بارش شهاب در نیمکره شمالی زمین از روز گذشته آغاز شده و به گفته اخترشناسان تا ۱۰ شب ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بارش شهابی شلیاقی رسما از دیروز آغاز شده و تا ده روز آینده ادامه خواهد داشت و طبق گفته اخترشناسان رصدخانه گریفیث اوج آن صبح روز‌های سه شنبه و چهارشنبه هفته پیش رو خواهد بود.

این بارش شهابی مناسب افرادی است که صبح‌ها زود از خواب بر می‌خیزند چرا که یک یا دو ساعت قبل از سپیده دم بهترین زمان برای تماشای آن است.

شلیاق‌ها تکه‌هایی از صخره و گرد و غبار هستند که از پس ستاره دنباله داری با نام تاچر بر جا می‌مانند. هر ساله در همین روز‌ها زمین از میان ابری از گرد و غبار بر جای مانده از این دنباله دار عبور می‌کند و این ذرات با سرعتی بالغ بر ۴۳ کیلومتر بر ثانیه به جو بالایی زمین برخورد می‌کنند.

اگر خوش شانس باشید و بتوانید آسمان تیره‌ای را در زمان اوج بارش شهابی شلیاقی پیدا کنید که کمترین آلودگی نوری و ابری را دارد می‌توانید در هر ساعت ۱۸ شهاب واره را مشاهده کنید.


بیشتر بخوانید: غبار قدیمی‌ترین ستاره در زمین کشف شد


گفتنی است: شلیاق‌ها لزوما هم خاص‌ترین بارش شهابی سال نیستند، اما از آنجا که معمولا در فصل قبل از وقوع این بارش شهابی رویداد مشابهی در آسمان رخ نمی‌دهد می‌توانند جالب توجه باشند.

برای مشاهده این پدیده آسمانی نیاز به ابزار خاصی ندارید و صرفا کافی است به چشمان خود فرصت بدهید تا خود را با تاریکی وفق داده و عریض‌ترین نمای ممکن از آسمان را پیش روی خود قرار دهید. البته در نظر داشته باشید که اگر بتوانید خوشه شلیاقی را در آسمان پیدا کنید به راحتی می‌توانید بخشی از بارش شهابی شلیاقی را مشاهده کنید.

اگر نتوانستید تا قبل از سپیده دم بیدار شوید و به تماشای این پدیده بنشیند تا ۱۰ شب فرصت دارید که آسمان را زیر نظر بگیرید هرچند که در این بازه شلیاق‌ها در ارتفاعات بالای آسمان دیده نمی‌شوند و افراد کمی موفق به تماشای آن‌ها می‌شوند.

در کلیه کشور‌هایی که در نیمکره شمالی زمین قرار دارند امکان مشاهده بارش شهابی شلیاقی اردیبهشت ماه وجود دارد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.