به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از داستانهای شگرفانگیز و در عین حال عبرتآموز قرآنی، مربوط به سلیمان نبی و یا ملک سلیمانی است. این پیامبر الهی فرزند داود نبی و وارث ایشان است که بر اساس آیات قرآن از خداوند حکومتی درخواست کرد که پس از او تا پایان نشئه دنیا یعنی قبل از نشئه ظهور سزاوار هیچ کس نباشد. خداوند دعای ایشان را اجابت کرد و علاوه بر انسانها، جنیان، شیاطین و باد و پرندگان را در محدوده حکومتشان، به تسخیر ایشان در آورد.
این نوع از حکومتداری یعنی تسخیر موجودات و به غل و زنجیر بستن اجنه و شیاطین تا پیش از آن و حتی بعد از سلیمان نبی نمونهای در تاریخ نداشت، از این رو مقطع ملک سلیمانی را نسبت به سایر دوران پیامبران تمایزی جدی بخشید و به گفته محققان "حضور مادی شیاطین پس از هبوط آدم علیهالسلام تنها در مقطع سلیمانی واقع شده است" (ماهنامه موعود شماره ۱۲۳)
مسئله تسخیر، برای ابلیس و سربازان او که همواره از زمان هبوط به این سو به صورت آشکار و نهان سعی در ضربه زدن به جریان کاروان انبیای الهی یا همان حزب خداوند داشتند، گران تمام شد. همان موجوداتی که سوگند یاد کرده بودند بشریت را از خط اصلیاش یعنی صراط مستقیم الهی خارج کنند و به عبودیت خود بکشانند، بنابراین کمر همت به دشمنی با سلیمان نبی بستند. در این راستا به مرور زمان با نفوذ خبیثانِ از اجنه در بین مردم، فسادی گسترده در جامعه شکل گرفت که یکی از انواع این فسادها بر اساس قرآن، آموزش سحر به مردم بود که این مسئله را در قسمتی از آیه ۱۰۲ سوره بقره اینطور میخوانیم "وَ لکِنَّ الشَّیاطینَ کَفَرُوا یُعَلِّمُونَ النَّاسَ السِّحْرَ...؛ اما شیاطین کفر ورزیدند و (در ملک سلیمان) به مردم سحر آموختند".
اما آنچه که در این آموزه قرآنی اهمیت دارد، ناچیز بودن توان اجنه و شیاطین در برابر توان یک رسول الهی است؛ چه اینکه سلیمان نبی از توان آنها در راستای تقویت ملک خود استفاده بهینهای صورت داد. در آیات سورۀ صاد، خداوند از بنّایی و غوّاصی شیاطین سخن میگوید و از غلّ و زنجیر بودن برخی از ایشان در زمان سلیمان (ع).
در آیات سورۀ انبیاء، خداوند از غوّاصی و برخی افعال دیگر توسط شیاطین برای سلیمان (ع) سخن میگوید. در آیات سورۀ سبأ، خداوند از ساختن عمارات و ابزارهای متعدّد توسط اجنّه سخن میگوید و از عذابی که بر نافرمانیشان واقع کرده است.
به صورت کلی خدمات اجباری که اجنه در حکومت سلیمان نبی برای ایشان انجام دادند شامل این موارد است:
*بنایی و غواصی وَ الشَّیاطینَ کُلَّ بَنَّاءٍ وَ غَوَّاص (سوره صاد آیه ۳۷)
*جریان چشمههای مس و به کارگیری اجنّه در این راستا (سوره سبأ آیه ۱۲)
*ساخت محاریب (محرابها) (سوره سبأ آیه ۱۳)
*ساخت تماثیل (سوره سبأ آیه ۱۳)
*ساخت ظرفهایی همچون حوض (سوره سبأ آیه ۱۳)
*ساخت دیگهای ثابت و بزرگ غیرقابل انتقال (سوره سبأ آیه ۱۳)
سبأ / ۱۲: وَ لِسُلَیْمانَ الرِّیحَ غُدُوُّها شَهْرٌ وَ رَواحُها شَهْرٌ وَ أَسَلْنا لَهُ عَیْنَ الْقِطْرِ وَ مِنَ الْجِنِّ مَنْ یَعْمَلُ بَیْنَ یَدَیْهِ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ مَنْ یَزِغْ مِنْهُمْ عَنْ أَمْرِنا نُذِقْهُ مِنْ عَذابِ السَّعیر؛ و باد را براى سلیمان [رام کردیم:]که رفتن آن بامداد، یک ماه و آمدنش شبانگاه، یک ماه [راه]بود، و معدن مس را براى او ذوب [و روان]کردیم و برخى از جنّ به فرمان پروردگارشان پیش او کار مىکردند، و هر کس از آنها از دستور ما سر برمىتافت، از عذاب سوزان به او مىچشانیدیم.
سبأ / ۱۳: یَعْمَلُونَ لَهُ ما یَشاءُ مِنْ مَحاریبَ وَ تَماثیلَ وَ جِفانٍ کَالْجَوابِ وَ قُدُورٍ راسِیاتٍ اعْمَلُوا آلَ داوُدَ شُکْراً وَ قَلیلٌ مِنْ عِبادِیَ الشَّکُور؛ [آنها]براى او هر چه مىخواست: از نمازخانهها و مجسّمهها و ظروف بزرگ مانند حوضچهها و دیگهاى چسبیده به زمین مىساختند. اى خاندان داوود، شکرگزار باشید و از بندگان من اندکى سپاسگزارند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/