به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،هادی عبدالله زاد رییس انجمن تغذیه استان کرمانشاه با اشاره به وجود سه وعده اصلی صبحانه، نهار و شام گفت : زمان وعدههای اصلی غذایی طبق عادت غذایی افراد متفاوت است، به طور مثال یک فرد ممکن است ساعت ۵ صبح صبحانه میل کند و فرد دیگر ممکن است ساعت ۱۰ صبح اقدام به صرف صبحانه کند و این امر به زمان بیدار شدن افراد از خواب بستگی دارد.
او گفت : زمان صرف صبحانه مهم نیست، اما توصیه میشود افراد حدود نیم ساعت تا یک ساعت بعد از خواب حتما وعده صبحانه را داشته باشند، چرا که نخوردن صبحانه و گرسنگی طولانی مدت در وعده صبح برای بدن زیان آور است؛ بنابراین زمان وعدهها مهم نیست و تنها تاکید بر این است که افراد هر سه وعده اصلی غذایی را داشته و هیچ وعدهای را حذف نکنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: متاسفانه برخی افراد بر حسب رژیمهای غذایی که میگیرند اقدام به حذف یکی از وعدههای اصلی غذایی میکنند، مثلا برخی نهار را حذف کرده و برخی از صرف وعده شام خودداری میکنند و اینها در مجموع برای سلامت بدن زیان آور است و همه وعدههای اصلی غذایی باید صرف شود.
او با بیان اینکه افزایش تعداد وعدهها و کاهش حجم غذا در وعده همواره مورد تاکید کارشناسان تغذیه است، گفت: درکنار وعدههای اصلی غذا امروزه توصیه و تاکید بر صرف میان وعدهها است، بطوری که افراد باید سه میان وعده را در طول روز داشته باشند.
عبدالله زاد افزود: در ساعت بین صبح تا ظهر، ظهر تا شب و بعد از وعده شام توصیه میشود افراد صرف میان وعدهها را داشته باشند و توصیه میشود اقلام خوراکی در میان وعدهها سنگین و حجیم نباشد.
او ادامه داد: میان وعده آخر شب باید یک ساعت قبل از خواب باشد تا بدن برای خواب سنگین نشود و عمدتا توصیه بر این است که یک لیوان شیر به عنوان میان وعده آخر شب لحاظ شود.
این متخصص تغذیه میوه، یک لیوان شیر همراه خرما، لقمههای کوچک نان و پنیر و گردو، یک لیوان چای همراه خرما و... را از جمله مواد خوراکی مناسب برای تمامی میان وعدهها عنوان کرد.
او گفت: صرف میان وعدهها موجب میشود افراد از پُرخوری در وعدههای اصلی غذایی خودداری کرده و انرژی لازم برای بدن بصورت مستمر تامین شود و از طرفی دستگاه گوارش به خاطر پرخوری در یک وعده دچار آسیب نشود .
انتهای پیام/د