البته همه وکلای ملت مخالف حذف لایحه چهار صفر از پول ملی نبودند این لایحه موافقانی هم داشت، برخی از نمایندگان بر این باورند که این اتفاق باعث بهبود سیستم مالی و ارتقای ارزش پول ایران میشود، علی بختیار در موافقت با این امر در صحن علنی مجلس گفت که آرژانتین تاکنون ۴ بار صفرهای پول خود را حذف کرده است، روسیه، اوکراین، بلژیک و لهستان سه بار این کار را انجام دادهاند، ترکیه و کره هم یک بار صفر را از پول خود حذف کردند، بنابراین تبدیل ریال به تومان باعث تقویت پول ملی کشورما خواهد شد، چرا که به اعتقاد اکثر کارشناسان حذف صفر در کوتاه مدت مفید است ضمن اینکه در سطح کلان هم منجر به تسهیل معاملات شده و فواید زیادی خواهد داشت.
محمود بهمنی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس که سابقه ریاست بانک مرکزی را در کارنامه خود دارد هم در موافقت با لایحه مذکور در صحن علنی پارلمان گفت که در ۵۰ سال گذشته قیمتها در کشور ۳۵۰۰ برابر رشد داشته است، این در حالی است که حجم پولی ما فقط ۵۰۰ برابر رشد کرده است، چون اسکناسهای ما بسیار ریز است سالیانه هزینههای زیادی به کشور تحمیل میشود و ما در هر سال بین ۸۰۰ تا یک میلیارد اسکناس را تعویض میکنیم.
او با بیان اینکه بایستی برای مبادلات ریز و خرد واحد پولی صحیحی داشته باشیم، ادامه داد که به دلیل ناکارآمدی واحدهای پولی و نقدی، هزینههای زیادی به کشور تحمیل میشود، همچنین بالا بودن سرانه چاپ اسکناسها برای کشور مشکلزاست.
در نهایت عبدالناصر همتی که این روزها سکاندار بانک مرکزی است برای دفاع از لایحه حذف چهار صفر از پول ملی پشت تریبون پارلمان قرار گرفت و خطاب به وکلای ملت اظهار کرد که با توجه به کاهش کارایی پول ملی کشورمان که به دلیل تورم مزمن در ۵ دهه اخیر ایجاد شده است دیگر پول ملی ما (ریال) در جامعه کاربردی ندارد و حتی دینار مدتهاست وجود خارجی ندارد.
او در ادامه صحبتهای خود متذکر شد که هم اکنون در جامعه عرف اصلی تومان است و برای اینکه با عرف جامعه خود را هماهنگ کنیم، حذف ۴ صفر از پول کشورمان را پیشنهاد دادهایم و این در حالی است که مردم حتی چک پولهای ۵۰ هزار تومانی را ۵۰ تومان مینامند.
پس از استماع نظرات نمایندگان مردم و رئیس بانک مرکزی این لایحه مورد موافقت قرار گرفت و تصویب شد، اما ناگفته نماند که شورای نگهبان باید این موضوع را بر اساس قانون اساسی و شرع مرود بررسی قرار داده و نظر خود را بیان کند.
در ادامه نمایندگان به بررسی مواردی مانند نحوه استخدام نیروهای حق التدریسی و کلیات لایحه ایجاد ۳ منطقه آزاد جدید پرداختند که در نهایت این موارد نیز رای مثبت مجلس را به دست آوردند، اما گل صحن علنی مجلس امروز را میتوان قرائت گزارش پرونده تحصیلی حسین فریدون به شمار آورد که پس از اما و اگرها،اعتراض ها و حرف و حدیث ها نهایتا قرائت شد.
امروز پس از سالها کش و قوس بالاخره پرونده جنجالی مدرک تحصیلی حسین فریدون به ایستگاه پایانی خود در مجلس رسید، کمیسیون آموزش و تحقیقات گزارش این تخلف را قرائت کرد؛ کمیسیون آموزش و تحقیقات با بررسی تمام مستندات قابل دسترسی و استماع اظهارات مسئولان ذیربط اعلام میدارد در موضوع ارجاعی در خصوص «پذیرش و نحوه جذب آقای حسین فریدون برای تحصیل در مقطع دکتری»، تخلفات و رعایت شئونات قانونی محرز شد. در نهایت نمایندگان مجلس این گزارش را به قوه قضائیه ارجاع دادند.
انتهای پیام/
منتظریم
میفهمید؟
از رشد تورم که نمیتونن کم کنن،میخوان تلافیش رو سر صفرهای پول کشور دربیارن.
بعد چهل سال به جای اینکه ارزش پول ملی را بالا برده باشند با این کارشون میخواهند روی بی مدیریتی خود ودزدیهاشون پرده بندازند.
ریال و تومان باعث گیج شدن مردم می شود خوب است اسکناس های جدید تومان باشند
ولی برداشتن صفر ممکن است است تورم زا باشد ولی بر نداشتن آن هم ضرری ندارد و صفرها را بهتر است بر نداریم
هر سرمایه و منابعی که در عالم هستی وجود داشته، خداوند متعال یکجا به این کشور عنایت فرموده؛ منتهی بعضاً بیتدبیری افراد و حاکمان، سبب تلف شدن موهبتهای الهی شده؛ نفت، گاز، معادن غنی، نخبگان و ...
عنوان میشه تحریم هستیم؛ بندگان خدا، بیش از ۴۰ ساله که تحریمیم؛ اگر توان مدیریت ندارید، کاندیدا نشید؛ چرا این قدر اصرار دارید که مسئولیت بگیرید، زمانیکه ناتوان و یا کم توانید؟؟؟!!!
اگر ذرهای اعتقاد برای شما باقی مانده، روزگاری باید پاسخگوی عملکردتون باشید.
حرف برای گفتن بسیار است؛ اما گوش شنوا و عاملی نیست
مثل تصویب برجام که به فوریت تصویب شد
مخصوصا حالا که همه پولها کرنایی و کثیف میچرخند و دست به دست میشوند.
مثلا مردم در خانه بیش از چندین میلیارد دلار دارند با داشتن کارت.. این پول ها زیر دست دولت میره!