به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام محمد سعیدیآریا استاد حوزه و کارشناس مسائل دینی گفت: در روزهای پایانی ماه مبارک شعبان قرار داریم؛ روزهایی که بهتوصیۀ اهلبیت علیهم السلام باید قدرش را دانست؛ مثلاً امام رضا علیه السلام خطاب به اباصلت هروی فرمود؛ در روزهای آخر ماه شعبان این دعا را زیاد بخوان: «اللّهُمَّ اِنْ لَمْتَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ؛ خدایا، اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیدهاى در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرزمان.»
وی افزود: خطبۀ پیامبر اکرم (ص) دربارۀ فضیلت و اهمیت ماه مبارک رمضان هم در همین روزهای پایانی ماه مبارک شعبان بیان شده و این نشان میدهد که این ایام از اهمیت ویژهای برخوردار است و یک فرصت مناسب برای آمادهسازی هرچه بهتر برای ورود به ماه مهمانی پروردگار است، همچنان که اگر برای ورود به هر موقعیتی آمادگی لازم را نداشته باشیم، نمیتوانیم بهخوبی از آن موقعیت بهره ببریم.
حجتالاسلام سعیدیآریا اظهار کرد: یکی از اصلیترین توصیهها برای روزهای پایانی ماه شعبان استغفار و طلب مغفرت از پروردگار است. آیتالله جوادی آملی میفرمود؛ مغفرت یعنی پاکسازی، مثل کسی میخواهد جایی رنگ بزند، «رحمت» رنگ زدن خداست، اما زیرسازی کار «مغفرت» است؛ باید زیرسازی قوی باشد؛ یعنی باید آنقدر طلب مغفرت کرده باشیم که رحمت خدایی بهخوبی روی آدمی بنشینید.
این استاد حوزه خاطرنشان کرد: ایام آخر ماه شعبان بهترین فرصت برای این است که تقویت صورت گیرد؛ اما به چه صورت؟ امیرالمؤمنین علیه السلام میفرماید توبه دو بال دارد؛ پشیمانی از گذشته و تعهد نسبت به آینده. باید از گذشته و عملکرد گذشته خود پشیمان باشیم و اینگونه به محضر پروردگار عرضه بداریم که؛ خدایا! من از کردۀ خود پشیمانم و به عمل خود افتخار نمیکنم، من نمیخواهم بهسمت گناه بروم؛ تو کمکم کن.
«یکی از نکات دیگری که باید به آن توجه داشت این است که بدانیم در آستانۀ ورود به ماهی هستیم که شب قدر در آن قرار دارد؛ شب قدری که از هزار ماه برتر است، شب قدری که با معرفت به حضرت فاطمۀ زهرا سلام الله علیها درک میشود و خدای متعال در قرآن کریم میفرماید: (وَ ماأَدْراکَ ما لَیْلَةُ الْقَدْرِ * لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ) در حقیقت خدا ارزش متفاوتی برای ماه مبارک رمضان درنظر گرفته است.»
وی با بیان مطلب فوق گفت: رفع حقالناس یکی دیگر از نکات مهم پیش از ورود به ماه مبارک رمضان است، سعی کنیم تا قبل آغاز این ماه حقالناسهایی را که به گردن داریم از مال و آبرو و... برطرف کنیم، چراکه یکی از موانع عدم درک معنویت، به گردن داشتن حقالناس است.
حجتالاسلام سعیدیآریا اضافه کرد: اگر این حقوق برطرف نشود، با وجود اینکه در ماه رمضان؛ ماه رحمت و مغفرت قرار داریم، اما شیرینی عبادت را نمیچشیم. در مقابل، آن چیزی که به بهرهمندی بیشتر ما کمک میکند، خدمت به پدر و مادر است؛ روزی شخصی خدمت پیامبر (ص) رسید و عرضه داشت؛ شما هر گناهی بگویید من مرتکب شدهام، حضرت فرمود؛ برو و به پدر و مادرت خدمت کن. در حقیقت خدمت به والدین و جلب رضایت آنان در پذیرش توبه و رشد انسان بسیار اثرگذار است.
منبع: نسیم
انتهای پیام/