سیستم ماژولار تصفیه کننده هوا و محیط از عوامل بیماری زا (UMFILTER) در راستای مقابله با ویروس کرونا، توسط فناوران مرکز رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی ساخته شد.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، برومند صلاحی رئیس مرکز رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی از ساخت سیستم تصفیه کننده هوا و محیط از عوامل بیماری زا توسط فناوران این مرکز خبر داد و گفت: این سیستم بر مبنای طراحی دستگاه‌هایی استوار است که بتوانند فرآیند ضدعفونی کردن را بدون استفاده از مواد و مایعات که در برخی موارد خود عامل آسیب به پوست و ریه هستند، انجام دهند.

او افزود: از این سیستم می‌توان در انبار‌های دارویی، محیط‌های حمل و نقل فرودگاهی، بیمارستان‌ها و بطور کلی بر حسب نیاز در مکان‌هایی که نیاز به فیلتر کردن هوا و محیط وجود دارد استفاده کرد.

صلاحی ادامه داد: این دستگاه یک سیستم کامپکت برای تصفیه هوا و اشیا با قیمت پیاده سازی کم و کارایی بالاست و مصرف جریان آن کم است و طراحی بدنه آن به صورتی قابل انجام است که در سایز‌های مختلف قابلیت نصب روی پایه، آویز از دیوار و ... برای اماکن مختلف را داشته باشد.

میثم عباسی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکاترونیک دانشگاه محقق اردبیلی و مسئول واحد فناور سداس (SADAS) مرکز رشد واحد‌های فناوری این دانشگاه و طراح سیستم، گفت: دستگاه مذکور یک دستگاه تصفیه کننده است که از تلفیق چند عمل استفاده می‌کند و ساخت ازن برای از بین بردن باکتری‌ها و غیرفعال کردن ویروس‌ها یکی از این عمل هاست.

او افزود: سیستم ماژولار تصفیه کننده هوا و محیط از عوامل بیماری زا یک سیستم مرکب از چندین بخش بوده که شامل یونیت مکش هوا، یونیت تصفیه، فیلتراسیون و یونیت پمپاژ هوا است که با قرارگیری سیستم در محیط آلوده و به محض شروع به کار، دستگاه شروع به مکش هوای محیط به درون محفظه کرده و آن را تصفیه می‌کند.

عباسی تصریح کرد: هوای وارد شده به محفظه دستگاه در چندین مرحله تصفیه می‌شود، از جمله با مدار ویژه چندطبقه مولد O۳. در مرحله بعد پس از گذر از محفظه فیلتراسیون بر مبنای تابش UVC از یک لایه فیلتر نانو عبور کرده و هوای عاری از عوامل بیماری زا وارد محیط می‌شود. انجام فرآیند‌های مذکور بسته به محیطی که استفاده می‌شود و نیز بسته به سطح آلودگی و مدار و طراحی دستگاه، بین ۴۵ ثانیه تا ۸۰ دقیقه متغیر است.

عضو مرکز رشد واحد‌های فناوری دانشگاه محقق اردبیلی بیان کرد: این سیستم به گونه‌ای طراحی شده تا در کمترین زمان ممکن شروع به فعالیت کند و طراحی ماژولار و کامپکت آن این قابلیت را دارد که بتوان از آن جهت ضدعفونی تجهیزات و لوازم نیز استفاده کرد.

او افزود: بر مبنای دانش فنی به دست آمده و مطالعه بر روی روش‌های نوین ضدعفونی سازی، یک سیستم محفظه دار برای فرآیند فیلتراسیون تجهیزات پزشکی و مصرفی هم طراحی شده است. محفظه دستگاه به گونه‌ای طراحی شده که تجهیزات را بتوان داخل آن قرار داد تا ضدعفونی شوند. در طراحی و ساخت محفظه ضدعفونی کننده، از ترکیب UMFILTER و یک روش نوین و کارآمد دیگر استفاده شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.