به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از انواع مختلف پرتقال میتوان به پرتقال خونی، تامسون و تو سرخ اشاره کرد. این میوه سرشار از انواع ویتامین است و مصرف آن فواید فراوانی به دنبال دارد، اما طبع آن با مزاج برخی از افراد سازگار نیست و باعث بروز مشکلات گوارشی میشود. برای پیشگیری از این مشکلات قبل از مصرف این میوه با طبع آن آشنا شوید تا در صورت لزوم آن را با مصلح مصرف کنید.
طبع پرتقال شیرین و ترش چگونه است؟
طبع پرتقال به طعم آن بستگی دارد، پرتقال ترش و شیرین طبع یکسانی ندارند. برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند، طبع پرتقال شیرین سرد وتر است و برخی دیگر طبع آن را معتدل میدانند، هرچه پرتقال شیرینتر باشد، طبع آن به گرمی نزدیکتر است. طبع پرتقال ترش سرد و خشک است، هرچه این میوه ترشتر باشد، سردی آن هم بیشتر است.
مصلح پرتقال؛ عسل و گلنگبین
در طب سنتی عسل و گلنگبین، گلپر و نمک به عنوان مصلح پرتقال معرفی میشوند، اما مصرف مصلح به مزاج فرد بستگی دارد و برخی افراد میتوانند این میوه را بدون مصلح مصرف کنند. در ادامه مصلح این میوه بر اساس مزاج آورده شده است:
مصرف پرتقال همراه با مصلح مناسب افراد سرد مزاج: پرتقال طبع سردی دارد و معده افراد سرد مزاج قادر به هضم آن نیست، بنابراین این افراد ممکن است بعد از مصرف پرتقال دچار مشکلات گوارشی شوند. این افراد باید پرتقال را همراه با گلپر یا نمک میل کنند و یا بعد از آن کمی عسل بخورند. همچنین پرتقال شیرین برای افراد سرد مزاج مناسبتر است.
ترکیب پرتقال و توت فرنگی گزینه عالی برای صفراوی مزاجها: این میوه به دفع صفرا در افراد با مزاج گرم و خشک کمک میکند. این افراد میتوانند پرتقال، شکر و توت فرنگی را داخل مخلوط کن بریزند و میل نمایند.
مصرف متعادل پرتقال بدون مصلح برای افراد با مزاج گرم و تر: مصرف پرتقال بدون مصلح به تعادل طبع در افراد با مزاج گرم وتر یا دموی مزاجها کمک میکند، البته زیاده روی در مصرف پرتقال در هر فردی با هر مزاجی باعث بروز مشکل میشود و این افراد هم نباید در مصرف این میوه زیادهروی کنند.
خواص پرتقال؛ از درمان سرماخوردگی تا کاهش استرس
این میوه که به عنوان یکی از غنیترین منابع ویتامین ث شناخته میشود، خواص فراوانی برای سلامتی دارد. برخی از خواص پرتقال عبارتند از:
درمان سرماخوردگی با تقویت سیستم ایمنی و افزایش تعداد گلبولهای سفیدخون
مصرف کم پرتقال به دلیل شاخص گلسیمی پایین، مناسب افراد دیابتی است
سرشار از فیبر و موثر در درمان یبوست
مفید برای دوران بارداری به دلیل توسعه مغز جنین و جلوگیری از نقص لوله عصبی
کاهش فشارخون بالا در بارداری به دلیل پتاسیم بالا
درمان کم خونی به دلیل دارا بودن ویتامین ث و کمک به جذب آهن
کاهش کلسترول خون بالا با مصرف روزانه ۳ لیوان آب پرتقال طبیعی
پیشگیری از سرطان به دلیل دارا بودن ویتامین آ و خاصیت آنتی اکسیدانی
افزایش هورمون جنسی در زنان و مردان و درمان اختلال نعوظ در مردان
پیشگیری از التهاب لثه و رفع بوی بوی بد دهان
کاهش دهنده هورمون کورتیزول در بدن و موثر در درمان استرس و اضطراب
نحوه مصرف پرتقال؛ میوه، پوست و آبمیوه
شما میتوانید پرتقال را به صورت میوه مصرف کنید و یا آب آن را بگیرید.
۱. کاهش اسیدیته پرتقال با خوردن این میوه همراه با پوست سفید آن
بسیاری از افراد عادت دارند پوست سفید روی این میوه را بگیرند، اما این پوست سفید سرشار از مواد معدنی است و اثر اسیدی پرتقال را کاهش میدهد، بنابراین تنها پوست زردرنگ روی پرتقال را بگیرید.
۲. گرفتن آب پرتقال به شیوه چینیها
بسیاری از افراد مصرف آبمیوه را ترجیح میدهند. چینیان قبل از گرفتن آب این میوه، آن را کمی روی سطح صاف قل میدهند، این شیوه آب دریافتی از پرتقال را افزایش میدهد. در طب سنتی معتقدند مصرف روزانه آب پرتقال به درمان خشکی دهان، زبان و گلو در افرادی که فعالیت زیادی دارند، کمک میکند.
۳. درمان اگزما و یبوست با پوست پرتقال
حتی پوست این میوه هم خواص درمانی دارد و بهتر است آن را دور نریزید. برای بهرهمندی از خواص پوست این میوه مطابق یکی از روشهای زیر عمل کنید:
پوست پرتقال برای یبوست: پوست پرتقال را با کمی آب بجوشانید، سپس آب آن را دور بریزید. مجدادا مقداری آب و شکر به این پوستهها اضافه کنید و به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. نوشیدن این دمنوش قبل از صبحانه به درمان یبوست کمک میکند.
درمان اگزما با پوست له شده: پوست این میوه را له کنید و از آن به عنوان مرهم برای درمان اگزما استفاده کنید.
بهترین زمان مصرف؛ صبحانه پرتقال بخوریم یا نه؟
در طب سنتی چینیان مصرف پرتقال در وعده صبحانه یا به همراه وعدههای غذایی توصیه نمیشود. خاصیت اسیدیته پرتقال باعث هضم زودهنگام مواد غذایی شده و بدن فرصت کافی برای جذب مواد مغذی آنها را ندارد؛ بنابراین توصیه میشود، آب پرتقال را یک ساعت بعد از غذا میل کنید. همچنین بهترین زمان برای مصرف این میوه بعد از ظهر است و بهتر است از مصرف آن در هنگام شب اجتناب کنید.
سخن آخر
در هنگام خرید پرتقالهایی را انتخاب کنید که پوست آنها بدون لک است و رنگ روشنی دارد. این میوه اگر تازه باشد، در دمای اتاق یک هفته و داخل یخچال به مدت ۲ هفته قابل نگهداری است. شما میتوانید با پوست این میوهها یک ترشی خوشمزه درست کنید.
منبع: ستاره
انتهای پیام/