به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر علاقمند به امتحان غذاهای بینالمللی هستید، تهیه باتر چیکن یا مرغ کرهای را به شما توصیه میکنیم. این غذا یک خورش تند و پر از ادویه بوده که مانند سمبوسه هندی در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. شما میتوانید به سادگی و با استفاده از مواد غذایی موجود در آشپزخانه این غذای خوشعطر کرهای را درست کرده و از خوردن آن لذت ببرید. در این مطلب طرز تهیه این غذا را به سه روش عالی به شما خواهیم آموخت. برای دسترسی سریع به دستور پخت مورد نظرتان، از فهرست موضوعی زیر استفاده کنید.
۱. باتر چیکن ماسالا
۲. باتر چیکن با شیر
۳. باتر چیکن با خامه
۱. باتر چیکن ماسالا
مواد لازم برای مرینیت یا مزهدار کردن مرغ
سیر له شده ۲ حبه
زنجبیل تازه له شده یا رنده شده ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز تند ساطوری شده ۱ عدد
آبلیمو ۴ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
پودر زیره سبز ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
ادویه تندوری (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
ماست ۱۵۰ میلیلیتر
نمک به میزان لازم
مراحل مزهدار کردن مرغ
همه مواد و ادویهها را در ظرفی ریخته و تکههای مرغ را به آن اضافه کنید.
مواد را با دست چنگ بزنید تا مرغها کاملا آغشته به مواد شوند.
روی ظرف را سلفون کشیده و به مدت حداقل دو ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ، مزهدار شود.
مواد لازم برای تهیه باتر چیکن
مرغ بدون پوست و استخوان ۵۰۰ گرم
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط ساطوری شده ۱ عدد
سیر له شده ۲ حبه
زنجبیل تازه له شده ۲ قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
ادویه گرام ماسالا ۲ قاشق چایخوری
فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری
کره ۲۵ گرم
گشنیز ساطوری شده ۱ پیمانه
نمک به میزان لازم
روش پخت
۴ قاشق غذاخوری روغن در قابلمهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
سپس پیاز ساطوری را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شود.
سیر له شده و زنجبیل را به پیاز اضافه کرده و حدود یک دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
سایر ادویهها را به قابلمه اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید تا عطر آنها بلند شود.
کره را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا کره ذوب شود.
تکههای مرغ را پس از مزهدار شدن، از مایه خارج کرده و به قابلمه اضافه کنید.
شعله را زیاد کرده و مواد را هم بزنید، صبر کنید تا تکههای مرغ کاملا سرخ شوند.
باقیمانده مایه مرینیت را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش آید.
نصف لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کرده، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید.
اجازه دهید مرغ کاملا بپزد و هنگامی که غذا جا افتاد و غلیظ شد، گشنیز ساطوری را به آن اضافه کنید.
حرارت را خاموش کرده، باتر چیکن را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان یا پلو میل کنید.
نکته: در صورتی که تمایلی به خوردن غذاهای تند ندارید، فلفل قرمز را از دستور غذا حذف کنید.
۲. باتر چیکن با شیر
مواد لازم
گوشت مرغ بدون پوست و استخوان ۶۰۰ گرم
پیاز متوسط خرد شده ۲ عدد
سیر له شده ۲ حبه
زنجبیل تازه له شده ۱ قاشق چایخوری
ادویه گرام ماسالا ۲ قاشق غذاخوری
زیره سبز ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
پوره گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
شیر نارگیل یا شیر معمولی ۱ لیوان
گوجه فرنگی له شده ۱ لیوان
کره ۲-۳ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
دستور تهیه
گوشت مرغ را که میتواند سینه یا ران باشد، به قطعات ۳-۲ سانتیمتری برش زده و در تابه با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
دو سه قاشق کره در قابلمه گرم کنید و پیاز خرد شده، سیر و زنجبیل را به آن اضافه کنید.
مواد را تفت دهید تا پیاز شفاف شود؛ سپس زیره سبز، ادویه گرام ماسالا، پودر زیره، پودر گشنیز و نمک را به آن اضافه کنید.
ادویهها را تفت دهید تا عطر آنها بلند شود، سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید.
مرغهای سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
گوجه فرنگی له شده و شیر نارگیل را اضافه کرده، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید.
اجازه دهید مرغ کاملا پخته و نرم شده و خورش غلیظ شود.
خورش را بچشید و نمک آن را میزان کنید، سپس حرارت را خاموش کنید.
باتر چیکن را در ظرف مورد نظر بکشید و همراه با پلو یا نان و ماست چکیده طعم دار سرو کنید.
نکته: هنگام تفت دادن ادویه مراقب باشید ادویهها نسوزند، همین که عطر ادویهها بلند شود کافی است؛ حرارت بالا باعث تلخ شدن ادویهها میشود.
۳. باتر چیکن با خامه
مواد لازم
روغن ۱-۲ قاشق غذاخوری
کره ۱۰۰ گرم
پیاز متوسط خرد شده ۲ عدد
سیر له شده ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل تازه له شده ۱ قاشق چایخوری
پودر کاری ۲ قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز ۲ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز ۲ قاشق چایخوری
زیره سیاه درسته ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
دانه هل ۳ عدد
دانه فلفل سیاه ۳ عدد
ماست ۲/۳ پیمانه (۱۵۰ میلی لیتر)
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
مرغ بدون پوست و استخوان خرد شده ۵۰۰ گرم
آب ۲/۳ پیمانه
خامه کم چرب ۲/۳ پیمانه
روش تهیه
روغن و کره را در تابهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
زنجبیل له شده، ادویه کاری، گشنیز خرد شده، پودر فلفل قرمز، زیره، سیر، نمک، هل و فلفل سیاه را در ظرفی با هم مخلوط کنید.
ماست و رب گوجهفرنگی را به ادویهها اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
حال تکههای مرغ را به مخلوط ماست و ادویه اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا جذب مرغ شوند.
مرغ را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و حدود ۸-۷ دقیقه تفت دهید.
در این مرحله آب را به تابه اضافه کرده، حرارت را کم کرده و درب تابه را ببندید.
حدود ۴۰-۳۰ دقیقه صبر کنید تا مرغ بپزد، سپس خامه را اضافه کنید.
به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا باتر چیکن کاملا جا بیفتد و غلیظ شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
سخن آخر
باتر چیکن یکی از معروفترین غذاهای هندی و مناسب برای میهمانی است. دستور پخت این غذا بسیار پر ادویه بوده که ممکن است با ذائقه ایرانی سازگاری نداشته باشد؛ بنابراین میتوانید بسته به ذائقه خود میزان تندی آن را تنظیم کنید. همچنین اگر به غذاهای هندی علاقمند هستید، خواندن مقاله «طرز تهیه خورش کاری با مرغ و قارچ» را نیز به شما پیشنهاد میکنیم. امیدواریم این غذای خوشمزه را در منزل درست کرده و نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/