذشته را ادامه داد. البته شاخص بورس گاهی دچار نوسان میشد که این امر جزو ذات بازار سرمایه است و روند صعودی یا نزولی بهصورت دائمی در بازار برقرار نیست و در حال تغییر است.
او افزود: علاوه بر رشد شاخص بورس، حجم معاملات از اهمیت ویژهای در بازار سرمایه برخوردار است. در سال جدید به صورت میانگین روزانه حدود ۸ میلیارد تومان حجم معاملات است که این ارقام نشان میدهد میل به سرمایهگذاری در بورس افزایش یافته است و تا زمانی که این حجم معاملات و ورود نقدینگی در بازار وجود داشته باشد بازار با رشد همراه است.
شما می توانید روند شاخص بورس را در نمودار زیر بررسی کنید:
شاخص کل با ۱۹هزار ۳۱۴ واحد افزایش روبرو شد و به رقم ۶۴۵ هزار و ۷۲۲ واحد رسید. شاخص کل هم وزن با ۶هزار و ۴۰۴ واحد افزایش روبرو شد و به رقم ۲۲۵هزار و ۵۵۶ واحد رسید.
شاخص بازاراول با ۱۳هزار و ۷۴۶ واحد افزایش به رقم ۴۵۲هزار و ۹۶۱ واحد بالغ شد و شاخص بازار دوم با ۴۰هزار و ۵۹۲ واحد افزایش رقم یک میلیون و ۳۸۶هزار و ۳۳۲ واحد را تجربه کرد.
بازارهای مالی همچنان دست به گریبان با ویروس کرونا هستند و به نظر می رسد رفته رفته باید این مهمان ناخوانده را در خود حل کرده و به نوعی زندگی مسالمت آمیز با آن را در پیش بگیرند. به نوعی بازارهای جهانی از جمله نفت و طلا این روزها دوران نقاهت پس از آسیب دیدگی از این ویروس را سپری کرده و برای روی کارآمدن تلاش می کنند. باید دید هفته های آینده بازارهای جهانی از جمله نفت با توجه به وضع وخیم آمریکا چه طور پیش خواهند رفت.
انتهای پیام/
ارز سکه وطلا لوازم خانگی خودرو ....
همه جا پای بازاریان ..... در میان است.
چرا قانون رتبه بندی فرهنگیان که در مصوبه قرار بود هر فرهنگی حداقل 80 درصد حقوق همتراز هم رتبه خود در دانشگاه(اعضای هیئت علمی) را بگیرد رعایت نشد و یک دکتری با 30 سال سابقه در آموزش و پرورش یک پنجم همتراز خود در وزارت علوم را نمی گیرد.
چرا باید فرهنگی با مدرک دکتری شاغل در روستا که باید روزی 70 کیلومتر برود و 70 کیلومتر برگردد دریافتی او از یک کادر درمان یا سایر وزارت خانه ها با مدرک لیسانس که در مرکز شهر در بهترین شرایط شاغل هست کمتر باشد؟
خواهشا به کشور های پیشرفته توجه بفرمایید. با این شرایط بعد از کرونا از معلمین انتظار تحول نداشته باشید و به عبارتی به آموزش و پیشرفت جامعه زیاد دل نبندید.
الان معلمین زیادی به دنبال خروج از آموزش و پروش هستند و تمایل به کار نیستند و یا معلمی را به عنوان شغل دوم می نگرند که این آفت نظام آموزشی و کشور است.
خواهشا به رتبه بندی معلمان و مفاد آن توجه نمایید.