سردار نصراللّه فتحیان مشاور وزیر بهداشت و مدیر هماهنگی بین دستگاه های اجرایی در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت موارد مشکوک مبتلا به بیماری کرونا، اظهار کرد: در استان تهران تعداد موارد مشکوک تقریباً افزایش داشته است اما خوشبختانه در استان اصفهان ما شاهد کاهش محسوسی هستیم.
او با اشاره به اینکه در استان فارس میزان بستری افزایش یافته اما موارد مشکوک کاهش پیدا کرده است، ادامه داد: در حال حاضر میزان ابتلا در زنان بیشتر است اما میزان مرگومیر در مردان بیشتر از خانمهاست.
فتحیان تاکید کرد: در حال حاضر اکثر تختهای آیسییو به بیماران کرونایی اختصاص داده شده است. وضعیت تهران کاملاً متفاوت است، به طوری که تعداد تختهای مراقبت ویژه بیشتری توسط بیماران کرونایی اشغال شده است.
مدیر هماهنگی بین دستگاه های اجرایی در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا افزود: محلول ضدعفونی کننده بین مراکز توانبخشی و بهزیستی توزیع شده است و علاوه بر یارانه افراد تحت پوشش، مبلغی به میزان ۵۳۰ هزار تومان به عنوان بسته معیشتی به افراد پرداخت میشود.
او ادامه داد: یکی از کارهای وزارت بهداشت آموزش کودکان خیابانی با هدف ممنوعیت از تجمع آنهاست و امروزه پانصدهزار مددجو در منازل خود هستند. وزارت بهداشت کارگاه های تولید ماسک خانگی راه اندازی کرده است و سرپرستان خانوار معلول در این کارگاهها مشغول هستند.
بیشتر بخوانید: ۵۱ درصد از تهرانیها نگران ابتلا به ویروس کرونا هستند
فتحیان با اشاره به اینکه ۵۸ نفر در مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی فوت کردهاند، افزود: در حال حاضر بیش از ۱۶۷۵۰ ماسک از طریق هیات امنای ارزی تحویل سازمان بهزیستی شده است. با توجه به آمارهای استخراج شده پذیرش روزانه افراد نسبت به هفته گذشته کاهش پیدا کرده است.
او ادامه داد: سازمان غذاودارو ۲۳میلیون ماسک کشدار و تعداد زیادی لباس کاوردار توزیع کرده است. با توجه به تامین اعتبار توسط سازمان غذاودارو کل تولیدات ستادهای بسیج و مردمی در زمینه تجهیزات حفاظتی تا آخر فروردین توسط این سازمان خریداری و به صورت رایگان توزیع میشود.
فتحیان ادامه داد: ستاد راهیان نور استان تهران اقدام به تولید ماسک و دستکش میکنند و برای توزیع در ببمارستانها مقرر شد که ما ضریب ابتلا را مدنظر قرار دهیم. در مکاتبهای که معاونت درمان با سازمان غذاودارو داشت، از ما درخواست ۲۰۰۰ ونتیلاتور را کرده است که ما توانایی تامین این مقدار دستگاه را نداریم، زیرا واردات ونتیلاتور نداریم و کشورها این دستگاه را به ما نمیدهند.
فتحیان اضافه کرد: شرکتهای دانش بنیان داخلی رورانه ۲۵ دستگاه تولید میکنند و تا امروز ۴۵۰ ونتیلاتور تحویل سازمان غذاودارو کردهاند. بر طبق برنامه تا آخر فروردین ۵۵۰ دستگاه ونتیلاتور تحویل وزارت بهداشت میشود.
انتهای پیام/