به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در عرف و زبان محاوره صیغه به ازدواج موقت مشهور است، اما منظور از صیغه در هر دو ازدواج، موقت و دائم میتواند به کار رود.
هر یک از زوجین در ازدواج دائم اگر ممنوع از ارث نباشند از یکدیگر ارث میبرند، اما در ازدواج موقت هیچ یک از طرفین ارثی از هم نمیبرند.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که در ازدواج دائم زن از مرد نفقه میگیرد؛ اما در ازدواج موقت به زن نفقهای تعلق نمیگیرد، البته اگر این موضوع در عقد شرط شده باشد زن میتواند نفقه دریافت کند.
یکی دیگر از تفاوتهای ازدواج دائم و موقت این است که ازدواج دائم مادام العمر است؛ اما برای ازدواج موقت باید حتما مدت ازدواج مشخص شود.
مهریه از جمله شرایط ازدواج است، اما با این تفاوت که ازدواج موقت، بدون تعیین مهریه باطل است، اما در ازدواج دائم نیازی به تعیین مهریه نیست.
انحلال و از بین رفتن ازدواج موقت و دائم هم با یکدیگر متفاوت است. ازدواج موقت، با بخشیدن مدت باقی مانده از عقد منحل میشود و حتی شوهر میتواند همه یا بخشی از مدت زمان را به زن ببخشد و از یکدیگر جدا شوند، اما برای انحلال ازدواج دائم باید از طریق دادگاه طلاق یا فسخ نکاح صورت گیرد.
انتهای پیام/
شما نظر بده